fem
9. jún 2019
303 

Sunlight - čistí aj chráni

S týmto slnečnými ekologickými tabletkami sme strávili spoločný čas. Keď som sa zamyslela, čo nám tento slnečný lúč priniesol do života. Tak určite čistotu a zároveň aj ochranu. Poznáte to, ak zavesíte prádlo na čerstvý vzduch a svieti naňho slniečko, hovorí sa, že je napokon aj to prádlo čistejšie, sviežejšie. A také ozdravené, akoby to slnko prežiarilo časť aj domácnosti. Skúsim napísať, že čo nám Sunlight tabletky priniesli.

My máme veľmi v obľube ekologické produkty, okrem pár použitých vzoriek (na tých sme sa poučili), používame v podstate len tie. Najmä budem vedieť porovnávať samotné ekologické produkty do umývačiek riadu.  Môžem konštatovať, že Sunlight patrí medzi tie top naj ekologické tablety, prvú trojku určite. Zhrniem, že prečo:

ČISTOTA

1. Sunlight veľmi dobre čistí, nezanecháva špinu, napr. ja dávam bežne drevené varešky od praženice, od rôznych paradajkových či kari omáčok, čo už bývajú zaschnuté, prípadne zaschnutú panvicu s týmto si skutočne poradí, čo nie všetky prostriedky dokážu. Spodky hrncov a panvíc sú tiež pekné.

2. Riady majú taký skutočný lesk, dosť som si ho všimla, hneď, ako sme vybrali prvýkrát riad s nimi. No riad nemá mastný film. Osobne nechcem konzumovať nejaký film, hoci je na riade neviditeľný. Preto mi lesk zo Sunlight plne vyhovuje.

3. Nezanecháva biely povlak alebo poprašok. Čo robia ekologické produkty, napr. pri vysokých teplotách. Poznám len jeden ekologický, čo to robí. Sunlight to nerobí. Možno ich používať pri všetkých teplotách od najnižších až po vysoké (45-70 stupňov), aj pri kratších programoch, vždy čistia dobre. Takže odporúčam Sunlight aj tým, ktorí už skúsili ekologický produkt a neboli spokojní. 

4. Nezanáša umývačku, nenájdete taký povlak či poprach na umývačke, niekedy som musela toto posilňovať s kyselinou citrónovou. Prípadne chemické prostriedky robia to, že potrebujete x dalších prostriedkov, ktoré obnovujú prirodzenú atmosféru v umývačke. Je to ako začarovaný kruh rôznych druhov produktov. Podobne je to aj v práčke. Tieto tablety dobre čistia aj samotný prístroj, prístroj je voňavý.

5. Jediné MÍNUS  je u mňa parfumácia. Mne tá parfumácia vadí, som citlivejšia. Osobne by som ho nepotrebovala. Odporúčam skôr odstrániť, prípadne zvoliť prírodny veľmi jemný variant, nejakého minima esenciálneho oleja. Ak nie ste veľmi citliví, tak vám to vadiť nebude. 

OCHRANA

6. Riad neničí, nevybieluje farby, nestratíte farbu napr. z ikea farebných pvc tácok, drevo sa tiež dá dať, je to také, čistenie, nie vybielenie. Pre mňa je naj, že tam môžem dať Vitamix mixér. Pri chemickych tabletkách by som Vitamix ani nemohla dať do umývačky riadu. Sunlight zvládol Vitamix umyť super, všetky šrubovacie závity a záhyby. Smoothie v nádobach  sme nechali aj dlhšie zaschnúť, kvôli cestovaniu. Nič nie je zničené, ani gumičky, žiadny bieliaci efekt, ktorý by postupne opotrebúvaval časti mixéra, ako je riziko pri chemických čističoch.

Aj drahší, ručne robený riad chráni. My sme pomáhali aj starým rodičom nejaké zanesené retro hrnčeky čistiť, staré formičky na pečenie, toto si nemôžem dovoliť s nijakými chemickými tabletkami. Oni sa už ručným umývaním nedajú vyčistiť, tak toto môže pomôcť.

Osobne si radšej zvolím ekologické tabletky, dávajú mi viac času a viac ochrany aj pre drahšie riady, handmade riady, prístroje ako Vitamix. Ak máte radi zero waste štýl alebo s ním len začínate či využívate aj staršie retro veci, alebo máte pár kúskov, ktoré pre vás niečo znamenajú, máte k nim vzťah, chcete ich používať, ale nechcete ich zničiť, tak je to super. A tým, že už som staršia, tak už omnoho citlivejšie reagujem na chémiu, ako keď som bola omnoho mladšia.

Niekedy je fakt menej viac, agresívnejšou chémiou možno docielime 100 percent čistoty, ale čo ochrana. Umením človeka je podľa mňa vždy vytvárať harmóniu, nech pomáha, ale zároveň neničí, toho sa v živote držím.

Keď sa zamyslím, že okrem ochrany riadu,  zároveň chráni našu zem a naše zdravie, detičiek, ktoré pri nás trávia dosť času. Už žien, kde určité chemické  látky môžu narušovať hormonálne činnosti.  Tak tá ochrana, nie je len o riade, ale aj o zdraví a o prírode.

U nás bola voľba ekologických produktov, odkedy máme dieťatko, sme šťastní, lebo môže nám pomáhať aj on, či povyberať riad, vyčistiť stôl. Je to celkovo väčšia pohoda a aj  harmónia v rodine.

Cítime , že niečo robíme aj pre iných, nielen pre seba. To, že do odpadu sa neleje zbytočná chémia, ma hreje pri srdci aj pre ostatných, aj pre budúcnosť, aj detí iných rodičov. Nielen to moje.

Milé, nech sa v domácnosti darí, nech rozkvitá láska a nech je stále väčšia. Pre všetkých. Pa.

Ďakujem Sunlightu. 

#test_sunlight2 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli