hope252
10. jan 2019
125 

Čím je poháňaná naša závislosť?

Závislosť na jedle, na sociálnych sieťach, na ľudskom uznaní, na toxickom vzťahu. Závislosť je poháňaná skrytou poruchou. Veľkú úlohu zohráva psychika.

Hlavnou charakteristikou závislosti je nedostatok alebo málo ľahkosti a spokojnosti v živote. Tvoj problém nespočíva v tom , že ješ viac ako by si mala, alebo tráviš na na sociálnych sieťach toľko času , že zanedbávaš povinnosti, len si tým niečo kompenzuješ.Je to iba odozva na tvoj vnútorny pocit, stav v ktorom si.Zvolila si si liek na svoj problém- jedlo,stále zdieľanie fotiek a počet like-ov .

Ak ti na začiatku stačila jedna , dve kocky čokolády dnes si musíš dať celu tabuľku. Stále chceš viac a viac.

Kde to všetko začalo? Kedy sa z nevinnej zábavky stala chronická choroba? Ak chceš poznať odpoveď na túto otázku musíš porozumieť kde má tvoja závislosť korene. To kde si sa narodila,prostredie v ktorom si vyrastala, výber jedla v detstve,rodinné okolnosti do ktorých si sa narodila.

Tvoj vzťah k závislosti ovplyvňuje spôsob akým vnímaš život. Mala som klienta ktorý mi tvrdil , že nedokáže žiť bez klobásy 🙂

Stali sme sa závislými na jedle,sociálnych sieťach ,alkohole,drogach,toxickych vzťahoch.Podvedomý zámer je pravidelne zlepšiť úzkosť a bolesť. Je to len automatická odpoveď na tvoje pocity.

Závislí ľudia sa neboja menej, boja sa viac. Ich bolesť nie je miernejšia, je väčšia. Nemôžeš sa "prejesť" aby si získlala sebavedomie, zakryla pocity, ani ti k tomu neprispeje like pod fotkou. Nemôžeš si kúpiť šťaštie v nezdravom,toxickom vzťahu. Nedosiahneš zdravé sebavedomie praktizovaním niečoho čo podporuje ,že sa začneš nedávidieť.

Ak nedôverujš sama v seba  svet sa môže stať desivé miesto. 

Chceš sa vydať na cestu objavenia sebadôvery so mnou? 

Chceš zistiť čo ti bráni aby si dosiahla a naplnila sny a plany ktoré máš?

Začni písať komentár...

Odošli