oriesok
    10. jún 2019    Čítané 196x

    Spokojnosť vs. Nespokojnosť so Sunlight nature

    Ahojte,


    najskôr sa chcem veľmi poďakovať za možnosť otestovať tablety. Keďže sme ich už vyskúšali fakt veľké množstvo tešila som sa na tieto nové 🙂 Keď prišiel balíček bola som veľmi milo prekvapená. Balenie je veľmi milé, jednoduché a hlavne obal je ekologicky rozložiteľný.

    Tablety prekvapili. Väčšinou som pri zložení 3v1 bola zvyknutá na viac farebné tablety. Počas testovania som teda nepoužívala ani lestenku ani soľ.

    Takže testovanie začalo. U nás najčastejšie používaný program je eco. Tak som tablety najskôr vyskúšala na ňom. Po doumývaní, keď som otvorila umývačku, bola krásne lesklá, vyšla z nej veľmi príjemná jemná vôňa, čo bolo veľké plus, ale, žiaľ, po vybratí riadu nasledovalo sklamanie. U nás zvykneme riady do umývačky zbierať od rána a vecer umývačku púšťame. A kombinácia programu eco a tabliet Sunlight nie je to práve orechové. Na riadoch mi ostali zvyšky jedla. A nepekné fľaky. Takže niektoré riady sa museli nanovo preumývať ☹

    Naopak pri vyššej teplote umývačka s tabletkami nemali problém. Riad bol krásne čistý a lesklý. A poradil si aj s pripečenou mastnotu.

    Jedno obrovské plus je, že v 90% tach tabliet po umytí riadu som vždy cítila tú tabletu na riade. Takú kyslosť. Nechuť. Pri týchto tabletach sa mi to nestalo.

    Ďalšie veľké plus je, že obal tablety je rozložiteľný. Takže žiadne odbaľovanie, žiadne papieriky.

    Koniec koncov? Aj keď tablety musím používať pri vyššej teplote asi pri nich zostaneme. Sú zatiaľ jediné, ktoré na riade necítim 🙂

    vanessska1606
    9. jún 2019    Čítané 160x

    Naše testovanie kapsúl Sunlight Nature

    Prišla domov nenápadná škatuľka.... 

    Aaaaaa v nej bol čo??? 

    Predsa Sunlight. 

    Moje prvé dojmy:

    Čakala som že na mňa vybehnú nejaké farebné tablety, ale práve naopak boli bielej farby.  Tablety mali nerušívú vôňu a boli v samorozpustnom obale. Teda pre mňa super vec, že v podstate iba hodím do umývačky a pokoj. 

    Prešla som rovno k podstate veci.  Do umývačky som dala mastný a prípalený sklenený riad a bežné znečistené poháre, taniere a samozrejme aj hrniec. 

    Poháre a hrniec ako možno vidieť boli pekne umyté a lesklé. Čo sa už však nedá povedať o sklenenej nádobe. 

    Na záver môjho testovania chcem povedať, že odporúčam tieto eko tablety na bežné znečistený riad, ale nie na pripálený. Toľko moja recenzia. 

    Ďakujem za váš čas.

    2katka2
    9. jún 2019    Čítané 228x

    Tablety Sunlight Nature

    Ahojte 🙂

    Bola som vybraná testovať tablety do umývačky Sunlight Nature. Keďže sama preferujem prírodné produkty, tento test ma veľmi potešil. 🙂 Tablety Sunlight Nature sú ekologicky certifikované tablety, ktoré šetria aj životné prostredie.🌿🙂🙏🏻

    Do umývačky riadu som vložila starožitné, porcelánové taniere a šálky. Kedže produkt obsahuje zložky na rastlinnej báze, tak som nemala strach, že by sa moje starožitné skvosty zničili 🙂 Riad bol krásne čistý, poháre bez fľakov, maľby na riade neporušené a okrem iného má prekvapil aj lesk 🙂

    Tablety som dala otestovať aj známym. Boli veľmi spokojní a prekvapení, keď som im povedala, že ide o prírodný produkt.🌿

    Som veľmi šťastná a podporujem výrobky, ktoré šetria životné prostredie.

    Ďakujem, že som mohla otestovať a prispieť svojou recenziou.

