hcyporadca
    19. júl 2018    Čítané 97x

    HOMOCYSTEIN ??? faktor zdravia

    Som prediktívny faktor a môžem Vám napovedať,

    či sa dožijete vysokého veku v dobrom zdravotnom stave.

    Kvôli nedostatku vitamínov v potravinách často býva moja hladina v tele príliš vysoká.

    Môže to znamenať, že sa prejaví niektorá z civilizačných chorôb.

    Udržať ma na ideálnej hladine a ochrániť tak ,svoje zdravie je celkom jednoduché.

    Ak dodáte do tela dostatočné množstvo vitamínov, dôležitých pre moju správnu metabolizáciu, zachováte si biochemické zdravie.

    Strážiť moju hladinu odporúčajú napr. MUDr. Karel Erben,

    prof. RNDr. Anna Strunecká Dr.Sc.,

    Patric Holford, nutričný špecialista z Veľkej Británie, a

    Uwe Karstädt, prírodný liečiteľ z Nemecka.

    Pri nedostatočnom príjme vitamínov si so mnou bunky nevedia rady, preto môj prebytok vylučujú do krvi, kde sa hromadím a

    spôsobujem svojou toxicitou rôzne poškodenia,

    ktoré zdravotníctvo súborne nazýva civilizačné choroby.

    hcyporadca
    Správa bola zmenená    19. júl 2018    

    Premenstruační syndrom a vitamíny skupiny B
    http://101.hcy-vitality.cz/premenstruacni-syndrom/

    hcyporadca
    3. máj 2018    Čítané 507x

    HOMOCISTEÍN - kľúč k nášmu zdraviu !!!

    Ukazovateľ hladiny homocysteinu v krvi, určuje presnejšie , než akékoľvek iné ukazovatele, či budete žiť dlhý a zdravý život.

    Homocystein je jednoduchá aminokyselina,  vyskytujúca sa v každom bunkovom organizme. Je nevyhnutná k riadeniu základných procesov každej bunky. Predovšetkým pri tvorbe energie, bunečnom dýchaní  a rozmnožovaní buniek.

    U zdravého človeka,  vďaka správnej výžive , sa nespotrebovaný homocysteín v bunke , premení na neškodnú látku a vylúči sa z tela von.  V opačnom prípade, dôjde k vylúčeniu homocysteinu do krvi. Tento nepretržitý proces je známy ako metabolizmus  / látková premena / .

    Najdôležitejším výstupom metabolizmu je ENERGIA (ATP).

    So zvyšujúcou sa hladinou homocysteinu v krvi , začíname pociťovať príznaky rôznych zdravotných potiaži . Vznikajúca nerovnováha,  sa skôr či neskôr , prejaví vznikom civilizačných chorôb. /kardiovaskulárne, alzheimer,  parkinson,  cukrovka  atď. /

    Teda hladina homocysteínu v našej krvi , je najlepším výpovedným ukazovateľom              bunkovej ( ne ) rovnováhy a celkovej kvality nášho zdravia vo veku od 9 – 90 rokov.

    Nedá sa pomôcť každému človeku , iba ak on sám , chce byť zdravý !!!

    Naším cieľom je šíriť osvetu ako aj pomoc znížiť homocysteín , čo najbližšie k jeho fyziologickej hodnote a obnoviť tak súhru metabolických  procesov v bunkách.   Na základe výsledkov rozboru krvi , ktorý zobrazí rozsah poruchy premeny homocysteínu , nastavíme rovnovážny príjem nedostatkových vitamínov nevyhnutných pre odbúranie  jeho prebytku a zvrátenie negatívnych procesov v tele.  Odporučíme vám , akým spôsobom  obnoviť funkcie už narušených orgánov a laicky vysvetlíme vplyv zvýšenej hladiny homocysteínu na vaše zdravie.

    Tento prevratný vedecky podložený prístup nie je zameraný na skúmanie a upresňovanie jednotlivých zdravotných potiaži  ale  na určenie rozsahu poruchy vnútrobunkového metabolizmu , ktorá je jednou zo základných príčin ochorení.

    Naučíme vás ako zasiahnuť do procesu predčasného starnutia vašich buniek , čím dosiahnete výrazné zlepšenie kvality a predĺženie svojho života.

    hcyporadca
    2. sep 2017    Čítané 101x

    Homocysteinová teória

    Už 50 rokov sa presadzuje Cholesterolová teória, lebo zodpovedá záujmom výrobcov liekov a lekárom, ktorí sa starajú o odbyt. No málokto pozná konkurenčnú Homocysteínovú teóriu.

    Nemusíte byť lekárom, aby ste ich dokázali sami porovnať .

