handprintscentrum
    22. aug 2014    Čítané 0x

    Voľné miesto za akciovú cenu - mimoriadna ponuka!!!

    Mamičky, uvoľnilo sa nám miesto pre dieťa v mladšej triede (od 18 mesiacov) a  miesto v staršej triede (od 3 -5 rokov). Pre tých, ktorí sa zapíšu do konca augusta ponúkame mimoriadnu celoročnú zľavu zo školného. A to: pre dieťa do 3 rokov zľava zo 420,- Eur na 320,- Eur mesačne, a miesto pre dieťa do staršej triedy zľava z 350,- na 250,-. Eur. Platí len do konca augusta len pre prvé dve zapísané deti. Upozoňujeme na možnosť preplatenia príspevku na starostivosť o dieťa do výšky 230,- EUr, na ktorý vystavujeme všetky potrebné potvrdenia. Zároveň chceme upozorniť na jazykové kurzy pre rodičov našich detí v rámci aktivít našej škôlky ZDARMA. Viac info na 0948555102.

    handprintscentrum
    21. aug 2014    Čítané 0x

    Voľné miesto za akciovú cenu - mimoriadna ponuka!!!

    Mamičky, uvoľnilo sa nám miesto pre dieťa v mladšej triede  (od 18  mesiacov) a dve miesta v staršej triede (od 3 -5 rokov). Pre tých, ktorí sa zapíšu do konca augusta ponúkame mimoriadnu celoročnú zľavu zo školného. A to:  pre dieťa do 3 rokov zľava zo 420,-  Eur na 320,- Eur mesačne, a dve miesta pre deti do staršej triedy zľava z 350,-  na 250,-. Eur.  Platí len do konca augusta len pre prvé tri zapísané deti. Upozoňujeme na možnosť preplatenia príspevku na starostivosť o dieťa do výšky 230,- EUr, na ktorý vystavujeme všetky potrebné potvrdenia. Zároveň chceme upozorniť na jazykové kurzy pre rodičov našich detí v rámci aktivít našej škôlky ZDARMA. Viac info na 0948555102.

    handprintscentrum
    20. aug 2014    Čítané 0x

    Príspevok pre rodičov 230,- Eur do 3 rokov veku dieťaťa

    Podľa zákona č. 561/2008 Z.z. majú zárobkovo činní rodičia dieťaťa do 3 rokov možnosť čerpania príspevku na starostlivosť o dieťa do výšky 230 € mesačne.

    Pre rodičov, ktorí sú oprávnení poberať uvedený príspevok v  našej škôlke vystavujeme všetky potvrdenia potrebné k čerpaniu tohoto príspevku. 

    handprintscentrum
    19. aug 2014    Čítané 0x

    Kurzy angličtiny pre rodičov ZDARMA

    HANDRINTS s.r.o prichádza s novinkou! Od októbra 2014 získavajú všetci naši klienti možnosť absolvovať celoročný kurz anglického jazyka pre začiatočníkov  ako špeciálny bonus a pozornosť škôlky ZDARMA!

    handprintscentrum
    17. aug 2014    Čítané 0x

    Hudba v našej škôlke

    Sme škôlka zameraná na rozvoj hudobného cítenia a hudobných zručností. Náš program zahŕňa každodenné hudobné, hudobno-pohybové, spevácke, rytmické a iné činnosti, prostredníctvom ktorých rozvíjame u detí schopnosť hudbe rozumieť a hudobne sa vyjadrovať.

    V našej škôlke realizujeme hudobný program KINDERMUSIC (pre viac info pozri http://www.kindermusik.com/about/kindermusik-at-home/) .Našou lektorkou je linecnovaná pedagogička z USA, ktorá raz týždenne prichádza za deťmi a rozvíja hudobné zručnosti detí v rámci uvedeného programu.Deti denne spievajú so sprievodom hudobných nástrojov ako je gitara, klavír, hrajú na detské hudobné nástroje,  a dychové hudobné nástroje.Hrajú  na flaute a na ústnych harmonikách.  Hra na flaute pôsobí okrem iného priaznivo aj na dýchacie orgány a mnoho pediatrov ju odporúča pre deti s častými dýchacími ochoreniami. Deti sa dostávajú do kontaktu s perkusiami, oboznamujú sa aj so základmi teéorie hudby- učia sa poznávať dĺžku nôt, vytileskať rytmický notový zápis.Deti sa oboznamujú aj s takými vecami, ako napríklad digitálny záznam ich hlasu, práca s mikrofónom, vystupovanie pred inými a sólový prejav, kedy sa učia sebavedomo a bez obáv vystupovať pred druhými. Do programu zaraďujeme aj muzikoterapiu, maľovanie na hudbu a iné hudobné aktivity. 

    handprintscentrum
    11. júl 2014    Čítané 0x

    Angličtina v predškolskom veku

    Tento článok píšem z USA. Všade okolo znie krásna americká angličtina, ktorá je balzamom pre uši.