    Tablety Sunlight Nature odporúčam.🙂

    dragulka
    9. jún 2019    Čítané 180x

    Testovanie Sunlight Nature

    Dva týždne testovania ubehli a tak sa pozrime na výsledky a dojmy z neho.

    Umývacie tablety sú balené v papierovej recyklovateľnej krabici malých rozmerov, ktorá šikovne zapadne do zásuvky či skrinky. Samotné tablety sú balené vo vode rozpustnom obale, ktorý nie je na dotyk lepkavý ani nezanecháva nepríjemné stopy na prstoch. Na obale výrobca sľubuje "all in one" s pridaním jedlej sódy.

    Testovanie na bežne špinavom riade nie je objektívnym vyhodnotením a tak som vedome (raz aj nevedome 😀) pripravila extrémy špinavého riadu.

    Doterajšie nedostatky na umývaní riadu v umývačke som vnímala hlavne pri:

    - nedostatočné umytie zaváraninových pohárov/záhybov a následné ručne doumývanie

    - nerozpustená tableta a nutné zopakovanie umývacieho procesu, čo ma za následok dvojnásobnú spotrebu vody

    - nedostatočne umytie zapekacích mís a panvíc po pečení/vyprážaní, čo spôsobilo zamastenie zvyšného riadu v procese oplachovania a teda následne opäť spustenie nového programu

    - zanechávanie vône tabliet na silikónových pomôckach/riadu, čo bol dôvod, prečo som tieto pomôcky a formy začala umývať ručne aj napriek tomu, že výrobca odobruje umývanie v umývačke

    Tieto 4 nedostatky boli doteraz najväčším "kameňom úrazu" v mojom vzťahu s umývačkou riadu a zároveň negatívom, či už z konkrétnych tabliet alebo gélových tekutých umývacích prostriedkov.

    Mnohé tablety, ktoré sme už dávnejšie skúsili s označením "all in one" (všetko v jednom), boli, žiaľ, len sľubom a aj napriek tomu, bolo potrebné doplniť soľ do umývačky. Na moje milé prekvapenie je tato nová rada skutočne tým, čo sľubujú a napriek prázdnemu zásobníku na soľ, riad ostal lesklý a číry.

    Na testovanie som úmyselne nechala zaschnúť poháre od lekváru a dala ich umývať až po troch dňoch a rovnako som nechala nenamočenú misku od karamelu. Po otvorení umývačky som bola zmierená so sklamaním, ktoré ma isto čaká, a o to viac ma prekvapilo, keď poháre boli čisté a bez najmenšieho zostatku lekváru. Záhyby, zatáčanie na vrchnák aj oblé hrany, všetko ostalo čisté.

    Z môjho pohľadu som najviac bola zvedavá na umytie silikónových pomôcok a foriem, ktoré sú u mňa denne používané pri pečení. Bola som nútená ich umývať ručne, keďže tablety zanechávali "vôňu a chuť" v silikóne a raz sa mi stalo, že po tablete chutila aj čokoláda, ktorú som miešala stierkou. A tak na toto testovanie som vybrala nové formy, ktoré neboli ešte použité a bol tak dôvod na koláčiky 🙂

    Aj v tomto bode musím povedať, že Sunlight Nature to zvládol nielen po stránke "odstránenia zvyškov upečeného cesta",  ale hlavne nezanechal  "vôňu a chuť" na formičkách aj napriek tomu, že samotné tablety majú citrusovú vôňu. 

    Rovnako pozitívne prekvapenie ma čakalo aj po umývaní panvíc a zapekacích mís. Mastnota po skončení programu nebola na zvyšnom riade a to aj napriek programu s nízkou teplotou 45 stipňov a eco programu, ktorý je šetrnejší nielen na teplotu vody ale hlavne na jej samotnú spotrebu. Tablety sa vždy bezo zvyšku rozpustili a rovnako tak aj obal.