    Správne boli pozorovania lekárov, že tak ako stúpala spotreba tuku v strave, stúpala aj hladina cholesterolu v krvi a jeho zvýšené usadzovanie na stenách tepien.

    Chybný bol výklad mechanizmov, ktoré konzumácia tukov spúšťa !!!

    Kilmer McCully dokázal, že len 20 - 40 % cholesterolu kolujucého v krvi pochádza zo stravy a 60 -80 % sa vytvára v pečeni podľa potreby organizmu. Už v r. 1969 tvrdil, že cholesterol a upchaté tepny nie sú príčiny, ale skôr príznaky ochorenia srdca.

    Zistil, že zvýšený tuk v žalúdku znehodnocuje vitamíny B6 a B9, čím podstatná časť vitamínov odchádza z tela bez úžitku a tak klesá dodávka bunkám.

    Tým sa zhorší premena Homocysteinu - Hcy- na neškodné látky a Hcy sa hromadí v krvi. Zvýšená hladina Hcy vyvolá anomálie biochemických procesov v tele, akou je aj zvýšená aktivita pečeňového enzýmu zodpovedného za novotvorbu cholesterolu a problém je na svete.

    Hurá, stačí zájsť k lekárovi, ktorý bez zisťovania príčiny, predpíše modré, žlté či červené tabletky a tie užívaním vyrobia ďalší zdravotný problém.

    Hurá !!! - pre koho ? Odpovedzte si sami.

    Teraz sa sami rozhodnite, ktorá teória je správna a pre koho ...

    hcyporadca
    1. júl 2017    Čítané 165x

    Čo je HOMOCYSTEIN ???

    Do roku 1932 nikto nevedel, že existuje v bunkách a v  krvi každého človeka. Rovnako nikto netušil, ako úzko súvisi s vitamínmi B6,B9,B12. A už vôbec nikto nepredpokladal, že od výšky hladiny homocysteinu, závisi zdravie človeka.


    Veľmi laicky povedané, je to toxická amynokyselina, krorú si bunka vytvori pre spracovanie bielkovin, tukov a cukrov. Bunka ju na pribižne 90 až 95 % spotrebuje a zvyšok pomocou dostatku vitaminov B6,B9 a B12 premení na neškodnú látku, ktorá sa z tela vylúči.


    Pri dostatku vitamínov, ide o metabolicky priebeh bez poruchy a dôsledkom je bezporuchovy priebeh následných biochemických procesov v tele človeka, či  živočícha teda (biochemické zdravie ).


    Pri nedostatku uvedených vitamínov nastáva poruchový metabolický priebeh a dôsledkom sú choroby.  Následkami tejto poruchy sa budem venovať v jednotlivých článkoch.


    P.S. - Je dobré si  pojem homocystein (Hcy)  zapamätať,
              - lepšie je jeho hladinu vo svojej krvi poznať a
              - najsamlepšie je, ju celý život od 9 do 90 rokov udržiavať na                     hodnote od  4,5 - 7,5 mikromol/l.

    Viac info  tu -   http://liecimsasam.webnode.cz/

    hcyporadca
    26. jún 2017    Čítané 149x

    Fajčenie – Homocystein – nádor.

    Fajčenie, ako silný nezávislý rizikový faktor , v spojení  nových poznatkov o Hcy, dostáva jasný význam.

    Skôr ako si vytvoríte svoj vlastný názor ,uvediem niekoľko faktov.

    1.Každá bunka nášho tela, potrebuje 100 % služby červených krviniek – dovoz kyslíka a odvoz kysličníka uhličitého.

    2. Každá bunka pri znížení dodávky kyslíka o 30 %, do dvoch dní zaujme obranné postavenie.

    Zmení svoje správanie – vyhovuje jej kyslé prostredie a nedokáže spracovávať  tuky iba cukry a to x-násobne chamtivejšie, ako zdravá bunka.

    Lekári ju pomenovali ako nádorovú.

    Splodiny cigaretového dymu blokujú pripojenie vitamínu B6 k enzýmu, ktorého úlohou je zaisťovať odsun prebytočného Hcy, čím je enzým nefunkčný.

    Výsledkom je stúpajúca hladina Homocysteinu – Hcy v krvi. Vyššia hladina Hcy okrem iných škôd vytvára v tele predpoklady pre vznik nádorového ochorenia.

    Naviac , odhadnite sami koľko kyslíka naberú červené krvinky z pľúc v momente potiahnutia z cigarety ? a koľko % kyslíka sa dostane bunkám ?

    Ak sa vrátite znovu k bodu 2, čo vám to povie....či...

    Účinok je takmer rovnaký u aktívneho aj pasívneho fajčenia.

    hcyporadca
    25. jún 2017    Čítané 49x

    Civilizačné choroby

    Civilizačné choroby  sú prejavom konfliktu človeka s prírodnými zákonmi, ktoré platia nezávislé na jeho vôli či znalosti.

