dextella14
    16. dec 2019    Čítané 1274x

    A ani zima nebude problém...

    Ide zima, ide mráz... A cíti to, bohužiaľ, aj naša pokožka. Suchý prekúrený vzduch v bytoch a domoch, vietor, teplotné zmeny vnútri-vonku, pančucháče, vlnené zimné veci... A takto by som mohla pokračovať donekonečna. Všetky tieto veci pôsobia na kožu ako iritačné faktory a dráždia ju. V zimných mesiacoch dochádza veľmi často k zhoršeniu klinických prejavov u ľudí trpiacich atopickou dermatitídou. U detičiek sa môžu po prvýkrát prejaviť ekzémiky a suchá koža.

    Aj keď netrpíme atopickou dermatitídou, koža väčšiny z nás je v zimných mesiacoch drapľavá, suchá, ošupuje sa. Dochádza k svrbeniu, na ktoré úplne prirodzene reagujeme škriabaním, čo celkový stav ešte viac zhoršuje. 

    Ja nie som v tomto výnimka :D Moja koža má sklon k atopii, dôverne sú mi známe suché nohy, ťahanie kože na tvári (aj keď, našťastie, k tomuto u mňa často nedochádza, keďže na starostlivosť o pokožku tváre si dávam extra pozor), svrbenie pokožky a niekedy aj tvorba suchých zapálených ložísk (keď experimentujem s nevhodnou kozmetikou). Testovanie Linoly preto prišlo naozaj v pravý čas - fotky, ako vyzerali moje nohy pred, ani nemôžem zverejniť, taká hanba :D 

    Moje dieťa okrem krásy, lásky ku knihám a prirodzeného intelektu (haha) po mne zdedilo aj citlivú kožu. Avšak od malinkého malinka sa snažím, aby mala jej koža čo najväčší komfort (pretože viem, ako detičky so zanedbanou kožou a neliečenými ekzémami trpia). Preto na tom nie je až tak zle, ale tiež je vhodnou adeptkou na testovanie niektorých produktov Linola. Zvyšní členovia rodiny, manžel a pes, sú OK, takže sa testovania nezúčastnili. 

    Zdravá koža funguje ako bariéra medzi vnútorným prostredím a vonkajším svetom. Chráni organizmus pred vniknutím škodlivých mikroorganizmov, pred dráždivými látkami, pred stratou vody... Koža má proste mnoho funkcií. Preto je dôležité, aby sme sa snažili udržiavať ju čo najzdravšiu, aby mohla správne plniť svoje funkcie. U ľudí s rôznymi kožnými chorobami je kožná bariéra narušená. Preto napr. atopici omnoho častejšie trpia na rôzne infekcie (impetigo, bradavice, molusky atď.). Ľudia trpiaci atopickou dermatitídou majú nielen narušenú kožnú bariéru, ale nemajú v nej ani dostatočné množstvo tzv. prirodzene zvhlčujúcich faktorov. Výsledkom je ešte väčšia suchosť a únik vody. A to už ani nepíšem o zložitých imunitných mechanizmoch, ktorých výsledkom je tvorba zápalu atď... Atopici sú omnoho viac citliví na rôzne alergény, a aj pre nás obyčajné veci (parfumovaná kozmetika, napr.) u nich môžu vyvolať zhoršenie klinického obrazu.

    Toľko k vzdelávaciemu okienku. Chcela som aspoň trošku poukázať na to, aká je nesmierne dôležitá pravidelná starostlivosť o kožu (nielen atopikov). Samozrejme, že to nie je len o premasťovaní, je za tým ešte oveľa viac, ale na to sme tu my, lekári, konkrétne dermatovenerológovia, ktorí sme dlho študovali a stále študujeme, aby sme vám mohli dobre poradiť. Každý atopik by mal mať svojho kožného doktora, ktorý bude stav menežovať. Ak sa u vášho dieťaťa prejavia známky atopie, nečakajte a objednajte ho na kožné vyšetrenie.