    Za tieto dni testovania som tablety Sunlight Nature porovnávala nie s konkurenčným produktom, ale s produktmi samotného výrobcu 🙂 Odskúšané sme mali Sunlight all in one, classic aj expert. Práve pri týchto predošlých radách sa občas objavili nedostatky, ktoré som spomínala. Avšak rada Nature bola a je veľmi pozitívnym prekvapením a v našej domácnosti ostávame už len pri týchto umývacích tabletách. Nešetria len vodou a energiou na zahrievanie vody, ale hlavne mojím časom a energiou, ktorú už nemusím míňať na doumývanie riadov.

    fem
    9. jún 2019    Čítané 303x

    Sunlight - čistí aj chráni

    S týmto slnečnými ekologickými tabletkami sme strávili spoločný čas. Keď som sa zamyslela, čo nám tento slnečný lúč priniesol do života. Tak určite čistotu a zároveň aj ochranu. Poznáte to, ak zavesíte prádlo na čerstvý vzduch a svieti naňho slniečko, hovorí sa, že je napokon aj to prádlo čistejšie, sviežejšie. A také ozdravené, akoby to slnko prežiarilo časť aj domácnosti. Skúsim napísať, že čo nám Sunlight tabletky priniesli.

    My máme veľmi v obľube ekologické produkty, okrem pár použitých vzoriek (na tých sme sa poučili), používame v podstate len tie. Najmä budem vedieť porovnávať samotné ekologické produkty do umývačiek riadu.  Môžem konštatovať, že Sunlight patrí medzi tie top naj ekologické tablety, prvú trojku určite. Zhrniem, že prečo:

    ČISTOTA

    1. Sunlight veľmi dobre čistí, nezanecháva špinu, napr. ja dávam bežne drevené varešky od praženice, od rôznych paradajkových či kari omáčok, čo už bývajú zaschnuté, prípadne zaschnutú panvicu s týmto si skutočne poradí, čo nie všetky prostriedky dokážu. Spodky hrncov a panvíc sú tiež pekné.

    2. Riady majú taký skutočný lesk, dosť som si ho všimla, hneď, ako sme vybrali prvýkrát riad s nimi. No riad nemá mastný film. Osobne nechcem konzumovať nejaký film, hoci je na riade neviditeľný. Preto mi lesk zo Sunlight plne vyhovuje.

    3. Nezanecháva biely povlak alebo poprašok. Čo robia ekologické produkty, napr. pri vysokých teplotách. Poznám len jeden ekologický, čo to robí. Sunlight to nerobí. Možno ich používať pri všetkých teplotách od najnižších až po vysoké (45-70 stupňov), aj pri kratších programoch, vždy čistia dobre. Takže odporúčam Sunlight aj tým, ktorí už skúsili ekologický produkt a neboli spokojní. 

    4. Nezanáša umývačku, nenájdete taký povlak či poprach na umývačke, niekedy som musela toto posilňovať s kyselinou citrónovou. Prípadne chemické prostriedky robia to, že potrebujete x dalších prostriedkov, ktoré obnovujú prirodzenú atmosféru v umývačke. Je to ako začarovaný kruh rôznych druhov produktov. Podobne je to aj v práčke. Tieto tablety dobre čistia aj samotný prístroj, prístroj je voňavý.


    5. Jediné MÍNUS  je u mňa parfumácia. Mne tá parfumácia vadí, som citlivejšia. Osobne by som ho nepotrebovala. Odporúčam skôr odstrániť, prípadne zvoliť prírodny veľmi jemný variant, nejakého minima esenciálneho oleja. Ak nie ste veľmi citliví, tak vám to vadiť nebude. 

    OCHRANA

    6. Riad neničí, nevybieluje farby, nestratíte farbu napr. z ikea farebných pvc tácok, drevo sa tiež dá dať, je to také, čistenie, nie vybielenie. Pre mňa je naj, že tam môžem dať Vitamix mixér. Pri chemickych tabletkách by som Vitamix ani nemohla dať do umývačky riadu. Sunlight zvládol Vitamix umyť super, všetky šrubovacie závity a záhyby. Smoothie v nádobach  sme nechali aj dlhšie zaschnúť, kvôli cestovaniu. Nič nie je zničené, ani gumičky, žiadny bieliaci efekt, ktorý by postupne opotrebúvaval časti mixéra, ako je riziko pri chemických čističoch.

    Aj drahší, ručne robený riad chráni. My sme pomáhali aj starým rodičom nejaké zanesené retro hrnčeky čistiť, staré formičky na pečenie, toto si nemôžem dovoliť s nijakými chemickými tabletkami. Oni sa už ručným umývaním nedajú vyčistiť, tak toto môže pomôcť.