    Homocystein –Hcy-je kľúčom k pochopeniu časti týchto zákonov.

    Hcy je aminokyselina, ktorá sa objavuje ako vlastný produkt bunky, pri látkovej premene cukrov a tukov. Hcy je teda nutný pre život, no zároveň nebezpečný. Pri jeho nahromadení v krvi, začína vznikať  široké spektrum zdravotných problémov od cukrovky cez vysoký tlak až po infarkt.

    Hromadenie  spôsobuje porucha premeny Hcy na neškodnú látku.

    No a príčinou poruchy je nedostatočná dávka vitamínov B6,B9,B12 v strave !!!

    Výskumy ukazujú, že pokiaľ bunka dostane každý deň správne množstvo B vitamínov, sama  zharmonizuje proces premeny Homocysteinu na neškodnú látku a organizmus sa stáva odolný proti civilizačným chorobám.

    Civilizačné choroby sú prejavom konfliktu človeka s prírodnými zákonmi, ktoré platia nezávislé na jeho vôli či znalosti.
    Homocystein –Hcy-je kľúčom k pochopeniu časti týchto zákonov.
    Hcy je aminokyselina, ktorá sa objavuje ako vlastný produkt bunky, pri látkovej premene cukrov a tukov. Hcy je teda nutný pre život, no zároveň nebezpečný. Pri jeho nahromadení v krvi, začína vznikať široké spektrum zdravotných problémov od cukrovky cez vysoký tlak až po infarkt.
    Hromadenie spôsobuje porucha premeny Hcy na neškodnú látku. No a príčinou poruchy je nedostatočná dávka vitamínov B6,B9,B12 v strave !!!
    Výskumy ukazujú, že pokiaľ bunka dostane každý deň správne množstvo B vitamínov, sama zharmonizuje proces premeny Homocysteinu na neškodnú látku a organizmus sa stáva odolný proti civilizačným chorobám.

    Stručné vysvetlenie od dr.Karla Erbena čo je HOMOCYSTEIN...
    http://www.hcy-vitality.cz/mudr-karel-erben-vyb...

    hcyporadca
    22. mar 2017    Čítané 31x

    Homocystein a děti.

    Proč pediatři neléčí příčinu dětské obezity, poruchy imunity dětí a proč nevolají po prevenci, která se musí provádět u rodičů, aby se zabránilo vzniku vrozených poruch a vad u dětí.

    Zvyšok si môžete dočítať tu...

    https://www.facebook.com/notes/tajemstv%C3%AD-homocysteinu-kl%C3%AD%C4%8D-ke-zdrav%C3%AD/homocystein-a-d%C4%9Bti/1812377325651070

    Zaujímavý článok o homocysteine a deťoch....
    https://www.facebook.com/notes/tajemství-homocy...

    hcyporadca
    10. feb 2017    Čítané 165x

    Homocystein / Hcy / 1

    Hladina 4,5 - 7,5 mikromol/l                  =  bezporuchová mmetabolizácia homocysteinu

    Zvýšena hladina homocysteinu  =  porucha metabolizácie homocysteinu

    Z posledných výskumov, vyplýva alarmujúce  zistenie, že vysoká hladina homocysteínu v krvi pravdepodobne zvyšuje 3-násobne riziko potratov. 

    Zvýšená hladina Hcy -

    1. poškodzuje cievy, čím môže brániť v zahniezdení oplodneného vajíčka.

    2. môže narušiť cievne zásobovanie plodu.

    3. má zodpovednosť za niektoré vrodené vývojové vady nervového systému novorodencov.

    Čoraz častejšie sa dáva do súvislosti vysoká hladina homocysteínu a neschopnosť otehotnieť.

    Zdravím vo spolok.
    V r.2015 som narazil na pojem homocysteíin. Začal som sa viac a hlbšie zaujímať o tento faktor v krvi. V decembri 2016 som po absolvovaní školení , skúšky získal cetifikát poradcu.
    Keďže pojem homocystein , je zatiaľ málo známy, rozhodol som sa šíriť osvetu na Slovensku.
    Výška hladiny Hcy v krvi, je jedinečný faktor o súčasnom stave a budúcom vývoji zdravia každého človeka od 9 do 90 rokov.
    Tento faktor zohráva dôležitú úlohu pri počatí, pre zdravý plod a jeho vývoj.
    Presnejšia formulácia by znela, výška hladiny homocysteínu oboch partnerov pred splodenim sa podieľa na odovzdaní informácii novému človiečikovi.
    Zatiaľ aspoň toľko v krátkosti.