    OK, tak som si vyliala srdce a môžeme ísť testovať :DD 

    MK bol ako vždy štedrý, obdržali sme skoro celé portfólio prípravkov pre suchú kožu značky Linola. Nebudem sa dopodrobna rozpisovať o zložení jednotlivých prípravkov. Skoro nikoho to nezaujíma a toho, koho áno, si všetko môže nájsť na internete, príp. na jednotlivých produktoch. Podstatná vec je tá, že všetky produkty obsahujú určité množstvo kyseliny linolovej, ako už aj z názvu vyplýva. Kyselina linolová je pre správne fungovanie našej pokožky veľmi dôležitá. Patrí k tzv. esenciálnym aminokyselinám - človek si ich nedokáže sám vyrobiť, ale pre správne fungovanie organizmu (tu hovoríme aj o koži) sú nevyhnutné. Preto ich musíme dodávať z iného zdroja.  

    Linola je stará známa firma. Ide o kvalitné prípravky, ktoré síce veľmi neohurujú svojím marketingom a načančanými obalmi, ale o to viac, aj v tomto prípade platí - nesúď knihu podľa obalu:D Navyše, minimalizmus je v móde. Výrobky neobsahujú parabény a minerálne oleje, sú šetrné k prirodzenému pH pokožky, sú neparfumované alebo obsahujú slabú parfumáciu. 

    Ako prvý sme testovali krém na tváričku Linola face. V zimnom a veternom počasí je veľmi dôležité krémovať detičkám tvár - najmä líčka, noštek, bradu. Správny "cold cream" je proste v zime must have. Deti majú ešte veľmi jemnú kožu a ich mazové žliazky produkujúce sebum ešte "spia", preto sú omnoho náchylnejšie na vysušenie a aj tvorbu omrzlín. Krémik bol veľmi príjemný. Nelepivá textúra, bez parfumácie, so zamatovým finišom (takže sa dieťa neleskne ako diskoguľa). Hlavne je neštipľavý! Stačí jedenkrát použiť nevhodný produkt, ktorý zaštípe na podráždenej tváričke, a na niekoľko dní ste so starostlivosťou o kožu drobčeka skončili... Slzy a hysák, len čo vidí krém. Zažila som a už si také neprosím. 

    Krémik je naozaj veľmi dobrý, nemám nič, čo by som mu mohla vytknúť. Teda, okrem nepraktického balenia! Neznášam šroubujúce uzávery, a naozaj to posledné, čo naobliekaná matka v predsieni chce riešiť, je stratený vrchnák z krému zapadnutý za botníkom. 

    Pre KAŽDODENNÚ HYGIENU (áno, detičky sa môžu - a mali by sa!!! - umývať naozaj každý deň) je určený syndet na umývanie Linola Shower and Wash. Má konzistenciu priesvitného sprchovacieho gélu, jemná parfumácia vôbec nie je obťažujúca. Môžete s ním umývať záhyby malého bábätka a rovnako aj vás. Prípadne kvapnite trochu do vaničky. U nás fungoval ako absolútne nedráždivý produkt. Tie z vás, ktoré nemajú problém s kožou, ho asi veľmi neocenia, ale pre atopikov a ľudí so suchou pokožkou môže byť veľmi vyhovujúci. Je vhodný od novorodeneckého veku.  Na obale je síce napísané, že dodáva vlhkosť po 24 h, ale ja by som ho určite ešte kombinovala so správne zvoleným krémom. 

    Tie sme na testovanie dostali dokonca dva! Linola lotion (vlajkový produkt, naozaj premasťujúce lotio) a Linola lotion light (jeho odľahčenú verziu). 

    Na sebe som testovala Linola lotion - obsahuje až 35 % kyseliny linolovej. Ide o výrobok, ktorý je určený primárne pre ľudí so suchou a atopickou pokožkou. Preto, ak máte normálnu kožu bez nejakého pocitu diskomfortu, asi to bude na vás príliš. Lotio ma konzistenciu hustejšieho mliečka. Celkom dobre sa rozotiera a nezanecháva biely film, ktorý je teda pre mňa dosť nežiadúci. Koža je ihneď premastená, okamžite sa stráca pocit suchosti. Na pokožke sa vytvorí jemný nelepivý film. Mne osobne by toto ráno vadilo, ale keďže sa natieram večer, je to OK. U atopikov môže byť tento efekt však veľmi žiadúci. Je slabo parfumovaný. Naozaj extra premasťujúci. Pre toto počasie ideálny, v lete by som skôr volila ľahšie textúry, aby nedošlo k upchaniu kožných pórov a následne výsevu. Čo pri mojej lenivosti oceňujem veľmi je, že aj na druhý deň pretrváva pocit hydratovanej pokožky. Koža teda nevyzerá katastrofálne ani o 2 dni po. Pozor, toto však neplatí pre atopikov. Ak má vaše dieťatko atopiu, je naozaj nutné každý deň sa o kožičku starať!