    Osobne si radšej zvolím ekologické tabletky, dávajú mi viac času a viac ochrany aj pre drahšie riady, handmade riady, prístroje ako Vitamix. Ak máte radi zero waste štýl alebo s ním len začínate či využívate aj staršie retro veci, alebo máte pár kúskov, ktoré pre vás niečo znamenajú, máte k nim vzťah, chcete ich používať, ale nechcete ich zničiť, tak je to super. A tým, že už som staršia, tak už omnoho citlivejšie reagujem na chémiu, ako keď som bola omnoho mladšia.

    Niekedy je fakt menej viac, agresívnejšou chémiou možno docielime 100 percent čistoty, ale čo ochrana. Umením človeka je podľa mňa vždy vytvárať harmóniu, nech pomáha, ale zároveň neničí, toho sa v živote držím.

    Keď sa zamyslím, že okrem ochrany riadu,  zároveň chráni našu zem a naše zdravie, detičiek, ktoré pri nás trávia dosť času. Už žien, kde určité chemické  látky môžu narušovať hormonálne činnosti.  Tak tá ochrana, nie je len o riade, ale aj o zdraví a o prírode.

    U nás bola voľba ekologických produktov, odkedy máme dieťatko, sme šťastní, lebo môže nám pomáhať aj on, či povyberať riad, vyčistiť stôl. Je to celkovo väčšia pohoda a aj  harmónia v rodine.

    Cítime , že niečo robíme aj pre iných, nielen pre seba. To, že do odpadu sa neleje zbytočná chémia, ma hreje pri srdci aj pre ostatných, aj pre budúcnosť, aj detí iných rodičov. Nielen to moje.

    Milé, nech sa v domácnosti darí, nech rozkvitá láska a nech je stále väčšia. Pre všetkých. Pa.

    Ďakujem Sunlightu. 

    lizatko1009
    8. jún 2019    Čítané 480x

    Naše testovanie SUNLIGHT

    Priznám sa, že v obchodoch som si ich nikdy nevšimla, možno preto, že moc ECO produktom, čo sa týka čisiacich prostriedkov, atď. moc neverím, pritom  potraviny a takéto veci sa snažím kupovať čo najkvalitnejśie, ale na túto druhú stránku som zanevrela po pár neúspešných experimentoch.Takźe posledné týždne som mala tú možnosť  testovať a porovnávať SUNLIGH NATURE.  Obsahujú ingrediencie na  na rastlinnej báze,  prírodné, biologicky odbúrateľné zložky.

    Sme trojčlenná rodina, ale riadu máme požehnane, vźdy umývačku zapíname pred spaním, ráno jeden stihne vyložiť spodnú čast a druhý hornú časť. Cez víkendy spoločne a mali by ste počuť a vidieť tie naše dohady, čo umýva lepšie,  zle umytý hrniec zvalila polovička na mňa, že to nieje tabletou, to ja som zle dala hrniec do umývačky (priznám sa, tetris nieje moja silná stránka) a celý deň zbierame a zbierame...lepšie napísané (ráno tam skončia len śálky od kávy a jedna malá miska po mojom rannom jogurte) Máme Boschku 60 cm- 40cm by som nekúila,  tá dostane najvačiu nálož  keď sa vrátim z práce a večer keď varím obed na ďalší deň . Ešte vonia trocha novotou, lebo sme sa sťahovali a hneď boli pri nej pribalené  FINISH , to padlo na testovačku ako prvé. (dali málo), tak sme stihli uź aj niečo iné poskúšať. Nebudem už písať litánie a posnažím sa čo to opísať.

