Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Ahojte žienky. Rozbehli sme v GA zaujímavý projekt - Swapuj v Galante (FB). Organizujeme pravidelné swapy oblečenia, doplnkov a hračiek, rôzne workshopy a prednášky. Najbližšie budeme mať VIP workshop pre ženy (27.4.2024) a potom Rodinný deň (18.5.2024). Koho zaujme, kuk FB alebo info u mňa 😉

    (2 fotky)

    Som matka. Úplne bežne sa vyskytujúci jedinec. Jedna hlava, dve ruky a dve nohy, na koncoch rozstrapkané.
    Som aj človek. Tiež úplne bežný. Sú veci, čo sa mi podaria a také, čo by stáli za Darwinovu cenu stupidity. Robím aj chyby. Aj hlúposti. Často rozprávam bez rozmýšľania, nahlas a veľa. Príliš veľa.
    Sú ľudia, ktorým leziem na nervy, ale nájde sa pár kúskov, ktorí ma strpia a dokonca ma niektorí majú radi. Veaj..
    Podľa toho, ako sa poznám, je to divné. Ja by som seba nestrpela...
    Čo som však zistila je to, že najčistejšiu, najúprimnejšiu a najhlbšiu dávku lásky dostávam od mojich dvoch detí. Neriešia to, že som často trapná ako stierač na ponorke, šmatľavá vo všetkých športových odvetviach, nenamalovaná, strapatá, rozgajdaná, s kyprými tvarmi odetými mimo posledného módneho výstrelku. Nevadí im, že nemám prehľad o politike a pri spaní chrápem. Milujú ma a dávajú mi to pocítiť. Každý deň, počnúc úsmevom pri prebudení, pri každom pohľade, pri každom objatí, pritúlení, dotyku. Je to silnejšie než čokoľvek. A ja milujem ich. Najviac, ako sa dá.

    epilynn
    7. aug 2017    Čítané 451x

    Koláčiky ľahké ako obláčik

    Vedeli ste? Pečenie nemusí byť zložité... Stačí na to iba kuchyňa, správne prísady a mlsný jazyk. Potom už byt rozvoniava dobrotami a vaši blízky vás budú zbožňovať. Aspoň na chvíľu...

    Čo vám poviem - testovali sme CROCCO od MINIT Slovakia. Mrazené koláčiky, úhľadne zabalené, chutné, chrumkavé, s množstvom plnky, vždy po ruke a rýchlo hotové.

    Kuriér nám doručil 7 polkilových balíčkov, 5 sladkých a 2 slané príchute - malinové, marhuľové, jahodové, čokoládové, nugátové, syrové a oškvarkové.

    Musím pochváliť ich tvar a veľkosť - do ruky a na jeden hryz 🙂

    Počas dvojtýždňového testovania ma koláčiky, na moje počudovanie, veľakrát vytiahli z bryndy. Zistila som, že okrem toho, že sú mňam, môžem ich brať aj ako:

    • záchranu (pre nečakanú návštevu),
    • raňajky (od manžela),
    • obed (ukusovátko s polievkou),
    • darček (pre milovanú osobu),
    • stredobod záujmu (našich psov),
    • maškrtu (len tak pre mňa),
    • úplatok (pre trucujúce dieťa),
    • ...

    Široké spektrum možností hotových za 15 minút. Stačí trošku fantázie a môžete čarovať. Však ktorá žena by nechcela mať obed z krku za chvíľku, raňajky od manžela na tácke alebo prepadu-chtivých svokrovcov pohostených? A navyše chutili každému a ja som bola hviezda 😉 Určite si nájdu čestné miesto v našom mrazáku. A čo u vás?

    Dôležité info: Zvládnu upiecť aj chlapi!