    Ako som už písala vyššie, o kožu dcérky sa naozaj dôkladne starám, takže nikdy nevyzerala ako tá moja :D Na nej som testovala mini vzorku odľahčeného prípravku Linola lotion light. Light verzia obsahuje 30 % lipidov a vo výsledku je rozdiel tých 5 % naozaj vidno - prípravok sa veľmi ľahko rozotiera, nezanecháva mastný film a napriek tomu stále výborne hydratuje. Určite by bol vhodný aj pre tie z vás, ktoré majú normálnu pokožku. Výrobca odporúča tento prípravok aj na preklenutie letných mesiacov – u atopikov. Opäť veľmi dobrý produkt, nemám nič, čo by som mu vytkla. Neobsahuje konzervačné látky, ani silikóny. Balenie je už praktické s vyklápacím vrchnáčikom, ľahko otvoriteľné aj pre malé deti. 

                         Linola lotion light - Linola lotion - Linola face

    Posledný z testovaných produktov bol šampón Linola pre suchú pokožku hlavy s obsahom prírodných regulátorov vlhkosti. Ocenia ho najmä atopici, ale aj ľudia s alergickou kontaktnou dermatitídou na rôzne bežné šampóny, a taktiež tie z vás, ktoré majú tzv. suché lupiny. Pre istotu napíšem - tento šampón nie je určený na tzv. mliečnu chrastu bábätiek (seboroickú dermatitídu), na túto diagnózu sú vhodné iné produkty. 

    Na šampón som bola veľmi zvedavá. Naša malá má na svoj vek dosť dlhé vlásky, umývame každý druhý-tretí deň. A čo vám poviem. Nie je to med lízať :D Vlásky jej umývam umývacou emulziou, ktorú používame aj na telíčko, ale chcela som nájsť už aj nejaký vhodný šampón. 

    Z výsledku som taká v rozpakoch. Výrazné plus je, že vôbec nepodráždil jemnú kožu hlávky, dobre penil, vlásky sa na druhý deň leskli a neboli slamovité. Ale... malá revala tuším ešte viac ako obvykle. Takže.. Zrejme nie je úplne neštipľavý. Pre väčšie deti, ktoré si pekne vedia umyť hlávku v záklone / predklone, to asi nebude problém, ale pre tých z nás, ktorí sa mordujeme s krhličkami atď. atď. a nevyhneme sa aj prúdu vody po tváričke, neviem, neviem. Ale možno je naša len precitlivená :DD

    Toľko k nášmu testovaniu Linoly. Testovaním som si len potvrdila na vlastnej koži to, čo som už vedela aj pred tým. Ide naozaj o kvalitné nemecké produkty, ktoré sú primárne určené pre ľudí so suchou a atopickou pokožkou. Až na pár zaváhaní testovanie dopadlo výborne. Samozrejme, je dôležité si uvedomiť to, že každý z nás sme jedinečný a aj koža každého z nás môže jedinečne reagovať. To, čo vyhovuje mne, nemusí vyhovovať vám. A naopak. Treba proste skúšať a skúšať, až pokým nenájdete ten vhodný produkt. O samotnej atopii a starostlivosti o atopickú pokožku by sa dala napísať rigorózna práca, bohužiaľ, nemám toľko priestoru, aby som sa tu mohla neviem ako rozpisovať. Nezabúdajte však, že starostlivosť o atopickú kožu začína už očistným kúpeľom alebo sprchou a následne správne zvoleným "premasťovadlom". Po kúpeli nikdy kožu nedrhneme uterákom, len ľahko capkáme. Po osušení premasťujeme ešte vlhkú kožu správne zvoleným krémom. U atopikov aj viackrát do dňa, avšak platí pravidlo - radšej viackrát denne natrieť menším množstvom ako raz, ale zato utopiť v masti! 

    Ak má vaše dieťatko nielen suchú kožuv ale aj zápalové prejavyv určite nečakajte a obráťte sa na dermatovenerológa.

    Ďakujem, MK! Produkty Linola sú dostupné v lekárňach. 