    Krabička je nenápadná z recyklovaného materiálu. Po ovorení som očakávala niečo farebné  aspoň trocha voňajúce, lebo ja milujem voňavé veci a nič z toho nebolo. Večer sme ju hneď použili a ráno som bola prvá nastepovaná a zvedavá ako tie moje nie na oko vábne tablety na ECO programe zvládli. Riad bol čistý, prvý deň nebolo potrebné žiadnu vec dočisťovať ručne, akurát som sledovala poháre pod slnkom a neboli až také super lesklé ako keď použijem Jarovú kapsulu a ostali mi na pár pohároch ako keby  fľaky, ináč nic hrozné, ale ja som chorý detailista a boli to len 2 poháre. Prikladám foto ak vy niečo spozorujete, ale na druhej strane som ostala aj milo prekvapená, že tie špinavé riady boli fakt čisté, voňa neutrálna. 1X som musela dočisťovať hrniec od pudingu. Určite touto značkou nepohŕdnem, ale nabudúce keď tieto dorazíme vyskúšam od nich niečo farebnejšie a trocha voňavejšie, aby som potom vedela takto porovnať. Ale ak vy obľubujete ecologické prostriedky, tak vám tento produkt odporúčam. Polovička je s nimi spokojný.  Nestalo sa ani raz, aby tableta nebola rozpustená. Finish raz takto ostal.

    A ja mám uź po dnešnom dni zavárania marmelád, upratovnia, nakupovania a písanie recenzie dosť , idem zapnúť umývačku, tak som zvedavá ako to zvládne s džemovými hrncami, zajtra no uź dnes budeme na vykladanie umývačky dvaja, musím si už sadnúť na gauč, vypnúť myslenie a nabrať energiu na dokazovanie pri vykladaní 😀 

    Ďakujem, že som mohla byť tohto testu súčasťou 🙂 dobrú noc, zajtra to po sebe prečítam ešte raz a opravím chyby. #test_sunlight2 #recenzia

    carmen238
    8. jún 2019    Čítané 189x

    Naše testovanie Sunlight

    Prajem pekný slnečný deň a príjemné čítanie 🙂

    Naše testovanie sa začalo super správou, že aj naša 4-členná domácnosť bola vybraná na testovanie umývania riadu ekologickejším spôsobom a tak sme očakávali balíček. V našej domácnosti sa snažíme fungovať ekologicky a teda triedime odpad a snažíme sa vyprodukovať čo najmenej odpadu, keďže máme radi našu planétu a záleží nám na nej. V balíčku sme našli nové ekologické tablety Sunlight Nature, ktoré sú obohatené o jedlú sódu. 90 % zložiek tabliet je na prírodnej báze a dokonca majú 100 % kartónový obal.

    Umývačku riadu máme 3 roky a od začiatku som bola verná iba jednej značke tabliet, aj keď som 2x skúsila inú značku, ale s tou som nebola spokojná. Popravde som nemala veľké očakávania, čo sa týka účinnosti týchto tabliet, ale táto značka ma milo prekvapila.

    Po prvom umytí riadu s tabletami Sunlight a otvorení umývačky som si hneď všimla lesklý riad. Ďalšia vec, ktorú som si všimla a bola milo prekvapená, že aj smaltový hrniec od slepačieho vývaru, ktorý bol hlavne na spodnej časti hrnca najviac špinavý bol po umytí úplne čistý. Pri mojej pôvodnej značke som hrniec musela ešte dočistiť ručne, pri týchto tabletách to nebolo potrebné. 

    Tablety Sunlight Nature si poradili aj s mastnotou a iným znečistením.

    Niekedy umývačku zapnem až za  3-4 dni, ale tieto 2 týždne som ju zapínala skoro každý deň, aby som mohla tablety otestovať a napísať adekvátnu recenziu 🙂 Tablety Sunlight si poradili s riadom po grilovaní, pečení, po bežnom varení a aj s riadom po varení bazového sirupu.

    Tablety som skúšala pri teplote 70 °C, ale aj pri nižšej teplote 45-65 °C. Nikdy som riad, ale nemusela dočistiť, ručne ako sa mi to stalo pri inej značke. 

    Ďalšie pozitívum tabliet je, že tablety pred vložením do umývačky riadu netreba rozbaľovať, keďže majú rozpustný obal.