    #test_crocco
    - Nemáš chuť na niečo sladké? - pýtam sa muža.
    - Kto? JA?! Blázniš? STRÁŽIM SI LÍNIU.... Čo máš?? NAVAĽ ! ! ! 🙂
    A už sa vychutnávalo. K tomu dobrá kávička a príjemné čítanie s malou princeznou. Koláčiky len tak pre radosť. Dnes posledné - malinové a nugátové. Mňam - mňam

    (2 fotky)

    #test_crocco
    Kedže nám počasie láme teplotné rekordy, vyskytujem sa v kuchyni asi tak často ako vzácny prvok v prírode... Rozumej MINIMÁLNE!
    Ale jesť treba a aj nakŕmiť rodinné osadenstvo. Ako si to zjednodušiť?
    Dnes som sa vrátila do detstva a oprášila kulinársku špecialitu mojej mamky - letnú plnenú papriku. K tomu sa výborne hodia oškvarkové pagáčiky.
    Vyberiem z rúry, naservírujem, na chvíľu sa nedívam a tretina je fuč!
    Okruh testovačov sa podozrivo rýchlo rozšíril a pagáčiky sa stali stredobodom záujmu. Zase raz...

    (2 fotky)
    epilynn
    Správa bola zmenená    31. júl 2017    

    #test_crocco
    - Láska, čo si prosíš na obed?
    - Mne je to jedno, vymysli niečo... Ja zjem všetko.
    Poznáte túto situáciu? U nás každodenný "povinný" rozhovor, ktorý aj tak vyústi v to, že si musím sama vymyslieť, čo sa bude variť... A aj to uvariť samozrejme. Darmo mám mnoho kuchárskych kníh, ale čo variť, ak je:
    1. teplo
    2. nechcete u sporáka stráviť celý deň
    3. a ešte k tomu teplo?
    Dnes som siahla po syrových pagáčikoch a urobila k nim šošovicovú polievku s párkom. Crocco nemusí byť len dezert, ale kľudne hlavný chod 😉
    Cakomprásk polhodinka života, byt rozvoniaval na sto honov a manžela som musela odháňať slovami: - EŠTE TO NEŽER, nemám to odfotené.. 🙂

    (2 fotky)
    epilynn
    Správa bola zmenená    30. júl 2017    

    V stredu bolo Anny a moja babička mala meniny. Pozvala nás na nedeľu k spoločnému obedu, aby sme sa ako rodina trošku porozprávali, zasmiali a stretli.
    Babička je skromná žena, ktorá celý život tvrdo pracovala. Tento rok bude mať 78 rokov a už dávno nevládze tak, ako ja vládzem teraz.
    Keď som sa jej pýtala, čo by si priala ako darček, povedala mi, že ak v nedeľu prídeme, bude mať všetko, po čom jej srdce piští. ❤ Tak sme sa rozhodli, že jej napečieme a zoberieme kúsok slnka z našej záhradky... 🌞 Kým sa koláčiky piekli, listovala som si v albumoch a spomínala, za čo všetko jej vďačím. Veľa ma toho naučila a je tu pre mňa vždy(a snáď ešte dlho bude). Za to, babi, ďakujem!
    #test_crocco

    (2 fotky)

    #test_crocco
    - Drahá, dnes robím raňajky JA! - prehlásil môj drahý manžel a Pánbožko mi je svedkom, že takéto slová potešia asi každú ženu.
    - Zvládneš to aj s Karolínkou? - pýtam sa s malou dušičkou, že si ešte chvíľku poleňoším.
    - Že váhaš.... Hneď to bude!
    A naozaj, keď byt rozvoniaval čokoládou a čerstvou kávou, sa mi dostalo milého prekvapenia 😉
    AJ CHLAPI VEDIA PIECŤ!!!

