icon
1 / 1
avatar

Podelis sa s receptom? Ďakujem 😉

Odpovedz
2. jan 2018
avatar

Vyzera super👍receptik🙏dakujem

Odpovedz
2. jan 2018
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

Kraaasne 😍 aj ja poprosim receptik

Odpovedz
2. jan 2018
avatar

joj, aj ja si poprosim recept

Odpovedz
2. jan 2018
avatar
Odpovedz
2. jan 2018
avatar

Waw tie vypadaju😍

Odpovedz
2. jan 2018
avatar

aj ja cakam na recept, vyzeraju perfektne!

Odpovedz
2. jan 2018
avatar

Aj ja poprosím🤗

Odpovedz
2. jan 2018
avatar

Aj ja poprosím, ďakujem

Odpovedz
2. jan 2018
avatar

Mnaam

Odpovedz
2. jan 2018
avatar

Ako si t to salko zakomponovala?

Odpovedz
2. jan 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

Prepacte, dnes som sa k tomu nedostala 🙈 Ale zajtra ho mate mat 🙂

Odpovedz
3. jan 2018
avatar

aj ja si prosím receptík 🙂

Odpovedz
3. jan 2018
avatar

bože, krásne ako všetky tvoje dobroty 😍
A teším sa na recept 😘

Odpovedz
3. jan 2018
avatar

aj ja sa tesim na recept 😉

Odpovedz
3. jan 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@luliu, @rose32, @ivi87, @nanina11, @katarinka289, @mata7171, @rybka08, @mirstan, @monnystar, @macilka, @ksbinka, @dominika_c, @liu, @zuzkakov, @soul171

nech sa páči 🙂 snažila som sa rozpamätať, no niektoré veci sú uvedené bez množstva, keďže som nešla podľa recepta a ešte som mala aj malého pomcníka - takže trošku zmätok a chaos ;)

6 bielkov
275g krupicový cukor
2 PL citrónovej stavy
2 PL škrobu (Zlatý Klas, Solamyl a pod)
štipka soli

Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne pridáme cukor. Miešame, až kým nemáme pevný sneh. Ja som miešala takých 5min na plné oťáčky. Nakoniec pridáme škrob s citrónom a miešame ďalej, také 2min.
Vyšľahaný sneh si dáme do zdobiaceho vrecúška. Na papier na pečenie si spravíme kruh (buď lyžicou, alebo ja som to robila priamo so zdobiacim vrecúškom) a vytiahneme „múry“ dohora. Aby nám vzniklo také hniezdo.
Dáme do rúry, ktorú sme si predhriali na 150st., no hneď, ako do nej plech vložíme, znížime ju na 110st. Pečieme cca 1h-1:15h, podľa veľkosti. Tortičky sa majú pomaly sušiť a ak sa pečú pri správnej teplote, ostanú krásne biele a nezhnednú.

Plnka:

jablká
orechové Salko
škorica
pomleté orechy

Množstvo vám bohužiaľ už neviem povedať, keďže som to robila od oka. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a podusíme. Pridáme orechy, škoricu, trošku Salka (záleží od sladkosti jabĺk – no slaďte Salkom iba trošku, keďže tortičky sú sladké) a ešte trochu na nízkom plameni premiešame. Necháme vychladnúť a lyžičkou naplníme vychladnuté tortičky (pridám aj foto).

Krém:

1 mascarpone
1 smotana na šľahanie
Orechové Salko

Mascarpone premiešame, prilejeme šľahačku a mixujeme. Keď nám krém začne hustnúť, pridáme Salko. Keďže sú bielkové tortičky samé o sebe veľmi sladké, tak s krémom opatrne. Dajte také 2 PL a ochutnajte. Keď máme krém dostatočne vyšľahaný, môžeme ho nechať odstáť v chladničke, no i nemusíme, naplníme ho do zdobiaceho vrecúška a dokončíme tortičky.

Odpovedz
3. jan 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA
Odpovedz
3. jan 2018
avatar

@dominika_c dakujem urcite vyskusam👍

Odpovedz
3. jan 2018
avatar

@dominika_c ďakujem ❤️

Odpovedz
3. jan 2018
avatar

Ďakujem 😘

Odpovedz
4. jan 2018