    Ako hodnotím naše testovanie? Ja som s tabletami Sunlight Nature bola veľmi spokojná, počas testovania som nezistila žiadne negatívum. Som rada, že som sa do testovania zapojila a že som vôbec dostala možnosť vyskúšať túto značku, pretože si našla v našej domácnosti miesto a ja ich určite vymením za moju pôvodnú značku 🙂

    dadka_bb
    8. jún 2019    Čítané 218x
    Image title

    Testovali sme Sunlight

    Ahojte,

    uplynulé týždne mi bolo veľkou cťou, vďaka Modrému koníku a Sunlightu, testovať ekologické kapsuly do umývačky riadu, a.k.a myčky. Logicky teda šetrné k životnému prostrediu (!!!). Nie je mi ľahostajné, čo zjem ja a moja rodina, a áno najradšej zjeme to čo sa vypestuje doma, alebo u známych, bez zbytočnej chémie, a lákavých umelých farieb. A nie je mi ľahostajný ani osud našej matky Zeme (aj ja som matka, tak držíme spolu), a teda okolitej prirody, či zvierat. No ale dosť bolo omáčok, pristúpme k veci. Keby ste ma stretli pred rokom s mužom v Tescu, tak by som určite kapsuly do myčky kupovala podľa kritérií známa značka vs. aktuálna akcia/nižšia cena. Potom sa mi stala taká osudová vec, a vošla som raz do drogérky, že hodím sondu, koľko stoja kapsuly do myčky tam. Reku mám nejaké body - použijem. A tam mi pani predavačka vysvetlila, že tie kapsuly sa aj nejako delia a či chcem klasik alebo all in. A ja reku, že netuším, o co go. Pre mňa od začiatku predstavovala umývačka riadu kombináciu tablety, soli, a leštidla. Ale vraj pri all in kapsulách sa leštidlo a soľ nedávaju, je to vraj v tej kapsule a netreba to k tomu pridavat. Sunlight kapsuly píšu, že su all in, tak som soľ ani leštidlo nedávala. Hádam som postupovala správne.

    Čo sa týka prvého dojmu, keď balíček dorazil domov... Prvý dojem ma zastihol v práci, keď balíček od kuriéra prebral manžel a hneď mi písal, že čo som zas objednala. Nebola tam chvalabohu dobierka, tak aspoň ze tak. Po zvyšok dňa to neriešil. Ja som sa naopak veľmi tešila, lebo nikdy predtým sme nič z koníka netestovali. Tak to bola taka prvá výzva, aj výhra zároveň. A rovno kapsuly do myčky, ktoré som veľmi chcelaaaaaa. Super! No, takže. Obal prekvapil. Krabička bola maličká, ja zvyknutá nakupovať tie giga balenia. Veľkosť balíčka ma šokovala. Čakala som väčší, viac kapsúl 🙂. Ale chápem, že je to taká vzorka len na testovanie, a nie výhra ročného prania zadarmo. Po otvorení som opäť zostala mierne v šoku, lebo však zvyknutá som bola na rôzne farebné kapsule, s guličkami a bez, ale farebnejšie. Sunlight kapsulky boli úplne biele a nič viac. Biele. Prvý dojem teda, taký "šokantný" 🙂. Ale, a to musím sa fakt priznať, strašne ma tešilo pri srdci, že sú eko! V zložení je veľmi veľké percento jedlej sódy. A ja teda sódu používam na všetko možné v domácnosti. Ostatne zloženie som veľmi neskúmala, nie som absolvent chemickej školy. Ale sóda viem čo je. Kapsula teda tou čistou bielou farbou na mňa pôsobila tak zdravo, nechemicky, a zloženie je viac-menej jedlé, takže nemusím sa báť, že keď si nabudúce vyberiem zo skrinky riad, budem z neho cítiť myčku (najčastejšie sa mi to stávalo s plastovými dózami , alebo riadom, ale ani poháre nezaostávali a celkom páchli tak nezdravo po farebných kapsuliach).

    Po použití Sunlight kapsúl som mala proste dobrý pocit. Riad nepáchne, ani myčka nepáchne. Ja 90 % času periem na detskom programe, tuším 70 stupňovom, program ma cca 2 hodiny. Takže riadik sa pekne vyvarí za horúca. Áno, mám tam aj eco program, ale ten je len na 30 stupňov, a ja teda by som zas proti tým baktériám z odstáteho jedla nemala dobrý pocit, to len tak na 30 minúť popláchať vo vlažnej vode (i keď v dobe dávnej sa umývalo v potoku a tu sme. Ja viem.). Ale skúsila som aj ten, veď sme testovali, ale v brožúre k umývačke riadu som vyčítala, že aj detský aj eco, aj všetky programy na našej myčke fungujú s tým istým objemom vody, tak nemusím mať výčitky, že míňam viac vody (možno len energie, ale tú už vedia vyrobit aj z vetra 😝).