    (2 fotky)

    #test_crocco Poznáte ten moment, keď Vám v upršané ráno, ledva vyliezajúc z postele, zvoní telefón? Svokor!
    - Nevestička, prídeme Vás pozrieť! Tak za hodinku...
    A v tom momente začnete panikáriť... Doma neporiadok ako po druhej svetovej, nič nemáte nachystané a Vy ani zďaleka nevyzeráte ako adeptka Miss Universe? Ale ako to stihnúť?
    Ženy, dá sa... Ak máte pomocníka v mrazáku - záchranu od Crocco 😉 Dnes to boli jahodové mini croissanty... A ja som bola za hviezdu 😉 💃

    (2 fotky)

    #test_crocco Táááák, balíčky úspešne naskladnené, mrazák napráskaný do popuku, ledva som dvierka zavrela. Páni šoféri boli skvelí a srandovní. Už sa teším na testovanie! Zajtra žhavíme rúru. See you soon 😉 🎂

    #test_crocco už v utorok budú balíčky doma 😍

    epilynn
    13. apr 2017    Čítané 123x

    Nebíčko v papuľke podľa Andy

    Keď sa snúbi radosť z varenia s kvalitnými surovinami a možnosťou skúsiť niečo nové, vznikne z toho pôžitok pre telo i dušu. Tak to bolo aj v našom prípade...

    Bolo mi umožnené otestovanie služby masodomov.sk formou voľnej poukážky na nákup podľa vlastného výberu. Čo vám poviem, radosť preveliká, staré rodinné recepty prababičky Terezy (ktorá slúžila u pánov vo Viedni) oprášené, menu pre náročnú rodinnú porotu zostavené. Čo tam po tom, že bude celá kuchyňa ako po výbuchu, víkendový obed je svätý, ide sa do toho. A ešte, keď môžete testovať kohúta, hovädzinku, bravčové, klobásku,...

    Ako prvé som pripravovala Wiener schnitzel so zemiakovým šalátom. Bola síce sobota, ale keďže sme na nedeľu mali silné ambície, rezeň sa musel obetovať. Použila som naň malinké bravčové karé (teľacie nebolo v ponuke), krásny čerstvý kúsok, ktorý bol jemný a nemusela som ho skoro vôbec naklepať. Hovorí sa a potvrdzujem, že to platí, že čím je karé menšieho priemeru, tým je z mladšieho prasiatka. Toto bolo ukážkové!

    • Postup: Vrchnú šľachu odstrániť, mäsko nakrájať, každý plátok ešte pozdĺžne na dvoch miestach nakrojiť, posoliť a až potom naklepať (aby sa soľ dostala tam, kam má), obaliť v hrubej múke, vajíčku s mliekom a strúhanke a upiecť vo výdatnom kúpeli z bravčovej masti do zlatova. Rezne musia byť nadýchané ako pampúšiky. Na šalát sa v slanej vode uvaria zemiaky v šupke, potom sa obielia, nakrájajú, zasypú cibuľou, soľou, korením. Nakoniec sa zalejú sladkokyslou zálievkou z dvoch lyžíc cukru a toľkého octu, koľko cukor vsiakne rozriedeného následne vodou. Príprava zemiakov je kumšt, nesmú byť ani surové, ani rozvarené, aby sa pri miešaní nerozbili a nevsiakli zálievku. 

    V nedeľu som varila Zlatého joicha s macesovými knedličkami a Hovädzie španielske vtáčiky so zemiakovým pyré. Zlatý joich je typická židovská polievka, ktorá sa pripravuje zo sliepky alebo kohúta (ako v našom prípade), ktorú šochet rituálne zarezal, aby bola kóšer a nie treffig. Hoci je to šábesové jedlo, je to taký dobrý vývar, že ním nepohrdne vari nik. No a španielske vtáčiky sú v našej domácnosti považované za jedno z najväčších babračiek, tak prečo si nepripraviť variácie s dvomi rôznymi plnkami... Použila som hovädzie stehno, ukážkový jednoliaty kúsok bez jedinej blany alebo tlstej časti. V nedeľu sme mali ťažké poobedie a ledva sme odfukovali 🙂