    Šťastné a veselé prežitie vianočných sviatkov vám praje

    Dextella 

    ivonluk
    8. dec 2019    Čítané 199x

    Linola -taká dobrá ako sa vraví?

    Dostala som možnosť testovať výrobky značky Linola. Zapojila som do toho celú rodinu.
    Viete, ako to býva, každý má niečo.

    Pamätam si svoje detstvo s ekzémom. To boli samé mastičky, krémiky, nekonečný kolotoč premazávania, aby koža nesvrbela. Dokonca som viackrát absolvovala kúpele. A teda, rodičia si dali záležať a vypiplali ma tak, že som sa ekzému zbavila. Zostala mi “iba” suchá koža a v puberte prišlo akné, ale to je už na inú debatu...

    Mám doma dve deti, starší Alexander (2r) a mladšia Olívia (3m). Alex mal od narodenia kožu viac po mne. Suchú, citlivú, ekzematickú. Nevyhla som sa s ním ani návšteve kožnej lekárky. Mastička sem, mastička tam. No výsledok ma nejako nenadchol. Nakoniec som zakotvila pri telovom mlieku, ktoré som používala aj ja, ako dieťa. A to fungovalo. Až do doby, čo sme sa presaťahovali. Teraz máme oveľa tvrdšiu vodu, ktorá mu nerobí dobre a koža sa mu aj napriek každodennej starostlivosti zhoršila. A potom prišla Linola. Vkladala som do nej všetky svoje nádeje, keďže som na ňu čítala a počula samú chválu.

    Ako prvé som skúsila, teda Alex skúsil, Linola Lotion. Po otvorení mňa osobne zarazila silná parfumácia, ktorú som naozaj nečakala. Vyslovene mi tá vôňa vadila. Nebola to zlá vôňa, ale bolo jej príliš veľa. Dokonca až tak, že keď som prišla k synovi v noci do izby, stále ju bolo cítiť vo vzduchu.

    Konzistencia je dobrá, ľahko sa natiera, nezanecháva mastný film a rýchlo sa vstrebe do pokožky. No ďalšou nevýhodou je obal. Teda, chýba mi pumpička na dávkovanie. Večerné úniky od krémovania sú u syna bežné, a tak ho vždy jednou rukou krémujem a druhou natieram. Tu to nešlo. Nie je to nejaký extra problém, ale pumpička by bola viac ako vítaná. Čo ma sklamalo viac, bolo, že Alex sa do rána komplet celý vyhádzal a urobili sa mu po tele veľké suché fľaky. Nemenila som nič, čo sa prania týka, ani nič dráždivé nejedol, ani nepil, ani lieky neberie. Takže to bolo tou Linolou. Čo ma zarazilo, lebo som nemyslela, že krém určený pre ekzematikov môže stav ešte zhoršiť. Ale stáva sa, kľudne sa to mohlo stať pri hocijakom inom produkte. V ten istý večer ako Alexa som natierala aj Olíviu, no tá bola, našťastie, bez reakcie (aj nasledujúce dni). Takže pri nej sa mi osvedčil a kožu má po natretí jemnú. No aj napriek tomu, že jej vyhovuje, Linola Lotion nebude jej spoločníkom, pretože ja sa neviem preniesť cez tú silnú parfumáciu.

    No v balíčku bol aj menší brat tohto krému, a ten už obstál lepšie. Skúsila som ho aj ja a je tiež veľmi príjemný na koži, rýchlo sa vpije a nelepí. A hlavne nevonia tak silno. Čo ja oceňujem.

    Ďalej v testovaní nasledoval sprchový gél. Olíviu som umyla ako prvú a bola som veľmi spokojná. Gél je priesvitný, veľmi máličko parfumovaný, má skvelú konzistenciu, takže sa ľahko nanáša a naozaj dobre umýva. Koža ostáva jemná, nevysušuje, čo je super. Takže obyčajné detské mydlo, s ktorým som ju umývala dovtedy a nebola som s ním až tak spokojná, letelo do koša a tento umývací gél si u nás našiel miesto. Kúpila som už aj veľké balenie. Takže toto môžem odporučiť.