    Deti z našej škôlky Handprints by sa tu už nestratili. Prečo?  Pretože boli "hodené do vody" a musia sa v cudzom jazyku naučiť plávať.

    Mnoho rodičov detí predškolského veku rieši otázku, ako naučiť hovoriť dieťa plynule po anglicky.

    Z dlhoročnej praxe môžem povedať, že jediný účinný spôsob, aby dieťa komunikovalo v inom jazyku je vystaviť ho vplyvu tohoto jazyka a ono sa bez akejkoľvek námahy naučí komunikovať.

    Ako  prebieha učenie angličtiny u nás v HANDPRINTS?

    Prvé dni, keď dieťa nastúpi do kolektívu mu to málinko uľahčujeme. V situáciách, kedy ešte potrebuje viac emocionálnej opory na dieťa hovoríme aj po slovensky, ale len do chvíle, kedy sa cíti spokojné a je pripravené sa hrať. V tej chvíli začíname opäť s angličtinou. Robíme to tak preto, lebo pocit bezpečia dieťaťa a emocionálna pohoda sú naše priority.

    Postupne v priebehu prvých dní minimalizujeme počet slovenských slov na nevyhnutné situácie.

    V priebehu prvých pár týždňov  sa dieťa oboznámi s prvými anglickými vetami.

    Zámerne som nenapísala "slovami", pretože slovíčkovú angličtinu, akou sa vyučuje v štátnych materských školách  nepoužívame. Je nefunkčná, a pre plynulú komunikáciu nepoužiteľná.

    Ako rastie slovná zásoba dieťaťa, ak navštevuje našu škôlku?

    Už prvý deň sa dieťa domov vracia s niekoľkými novými slovami. Vačšina sa ako prvé naučí All done, Good job, Yes, No. V priebehu prvého dňa dieťa rozumie vete Wash your hands, Sit down, a chápe slovíčka ako snack, play, playground.

    Tým, že sa dieťa dostáva do kontaktu s angličtinou v reálnych siutáaciách, jeho pasívna slovná zásoba rastie expanzívne.V priebehu prvých dvoch týždňov rozumie takmer všetkým pokynom, ktoré v škôlke dostáva. Za mesiac sa zorientuje vo všetkých činnostiach a jeho slovná zásoba sa obohatí predovšetkým v oblasti názvov hračiek, potravín, činností. (maľovanie, kreslenie, skladačky, pohybové aktivity, aktivity spojené s hudbou, zvieratá a podobne)

    Za prvý mesiac má dieť v našej škôlke väčšiu slovnú zásobu a lepšie porozumenie, ako deti, ktoré navštevujú krúžky angličtiny celý predškolský vek.

    Po prvom roku dieťa rozumie takmer všetko. Začína odpovedať po anglicky, a niektoré slová, s ktorými sa stretlo prvý krát v škôlke má v pamäti uložené po anglicky. To znamená, že ak sa s nimi nestretlo mimo škôlky, pomenuje ich po anglicky a nemá k nim slovenský ekvivalent🙂

    Preto pri rozhovore s dieťaťom začnete počuť, že začína dopĺňať vety o anglické slová, aj keď hovorí po slovensky. Mnoho rodičov si toto obdobie veľmi užíva, pretože v tomto období  začnú sami počuť výsledky pobytu dieťaťa v anglickej školke. V tomto období dieťa dokáže požiadať o láskavosť, vypýtať si predmety, dohodnúť sa, začína v angličtine vyjednávať a popisovať jednoduché situácie.

    Po druhom roku pobytu v našom full time English zariadení sa jeho slovná zásoba rozrasite tak, že samo komunikuje bez zábran.

    Robí ešte mnoho gramatických chýb, ktoré vychádzajú predovštetkým z detskej logiky.

    Keď dieťa opúšťa naše centrum, je schopné plynulo komunikovať s native speakermi, pretože je ich jazykovému vplyvu vystavené počas pobytu u  nás, a dokáže komunikovať na akúkoľvek tému.

    Aktivity, ktoré pre deti pripravujeme sú atraktívne, čo deťom uľahčuje prekonať prvotné rozpaky z bilingválneho prostredia a na iný jazyk si po pár dňoch zvyknú tak, že ho akceptujú a považujú za samozrejmosť.

