ivonluk
8. dec 2019
199 

Linola -taká dobrá ako sa vraví?

Dostala som možnosť testovať výrobky značky Linola. Zapojila som do toho celú rodinu.
Viete, ako to býva, každý má niečo.

Pamätam si svoje detstvo s ekzémom. To boli samé mastičky, krémiky, nekonečný kolotoč premazávania, aby koža nesvrbela. Dokonca som viackrát absolvovala kúpele. A teda, rodičia si dali záležať a vypiplali ma tak, že som sa ekzému zbavila. Zostala mi “iba” suchá koža a v puberte prišlo akné, ale to je už na inú debatu...

Mám doma dve deti, starší Alexander (2r) a mladšia Olívia (3m). Alex mal od narodenia kožu viac po mne. Suchú, citlivú, ekzematickú. Nevyhla som sa s ním ani návšteve kožnej lekárky. Mastička sem, mastička tam. No výsledok ma nejako nenadchol. Nakoniec som zakotvila pri telovom mlieku, ktoré som používala aj ja, ako dieťa. A to fungovalo. Až do doby, čo sme sa presaťahovali. Teraz máme oveľa tvrdšiu vodu, ktorá mu nerobí dobre a koža sa mu aj napriek každodennej starostlivosti zhoršila. A potom prišla Linola. Vkladala som do nej všetky svoje nádeje, keďže som na ňu čítala a počula samú chválu.

Ako prvé som skúsila, teda Alex skúsil, Linola Lotion. Po otvorení mňa osobne zarazila silná parfumácia, ktorú som naozaj nečakala. Vyslovene mi tá vôňa vadila. Nebola to zlá vôňa, ale bolo jej príliš veľa. Dokonca až tak, že keď som prišla k synovi v noci do izby, stále ju bolo cítiť vo vzduchu.

Konzistencia je dobrá, ľahko sa natiera, nezanecháva mastný film a rýchlo sa vstrebe do pokožky. No ďalšou nevýhodou je obal. Teda, chýba mi pumpička na dávkovanie. Večerné úniky od krémovania sú u syna bežné, a tak ho vždy jednou rukou krémujem a druhou natieram. Tu to nešlo. Nie je to nejaký extra problém, ale pumpička by bola viac ako vítaná. Čo ma sklamalo viac, bolo, že Alex sa do rána komplet celý vyhádzal a urobili sa mu po tele veľké suché fľaky. Nemenila som nič, čo sa prania týka, ani nič dráždivé nejedol, ani nepil, ani lieky neberie. Takže to bolo tou Linolou. Čo ma zarazilo, lebo som nemyslela, že krém určený pre ekzematikov môže stav ešte zhoršiť. Ale stáva sa, kľudne sa to mohlo stať pri hocijakom inom produkte. V ten istý večer ako Alexa som natierala aj Olíviu, no tá bola, našťastie, bez reakcie (aj nasledujúce dni). Takže pri nej sa mi osvedčil a kožu má po natretí jemnú. No aj napriek tomu, že jej vyhovuje, Linola Lotion nebude jej spoločníkom, pretože ja sa neviem preniesť cez tú silnú parfumáciu.

No v balíčku bol aj menší brat tohto krému, a ten už obstál lepšie. Skúsila som ho aj ja a je tiež veľmi príjemný na koži, rýchlo sa vpije a nelepí. A hlavne nevonia tak silno. Čo ja oceňujem.

Ďalej v testovaní nasledoval sprchový gél. Olíviu som umyla ako prvú a bola som veľmi spokojná. Gél je priesvitný, veľmi máličko parfumovaný, má skvelú konzistenciu, takže sa ľahko nanáša a naozaj dobre umýva. Koža ostáva jemná, nevysušuje, čo je super. Takže obyčajné detské mydlo, s ktorým som ju umývala dovtedy a nebola som s ním až tak spokojná, letelo do koša a tento umývací gél si u nás našiel miesto. Kúpila som už aj veľké balenie. Takže toto môžem odporučiť.

Pokračujeme, Linola Šampón. Hoci ja suchú pokožku hlavy nemám, no za to ma trápi ekzém na rukách a umývanie vlasov je pre mňa peklo, keďže každý šampón mi zatiaľ ruky veľmi dráždil. Tento nie. Chvalabohu. Šampón je číry, v podstate bez vône. Pení málo, takmer vôbec. Vlasy som po ňom mala trošku krepovité, ale nič, čo by sa nedalo prežiť. V príbalovom letáku sa píše, že neštípe. Ale on štípe. A myslím, že v očiach celkom dosť, keďže Alex plakal, akoby som ho z kože drala. To som zostala naozaj prekvapená. Na dcére som ho neskúšala, pretože u nej bojujem s mliečnou chrastou, a na to tento šampón nie je určený. Testoval ho aj muž ktorého trápi už roky suchá pokožka hlavy a keďže pracuje v prašnom a chemikáliami nabitom prostredí, je to začarovaný kruh. Ale skúsil. A referoval, že ho koža na hlave veľmi štípala ako pri samotnom umývaní, tak aj niekoľko hodín po umytí. Ďalšie sklamanie. Tiež sa u nás šampón neohreje.

V neposlednom rade, Linola Face. Po prvotnom fiasku Lotion(u) u syna som tomuto krému na tvár dala šancu. Je trošku hutnejší, dostatočne mastný, rozotiera sa pomerne ľahko. Syna neštípal. Ja som sa na neho tešila, lebo vždy po sprche mám kožu extrémne vysušenú a proste sa musím niečím natrieť, inak by som sa zbláznila. A tak som sa natrela. A Linola štípala. Trošku. A keď som ho mala na tvári dlhšie, mala som pocit, akoby mi pleť nedýchala. Malú Olivku, ktorú od národnia trápia suché lička, štípal, a to poriadne, keďže pri natieraní plakala (skúšala som viackrát s odstupom dní), kdežto pri inom kréme na tvár neplakala vôbec.

Dostali sme. Vyskúšali sme. Zhodnotila som. Možno som si od toho veľa sľubovala. Ale nie som až taká spokojná, ako som myslela, že budem. Ale to nevadí, o tom to je. Skúsiť a napísať recenziu. Ale nie falošnú, plnú neprávd a pochvaľných ód na produkt aj napriek tomu, že nie som úplne spokojná.

A určite si treba uvedomiť, že každý sme iný, každá pokožka je iná a reaguje inak. To čo jednému vyhovuje, inému už nemusí. Ale o tom to je. Nie všetko je pre všetkých a nájsť tú správnu kozmetiku býva naozaj ťažké.

Aj napriek tomu, že produkty u nás nemali až taký úspech, som vďačná #konik_testuje, že nám balíček zaslal.

Toľko moja #recenzia na #test_linola3 

Začni písať komentár...

Odošli