    • Postup Zlatý joich: Joich je polievka, ktorú je potrebné variť aspoň 2, optimálne 4 hodiny, bez pokrievky a s láskou. Sliepku alebo kohúta zalejeme ľadovou vodou, privedieme pomaly k varu a na miernom ohni, pri ktorom polievka ledva perlí, obvárame. Postupne pozbierame penu. Vložíme cesnak, cibuľu aj s vrchnou šupkou, zrnká čierneho i voňavého korenia. Môžeme pridať aj šafrán. Zatiaľ na vnútornom tuku z hydiny opražíme koreňovú zeleninu a hodinu a pol pred dovarením pridáme do polievky. Mäsko oberieme, pokrájame, polievku scedíme.
    • Postup Macesové knedličky: Knedličky sú typickou vložkou do polievky, ale je možné ich podávať aj ako samostatnú prílohu. 150g macesu podrvíme, pridáme 3 vajíčka, 3 PL hydinovej masti, štipku soli, čierneho korenia, mletého zázvoru a 120 ml vývaru. Vymiešame, necháme 10 min. odstáť a obvárame v polievke alebo vo vriacej posolenej vode 10 min. pod pokrievkou, pod ktorú nesmieme nakúkať. 
    • Postup Španielske vtáčiky s pyré: Keďže sa jedná o úplne bežné jedlo našich kuchýň, uvediem len použité plnky. Štandardná - horčica, šunka, pásik slaniny, kyslej uhorky a vajíčka. Experimentálna - plátková slanina z boku, sušené slivky, orechy a lyžička brusnicového kompótu. 

    Takže, aby som záverom zhodnotila svoj kulinársky počin, mäsko som objednávala priamo cez web www.masodomov.sk. Prehľadné, pohodlné, veľký výber - taký bežne v obchode nezoženiem, presný popis. Ako všetko nové, našli sa aj tu muchy v podobe vymazania košíka po registrácii, neuvedenia presného pôvodu, ale všetko bolo možné odkomunikovať priamo s lokálnym dodávateľom. Navyše ak zistíte, že je to mäsiar, ktorého už dlhšiu dobu poznáte z trhu a jeho tovar máte overený, nie je čo vytknúť. S rýchlosťou dodania a komunikáciou som bola nadmieru spokojná, tovar doručili priamo k dverám. O všetkom som bola dopredu informovaná, či už je to doba dodania alebo výška doplatku.

    Vďaka tomu službu určite využijem aj v budúcnosti.

    Ďakujem!

    #test_masodomov Ked ta vecer chyti mlsna chvilka... Klobaska z mangalice.

    #test_masodomov Dnesny nedelny obed - Zlaty joich z kohuta s macesovymi knedlickami a variacue hovadzich zavitkov (klasicky spanielsky vtacik a slivkovo-orechovo-brusnicova plnka) so zemiakovym pyre 😉

    (4 fotky)

    #test_masodomov Prve testovacie varenie. Sice je sobota, ale my sme mali taky typicky nedelny obed. Wiener schnitzel so salatom prababicky Terezy. Ako odmena pre mojich bezcov 😉

    (2 fotky)

    #test_masodomov Dnes nám až k dverám došiel balíček. Juchú! Kohútik, hovädzinka, karé, klobáska a masť. Nádherne čerstvé. Zajtra sa varí!!!
    Trošku ma sklamal vyšší doplatok, ale chápem, že nie vždy je možné odkrojiť presne zadanú váhu. A tiež mi chýba označenie pôvodu, hm hm, ale podľa webu by mali byť mäská slovenské.

    #test_masodomov Mäsko nám dorazí v piatok, cez víkend to bude u nás rozvoniavať na sto honov, však nech susedom slinky tečú 🙂

    #test_masodomov Dnes ráno som si našla krásnu správu v pošte... Bola som vybraná na otestovanie služby masodomov.sk a získala som poukážku v hodnote 25 €! Radosť preveliká, rodina obtelefonovaná, recepty prababičky Terezy sa začínajú oprašovať. Večer zasadla rodinná rada a objednali sme! Už aby bolo mäsko doma... Viac info v priebehu týždňa 😉

    (2 fotky)