gilian
24. mar 2016
393 

PSYCHOMETRIA - “VIDENIE HMATOM”

Psychometria je jedným z druhov mimozmyslového vnímania. Psychometria znamená, že dokážeme vycítiť charakteristiky hmotného objektu prostredníctvom hmatu. Ľudia, ktorí majú dobre vyvinutú psychometriu dokážu z hmotných vecí zistiť informácie, ako napríklad osobnostné charakteristiky osoby, ktorá danú vec vlastnila, jej fyzický vzhľad, alebo čo sa stalo s človekom, ktorý tento predmet vlastnil. Na získanie informácii z predmetu stačí, aby sme danú vec držali v ľavej ruke, alebo sa jej dotýkali prstami.

Psychometria nie je až taká záhadná, ako sa nám môže javiť z jej názvu. Všetko okolo nás sa skladá z atómov. Častice – atómy, či molekuly každej látky sú v neustálom pohybe pretože sú poháňané energiou. Táto energia je aj v nás (lebo aj my sa skladáme z atómov). A preto môžeme—nevedecky—povedať, že všetky energie sa spolu navzájom miešajú. Žiadny druh energie nie je úplne izolovaný od iných energií. Túto vedomosť môžeme aplikovať aj na nás. Ak niečo nosíme každý deň (napríklad retiazku), energia tohto predmetu sa spojí s energiou nášho tela. Napríklad zdedíme brošňu od babičky. Zakaždým, keď ju nosíme, alebo ju držíme v ruke, cítime, akoby bola babička stále s nami. Jej osobná energia zostala zachytená na brošni.

Najpoužívanejšie predmety na používanie psychometrie sú osobné predmety, ako šperky (prstene, náramky, náhrdelníky, náušnice), hodinky, alebo oblečenie. Čím viac ich majiteľ nosí/nosil na sebe, tým bude ich osobná energia na predmete silnejšia. Prstene s kryštálmi, alebo drahými kameňmi sú takisto veľmi vhodné na psychometriu, pretože kryštály a drahokamy sú prírodné energetické „batérie“, alebo „zosilovače“. Uľahčujú uskladnenie osobnej energie na predmete. Toto isté platí aj pre hodinky s kryštálom v mechanizme (kedy kryštál zabezpečuje presnosť).

Ako Si Vytrénovať Psychometriu

Psychometria sa dá naučiť, tak ako aj iné druhy mimozmyslového vnímania (videnie tretím okom, empatia a pod.). Nasledujte tieto kroky:

  1. Sadnite si na pohodlnú stoličku, alebo do kresla s operadlom. Váš chrbát by mal byť pohodlne podporovaný operadlom.
  2. Zatvorte oči a tri krát sa hlboko nadýchnite a vydýchnite. Snažte sa pri každom výdychu vypudiť všetky problemý a negatívne myšlienky z tela von. Prestavte si, ako sa tieto negatívne myšlienky od Vás vzďaľujú, až kým neodletia do vesmíru. Každým výdychom sú od Vás ďalej a ďalej.
  3. Snažte nemyslieť na nič konkrétne.
  4.     Do ľavej ruky si zoberte predmet, ktorý chcete psychometricky zanalyzovať. Neočakávajte nič konktrétne. Sústreďte sa na vaše pocity. Čo pociťujete? Aké emócie? Máte pocit, že vidíte nejaké farby? Aké? Cítite, že tento predmet chce byť vo vašej ruke, alebo cítite, že ho musíte dať preč?
  5. Neočakávajte, že sa vám pred očami začnú ukazovať vízie, ako akčný film na plátne v kine. Tieto zážitky budú skôr vyzerať tak, ako keď sa snažíte spomenúť si na sen. Nebudú ostré, možno ani jasné. Taktiež sa vám objavia veľmi rýchlo, takže dávajte pozor a nezahoďte ani jeden pocit, či obraz, ako výmysel vašej fantázie. Dôležité je to, aby ste si nenechali vašou racionálnou myseľou nahovoriť, že je to výmysel. Verte si. Verte, že psychometria existuje.
  6. Zapíšte si všetky pocity, vízie, emócie, ktoré ste získali. Neskôr sa k nim vráťte a uvidíte, ako veľa ste z predmetu dokázali zistiť.

Osobné Skúsenosti so Psychometriou

Ja mám niekoľko psychometrikých zážitkov, ktoré mi utkveli v pamäti.