    Pokračujeme, Linola Šampón. Hoci ja suchú pokožku hlavy nemám, no za to ma trápi ekzém na rukách a umývanie vlasov je pre mňa peklo, keďže každý šampón mi zatiaľ ruky veľmi dráždil. Tento nie. Chvalabohu. Šampón je číry, v podstate bez vône. Pení málo, takmer vôbec. Vlasy som po ňom mala trošku krepovité, ale nič, čo by sa nedalo prežiť. V príbalovom letáku sa píše, že neštípe. Ale on štípe. A myslím, že v očiach celkom dosť, keďže Alex plakal, akoby som ho z kože drala. To som zostala naozaj prekvapená. Na dcére som ho neskúšala, pretože u nej bojujem s mliečnou chrastou, a na to tento šampón nie je určený. Testoval ho aj muž ktorého trápi už roky suchá pokožka hlavy a keďže pracuje v prašnom a chemikáliami nabitom prostredí, je to začarovaný kruh. Ale skúsil. A referoval, že ho koža na hlave veľmi štípala ako pri samotnom umývaní, tak aj niekoľko hodín po umytí. Ďalšie sklamanie. Tiež sa u nás šampón neohreje.

    V neposlednom rade, Linola Face. Po prvotnom fiasku Lotion(u) u syna som tomuto krému na tvár dala šancu. Je trošku hutnejší, dostatočne mastný, rozotiera sa pomerne ľahko. Syna neštípal. Ja som sa na neho tešila, lebo vždy po sprche mám kožu extrémne vysušenú a proste sa musím niečím natrieť, inak by som sa zbláznila. A tak som sa natrela. A Linola štípala. Trošku. A keď som ho mala na tvári dlhšie, mala som pocit, akoby mi pleť nedýchala. Malú Olivku, ktorú od národnia trápia suché lička, štípal, a to poriadne, keďže pri natieraní plakala (skúšala som viackrát s odstupom dní), kdežto pri inom kréme na tvár neplakala vôbec.

    Dostali sme. Vyskúšali sme. Zhodnotila som. Možno som si od toho veľa sľubovala. Ale nie som až taká spokojná, ako som myslela, že budem. Ale to nevadí, o tom to je. Skúsiť a napísať recenziu. Ale nie falošnú, plnú neprávd a pochvaľných ód na produkt aj napriek tomu, že nie som úplne spokojná.

    A určite si treba uvedomiť, že každý sme iný, každá pokožka je iná a reaguje inak. To čo jednému vyhovuje, inému už nemusí. Ale o tom to je. Nie všetko je pre všetkých a nájsť tú správnu kozmetiku býva naozaj ťažké.

    Aj napriek tomu, že produkty u nás nemali až taký úspech, som vďačná #konik_testuje, že nám balíček zaslal.

    Toľko moja #recenzia na #test_linola3 

    babatko88
    7. dec 2019    Čítané 169x

    S Linolou pripravení na zimu...

    Jeseň a zima. Moje dve najhoršie obdobia v roku. Hneď po prvom ochladení cítim zmeny na svojej pokožke, hlavne na tvári, a tiež to cíti aj môj 12-ročný synček. Spolu sme dva krásne týždne testovali produkty Linola. Moje prvé dojmy pri prijatí balíčka s výrobkami boli zmiešané. Keďže som si za tie roky prešla už rôznymi výrobkami, ktoré síce občas zabrali, no stále to nebolo to, čo by som od drahých výrobkov očakávala, bola som presvedčená, že ani Linola u mňa neuspeje. Ale poďme pekne po poriadku.

    Ja mám celkovo suchú pokožku, v zimnom období sa u mňa objavuje ekzém hlavne na tvári (nos, obočie - to úplne najviac) a vo vlasoch. U kožnej som častejšie ako na manikúre, aj keď nič z toho, čo mi dáva, mi nepomáha dlhodobo, ale len krátko, a potom sa to ešte zhorší. Môj syn má najväčší problém s tvárou, suchý nos, brada, líca, čelo. Úplne najviac ale trpí jeho nos, je veľmi suchý, drapľavý a aj na pohľad nepekný, taký šupinkový. Keď som mu povedala, že ideme testovať nové výrobky, potešil sa. Je celkom ako ja, tiež ho to trápi a chce byť pekný. No čo? Chúdiatko, toto zdedil po mne.

    Poďme teda na samotné testovanie.

    Prvý produktom, ktorý sme testovali bola Linola Face - krém na každodennú starostlivosť o suchú a citlivú pokožku tváre.