    Musím vám úprime napísať, že čo teda ja a kapsuly Sunlight. Nám osobne sa kapsulky vždy celé rozpustili. S testovaním som bola veľmi spokojná. Nakladám myčku 1-3x denne (áno, sú dni, keď ju naložím aj 3x, hanba mi). Býva tam riad normálne zašpinený takým bežným prevádzkovým spôsobom, ale stane sa, že nejaký pekáčik je v rúre aj viac dní zabudnutý, prípadne sa niečo pripečie na hrniec (indukcia je nevyspytateľná), a aj vtedy sa s riadom kapsuly Sunlight popasovali na jedničku! Obzvlášť prekvapili kapsulky v tom, že nezanechali žiadne fľaky (spodok hrncov na indukciu sa nam zvykne zmenit v myčke pri konkurenčných kapsulách), príjemná vôňa, respektíve žiadna vôňa ktorá z riadu ostáva aj pri jedení. Necítiť tam vôbec žiadny pach kapsúl z hrnčekov, pohárov, či tanierov. Sklenené ani plastové, nič.

    Naša rodina ostane Sunlightu verná a ďakujeme za možnosť skúšať tieto úžasné kapsulky!!!

    asimon
    3. jún 2019    Čítané 187x

    Sunlight Nature: naše testovanie

    Ahojte, testovala som tablety do umývačky riadu Sunlight Nature a chcem sa s Vami podeliť osvoju skúsenosť s nimi.

    Sme štvorčlenná rodiny s dvomi deťmi vo veku 12 a 7. Jedna umývačka a denne neskutočné množstvo riadu.

    Priznám sa, že do testovania vôbec nejakeho produktu som sa zapojila úplne prvýkrát.

    Nikdy ma nič neoslovila a celkovo nemám o takýto druh testovania záujem, ale Sunlight tablety ma zaujali z jedného jediného dôvodu, že boli a teda aj sú Nature a to znamená, s menším dopadom na životné prostredie a hlavne vodu.

    Keďže som ich nepoznala, lebo dlhodobo používam inú značku eko tabliet a iné som si nejak v obchodoch nevšímala, mala som veľké nutkanie ich vyskúšať.

    A tým, že som mala šťastie a vybrali si ma na testovanie, šancu som aj využila.

    Testovanie:

    Ich doručením som začala s testovaním ich účinnosti.

    Keďže rada varím, na nedostatok špinavého riadu sa nemôžem sťažovať a do umývačky dávam všetko, čo sa len do nej zmestí, jej služby využívam niekedy aj 2x v priebehu dňa, čo ma veľmi neteší ale môžem si povedať, že s lepšími tabletami Sunlight Nature robím pre prírodu trochu viac, ako keby som používala najsilnejšie neekologické tablety, ktoré nám trh ponúka.

    Musím povedať, že po pár dňoch ich používania som bola s nimi spokojná.

    Samozrejme, že som od nich neočakávala zázrak ale pri 70stupňovom umývaní, ten zázrak skutočne prišiel, v podobe čistých hrncov, tanierov a krásne lesklých pohárov.

    Pri nižších teplotách sa mi sem-tam stalo, že poháre neboli dokonale lesklé ale keďže už roky používam eko tablety, viem, že sa takéto nedokonalosti pri tabletách šetrnejších k životnému prostrediu môžu vyskytnúť, keďže nie sú “napumpované” extrémnym množstvom chémie, ktorá síce zmyje všetko dokonale ale časom sa jej negatívny chemický dopad ukáže v podobe zmien v prírode, v riekach a na všetkom živom ale myslím si, že toto je na dlhšiu debatu a chcem sa opäť vrátiť k tabletám Sunlight (teda veď som zas až tak ďaleko od témy neodskočila).

    Tablety som testovala na dvoch pomerne nových umývačkách riadu, v jednej domácnosti máme veľmi tvrdú vodu a v druhej mäkkú, a myslím si, že pri mäkšej vode bol ich účinok lepší, ale to by možno chcelo dlhšie testovanie.