Psychometria je fascinujúca a niekedy až šokujúca v tom, koľko môžeme zistiť z jednej malej veci.

Keď moja babička zomrela, zanechala po sebe retiazku s príveskom z bieleho zlata. Jej retiazku sme si nechali ako spomienku na ňu. Jedného dňa som si povedala, že si ju vyskúšam s začnem ju nosiť (mala som asi len 17 rokov). Už hneď, ako som si ju zobrala do ruky som cítila, akoby moja babka nechcela, aby som retiazku chytala. Cítila som, že mi tá retiazka nepatrí a nemám ju ani čo chytať do rúk (moja babička bola prísna žena). Akonáhle som si ju zavesila na krk, retiazka ma začala fyzicky páliť. Bola som z toho v šoku. Najprv som si povedala, že sa mi to len zdá, ale čím dlhšie som ju mala na krku, tým viac pálila. Bolo to až také nepríjemné, že som si ju musela zložiť. Počula som moju babičku v mysli, ako mi hovorí, že sa jej nepáči, že ju nosím. Toto by mi bola povedala, keby bola stále nažive. Retiazka bola jej naobľúbenejšia a pamätám si, že ju nosila prakticky stále.

Môj ďalší psychometrický zážitok je z detstva. Keď som so starkou bola jednu nedeľu v kostole (moja starká bola veľmi nábožensky založená), našla som tam malú a veľmi peknú modlitebnú knižku. Keďže sme sa ponáhľali domov, tak som si povedala, že si ju doma pozriem a vrátim ju naspäť do kostola na ďalší týždeň. Hneď ako som sa jej dotkla objavila sa mi vízia starého pána v čiernom obleku, bielej košeli a čiernom klobúku. Nerozumela som, prečo má ten pán klobúk, lebo však klobúky už neboli moderné (vydedukovala moja detská myseľ). Avšak, keď som s knižkou bola sama doma a mohla som si ju nerušene popozerať, psychometriou som videla, že daný pán už nežije, a že na jeho modlitebnú knižku sa zabudlo. Pán mal asi 80 rokov, keď umrel a narodil sa v 20tych rokoch 20.storočia. Nechel, aby som sa s jeho modlitebnou knižkou hrala, lebo taká vec predsa nie na hranie. Knižku som neskôr vrátila naspäť skinky pod lavicou v kostole, kde som ju aj našla.

Keď som bola už v dospelosti v zahraničí, pracovala som s americkým Indiánom. Bol to veľmi zaujímavý človek. Patril do kmeňa Cherokee. Hneď som si všimla, že nosí hruby strieborný prsteň s kameňom Tyrkys. Ako sme sa začali rozprávať o práci a povinnostiach na daný deň, moja pozornosť bola na jeho prsteni. Fascinoval ma. Začala som, len tak automaticky, získavať o prsteni informácie. Zrazu som vedela, že prsteň je veľmi starý, že pochádza z prelomu 19. a 20. storočia. Dal si ho vyrobiť jeho pra-pra dedo. Prsteň nebol len taký obyčajný prsteň, ale podával sa z generácie na generáciu mužom v rodine, ktorí boli liečitelia. Videla som tváre všetkých mužov, ktorí tento prsteň nosili. Keď ma môj indiánsky kolega videl, že zízam na jeho prsteň, povedal mi, že prsteň je veľmi starý a je vlastnený len jeho rodinou. Na tom som mu odpovedala, že áno, že viem. On sa na mňa začudovane pozrel, ale potom som videla, že vie, že viem. Neskôr sme sa porozprávali o psychometrii a ďalších mimozmyslových talentoch. Všetky inforácie, ktoré som ja získala z prsteňa mi môj kolega potvrdil.

Takže, ako vidíte, psychometria má mnoho podôb a mnohokrát si ani neuvedomujeme, že to, čo “získavame” z danej veci je preto, lebo zapájame naše mimozmyslové vnímanie. Rozhodne je to téma zrelá na diskusiu a určite by si každý z nás mal psychometriu viac vyvinúť.

Máte aj vy skúsenosti so psychometriou? Ak áno, neváhajte a napíšte svoje zážitky do komentárov.  Ak sa vám tento článok páči, zdieľajte ho!

Autorka: JonikaVestenieTarot

Toto som potrebola ....dakujem zato

24. mar 2016
Komentár bol odstránený

@gilian dakujem krasne po poklad janeta138@azet.sk

25. mar 2016

Začni písať komentár...

Odošli