    Prvé veľké plus je hustota krému, už s maličkou guličkou som si natrela polovicu tváre. Aj keď prvý dojem mi hovoril, že balenie nám obom dva týždne nijako nemôže stačiť. Omyl! Po dvoch týždňoch a dvoch testovacích tvárach je v tube ešte skoro polovica. Druhé plus je vôňa. Úplne jemná, obom nám vyhovovala. A najväčšie plus: už po treťom natretí synovej tváre som dotykom zistila veľké velikánske plus. Jeho nos už nie je vôbec taký drapľavý ako bol, po dvoch týždňoch úplná bomba. Na pohľad už nevidno vôbec nič, dotykom trochu cítiť suchú pokožku, no syn je spokojný a ja maximálne s ním. V okolí obočia pri nose som mala šupinky a začervenanú pokožku, po týždni používania je začervenanie preč a aj pokožna je na dotyk jemnejšia. Linola Face sa odteraz stala naším krémom číslo 1. Žiadny mínus som nenašla 🙂

    Linola Shower and Wash - sprchový a umývací gél na telo a tvár

    Na tento výrobok som sa veľmi tešila. Prvýkrát som si umyla s ním tvár. Za mňa plusom je vôňa - nádherná, jemná, dlhotrvajúca. Avšak po nanesení na tvár som mala zmiešané pocity, akoby som mala na tvári lep. To ma veľmi nepotešilo. Po umytí tváre ale prišiel ďalší plus, moja pokožka bola jemná, vláčna, prevoňaná. Keďže máme sprchový kút, navštívili sme švagrinku, ktorá nám požičala ich vaňu a tak sme mohli tento výrobok vyskúšať aj na pokožke. Testoval ho môj syn a bol spokojný, vraj nič zvláštne :D No čo už, chlap, takže veľa som sa neodzvedela, lebo som musela byť za dverami. Hlavné u mňa bolo, že po ňom nebola dráždivá reakcia na pokožke. Neviem, ako to mám vyjadriť, nie som s ním úplne spokojná, ale zase okrem lepenia som nič zlé nezaregistrovala. Škoda, že som testovanie nezopakovala na tvári ešte raz :(

    Najobávanejším produktom na testovanie bol Šampón Linola. Po otvorení balíka som mala normálne strach, bola som vďačná sama sebe, že som sa hneď ráno ozmývala (zmývam sa každý tretí deň) 🙂 Pokožka mojej hlavy neznesie zmeny a už vôbec nie testovanie každý mesiac iného šampónu. Kožná, samozrejme, "testuje" zakaždým a môj problém sa stále zhoršuje. Už nemám len šupinky, lupiny, seboreu alebo... no neviem ani čo to je. Doslova sa mi robia krvavé fľaky (kruhy cca 2-4 mm) a pri nich veľa, veľa mastných lupín, zatiaľ len pri jednom uchu, no obávam sa, aby sa to nezhoršovalo. Šampón som teda riskla. Dúfam, že nevadí, ale budem ho porovnávať s mojím šampónom, ktorý používam už pol roka (doteraz mi vyhovoval, ale v poslednej dobe sa mi pokožka vrátila do pôvodného zlého stavu). Takže prvé plus Linola šampónu je úžasná penivosť, o ktorej som pri mojom šampóne mohla len snívať. Samozrejme, ja streswoman a šampón som mala aj v oku. Keďže od operácie očí som na ne dosť citlivá, štípal ma, nie veľmi, ale teda príjemné to nebolo. Vlasy som vysušila (nie úplne do sucha) a rozčesala. Rozčesávanie bolo lepšie ako pri mojom starom šampóne, ale tiež dosť zdĺhavé. Pri druhom použití som si dala aj balzam, ktorý používam zakaždým, a vlasy sa perfektne rozčesali, úplne bez problémov. Na úplnú recenziu mi dva týždne testovania nestačili. Určite ho budem používať, minimálne dovtedy, kým sa neminie. 🙂 Na záver chcem len napísať, že po dvoch týždňoch žiadna zmena na pokožke, aj keď manžel spozoroval, že už sa neškriabem pri uchu. 🙂

    Posledné dva výrobky na testovanie sú skoro totožné. Linola Lotion a Linola Lotion Light sa líšia iba obsahom lipidov.