    Záver:

    Na záver by som sa chcela veľmi pekne poďakovať za možnosť testovania tabliet Sunlight Nature a chcela by som ich odporučiť všetkým tým, ktorým aspoň trochu záleží na našej planéte a aj keď žijeme moderný život, kde sa stále perie, umýva a všetko čistí, sme to práve my ľudia, ženy, mamy, ktoré dokážeme zmeniť čo i len v malej miere veci k lepšiemu, aby sme túto našu maličkú planétu odovzdali našim deťom a deťom ich detí v stave, za aký sa nebudeme musieť pred nimi hanbiť.

    Týmto dávam tabletam Sunlight Nature pomyselnú jednotku.

    Ten pocit, keď po nedeľnom obede nemusím kopu riadu umývať ručne, ale ušetrený čas môžem využiť s deťmi na dvore vďaka tabletám Sunlight 👍#test_sunlight2

    #test_sunlight2 tak sunlight milo prekvapil.. Ľahko si poradil aj so zapečenou mastnotu.. Nemusela som nič namacat, oskrabavat.. A znova sa leskne.. A zasa na eco programe

    Začíname ráno umytým a čistým riadom vďaka tabletám Sunlight 🙂 testujeme ďalej, zatiaľ som nič negatívne neobjavila a som spokojná 👍 #test_sunlight2

    #test_sunlight2 poradí si s týmto?

    2katka2
    Správa bola zmenená    31. máj 2019    

    V jednej starej pivnici som našla, tieto krásne skvosty 😊 Viem, že by som ich nemala umývať v umývačke, ale ja som to riskla...
    Ako vidíte, nič sa nestalo 😊 a sú krasne čisté bez porušenia krásnej maľby 😊🍀 Milujem certifikované, neagresívne prípravky 🙏🏻
    #test_sunlight2 #nature #certifikat ❤️

    #test_sunlight2
    Najkrajší pocit je,keď mám upratanú kuchyňu,umývačka prázdna a riad je pekne poupratovaný.
    S tabletami Sunlight viem,že šetrím životné prostredie 👍👍👍🍀🍀🍀.

    #test_sunlight2 neviem prečo som myslela, že budú viac farebné 🙂 pre mňa obrovské plus, že ich nemusím odbalovat

    Včera som znovu robila bazový sirup, hrnce lepkavé a ja milujem, keď ich nemusím umývať ručne, len ich nahádžem do umývačky a vyberiem čisté bez námahy aj s pomocou tabliet Sunlight 👍 #test_sunlight2

    #test_sunlight2 tento deň končí, ale sunlight dnes ešte len začína 😜

    Aj naďalej testujeme ekologické tablety Sunlight, ktoré sú obohatené o jedlú sódu. 90% zložiek tabliet je na prírodnej báze 👍 dokonca aj kartónový obal je zo 100% recyklovateľného obalu 🙂
    #test_sunlight2

    #test_sunlight2
    Testujem ďalej,pretože sa u nás stále pečie,varí a hlavne je a snáď aj všetkým chutí a potom máme veľa ale naozaj veľa riadov,ktoré veľmi rada ponúknem našej umývačke 😉.
    Skúsila som dať aj nižšiu teplotu ale poháre neboli umyté podľa mojich predstáv ale zvyšok osadenstva v umývačke sa umyl k mojej spokojnosti 👍👍👍.

    (2 fotky)

    #test_sunlight2 pokračujeme 😜

    #test_sunlight2 poháre sa pekne lesknú

    Zatiaľ umyli v pohode akurát veci po vybratí sú také drsnejšie #test_sunlight2

    (2 fotky)

    Prvé testovanie za nami a s výsledkom som spokojná, riad sa pekne leskne a na moje prekvapenie je aj smaltovaný hrniec od polievky čistý a nemusím ho ešte ručne doumývať od usadenín ako pri inej značke tabliet 🙂 Zatiaľ spokojnosť 👍
    #test_sunlight2

    carmen238
    Správa bola zmenená    24. máj 2019    

    Prvá skúška tabliet Sunlight zahájená 🙂 pozitívne je, že tablety netreba rozbaľovať pred vložením do umývačky nakoľko majú rozpustný obal 🙂

    #test_sunlight2

    (2 fotky)