    Ak sa vám naša metóda výuky anglického jazyka páči, neváhajte sa k nám prísť pozrieť.

    Deti prijímame počas celého školského roka.

    Ak vás článok zaujal, neváhajte ho komentovať.

    handprintscentrum
    31. mar 2016    Čítané 17x

    Bilingválna súkromná materská škôlka a jasle HANDPRINTS (Early Learning and Care Center)

    Sme Full- time- English predškolské zariadenie. Všetky aktivity prebiehajú v angličtine. Sme preto zariadenie vhodné aj pre medzinárodných klientov. Spolupracujeme s predškolskými zariadeniami v Colorado Springs – USA. Aj deti, ktoré vôbec neovládajú cudí jazyk sa u nás v priebehu predškolskej dochádzky naučia plynulo komunikovať v anglickom jazyku. (Overené praxou, možnosť referencie rodičov).

    Zameriavame sa predovšetkým na pohodu a spokojnosť dieťaťa a na vytvorenie radostného prostredia, kde sa deti cítia bezpečne. Naše vyučovanie vychádza z kombinácie predškolských štandardov platných pre materské školy a predškolské zariadenia na Slovensku, schválené Ministerstvom školstva – ISCED O – obohateným o veľmi kvalitné curriculum platným pre predškolské zariadenia v USA.

    Vašim deťom prostredníctvom dôkladne premyslených a odborne pripravených aktivít okrem veľkého množstva poznatkov a skúseností odovzdáme aj možnosť naučiť sa jednať asertívne, rešpektovať druhých ľudí, a rovnako získať istotu vlastnej sebahodnoty. Deti získajú sebadôveru vychádzajúcu z vedomia, že sú milované, rešpektované, dostanú priestor na to, aby mohli a naučili sa bez obáv vyjadriť svoj názor.

    Vyučujeme interaktívnym spôsobom, deti u nás dostávajú veľké množstvo podnetov z rôznych oblastí na svoj rozvoj. Komplexnou diagnostikou systematicky pracujeme na rozvoji oblastí, v ktorých sa dieťa potrebuje zdokonaliť a rovnako na oblastiach, v ktorých vyniká.

    Poskytujeme veľmi dôslednú informovanosť rodičov o všetkých aktivitách, ktoré s deťmi robíme a sme pripravení na otvorenú komunikáciu v akejkoľek oblasti výchovy a vzdelávania vášho dieťaťa. Naši rodičia dostávajú každodenne písomný report o všetkých aktivitách, ktoré dieťa počas dňa robilo a ako sa mu v nich darilo. Rodič je informovaný detailne o množtve jedla, ktoré dieťa spapalo, koľko spinkalo, ktoré aktivity ho najviac počas dňa zaujali.

    Poskytujeme odborné pedagogicko-psychologické a sociálne poradenstvo. O rozvoj vašich detí sa postarajú vysokoškolsky kvalifikované učiteľky s praxou nielen v predškoslkých zariadeniach na Slovensku, ale aj v zahraničí- hlavne v USA.

    Máme internú logopedičku, ktorá sa stará o správny rečový vývin detí.
    Špeciálny bonus pre našich klientov je celoročný jazykový kurz angličtiny pre rodičov ZDARMA.

    Podľa zákona č. 561/2008 Z.z. majú zárobkovo činní rodičia dieťaťa do 3 rokov možnosť čerpania príspevku na starostlivosť o dieťa do výšky 230 € mesačne. Pre rodičov, ktorí sú oprávnení poberať uvedený príspevok v našej škôlke vystavujeme všetky potvrdenia potrebné k čerpaniu tohoto príspevku.

    Okrem celodennej pravidelnej dochádzky poskytujeme aj nepravidelné (poldenné) a príležitostné opatrovanie detí.

    REŽIM DŇA:
    8:00 – 9:00 hry v centrách aktivít
    9:00 – 9:20 ranné cvičenie
    9:20 – 9:40 desiata
    9:40 – 10:25 hlavná aktivita dňa
    10:30 – 11:20 pobyt vonku
    11:30 – 12:00 obed
    12:05 – 12:20 hygiena pred spánkom
    12:30 – 14:30 odpočinok
    14:30 – 15:00 upratovanie a voľná hra
    15:00 – 15:15 olovrant
    15:15 – 16:00 clubs
    16:00 – 17:00 hry v centrách aktivít

    Sme otvorení každý deň v čase od 7.30 – do 17.00 (možnosť dohody opatrovania aj mimo otváracie hodiny).

    Možnosť zápisu dieťaťa do našej škôlky celoročne.

    Viac info o našich aktivitách aj na: http://handprints.sk/

    handprintscentrum