    Začneme Linola lotion light. Ten testovala moja malá 3-ročná princezná a, samozrejme, ja. Keďže o pokožku sa snažím starať čo najlepšie u všetkých, bola som zvedavá, čo urobí u nej. Veľkým plus je, že sa veľmi ľahko rozotiera, nezanecháva mastný povlak ako väčšina takýchto výrobkov. Ako som sa dozvedela, odporúča sa na teplejšie obdobia, no malej, aj mne, vyhovoval aj v tomto počasí. Žiadne nežiadúce reakcie. Avšak ako malé mínus vidím malé balenie, keďže sme krém minuli veľmi rýchlo. Brala by som aspoň také balenie ako Linola Face.

    Linola Lotion - krém na telo. Toto je ďalší produkt, ktorý budem kupovať. Ako prvé, ale teda nič prekvapujúce, je krásna vôňa, to majú všetky produkty Linola spoločné. Pre mňa krásna, jemná vôňa. Konzistencia hustejšieho mlieka mi plne vyhovuje. Linolu Lotion sme testovali traja - ja, syn aj dcérka. U všetkých veľká spokojnosť. Krém sa rýchlo vstrebáva, veľmi dobre rozotiera, nemastí oblečenie, žiadne fľaky, aj keď som sa ponáhľala obliekať. Keďže mám suchú pokožku, čakala som, že ráno to bude zase to isté, ale omyl, ešte druhý deň som mala pokožku príjemnú na dotyk a hydratovanú. Dcérka a syn taktisto. Keďže dcérka mala atopický ekzém (tento rok sa už, chvalabohu, neukázal, ale predsa sa len o ňu lepšie starám ako o kohokoľvek iného), tento výrobok u mňa veľmi zabodoval. 

    Na záver by som chcela poďakovať Modrému koníku a Linole za túto možnosť, za testovanie výrobkov, ktoré sme si obľúbili a našli si dva, ktoré u nás už nebudú nikdy chýbať.  A upozorniť vás, mamičky, aby ste nezabudli, že každý máme inú pokožku, každý vnímame rovnakú vec inak. Určite stojí Linola za vyskúšanie. 🙂

    Akože pol dňa píšem recenziu, odbehnem si na wc, prídem k počítaču a recenzia nikde? Áno, aj to sa stáva, môj drahý počítač sa rozhodol sám od seba aktualizovať a moja recenzia proste zmizla. ☹️ Držte palce, zajtra píšem znova 😔
    #test_linola3

    ivi555
    4. dec 2019    Čítané 196x

    Dni s LINOLOU

    Dva týždne ubehli ako voda a my pre vás prinášame recenziu produktov LINOLA, ktoré sme otestovali hneď niekoľkokrát. 

    Na začiatok by som rada napísala, že pokožka každého človeka je unikátna záležitosť. To, čo postavím na svoj "svätý grál" ja, sa nemusí zhodovať s vaším presvedčením a skúsenosťami. Preto k tejto recenzii pristupujte ako k súboru prospešných informácií, ktoré vás môžu obohatiť, prípadne motivovať k vyskúšaniu tejto známej nemeckej značky.  

    Od okamihu, ako som dostala správu od Modrého koníka o možnosti testovať Linolu, som bola plná očakávaní. Vo svojom okolí som počula veľa pozitívnych reakcií ohľadom týchto produktov a s malou dušičkou som dúfala, že toto bude to "ono", ktoré už tak dlho hľadáme. Sme rodina atopikov. Ten názov mi vždy znel smiešne, keď si to takto generalizujem, ale realita, žiaľ, až taká vtipná nie je. 

    (Na fotke je moja ruka.)

    Od svojho útleho detstva si pamätám hŕbu mastí, emulzií a rôznych typov krémov na atopickú pokožku, ktoré pre mňa mamina nosila domov s nádejou, že práve "to" mi už snáď pomôže. Čo myslíte, pomohlo? Efekt bol vždy krátkodobý, pocit úľavy trval asi tak dlho, ako keď si dáte v 30 stupňovej horúčave jednu sprchu a myslíte, že vás to osvieži na týždeň. Každá kozmetika bola v mojom prípade pokus-omyl. Dovolím si tvrdiť, že za minuté peniaze v lekárni, by sme mali s odstupom času dovolenku na Maldivách.... na mesiac! :/ Tak isto je na tom aj môj priateľ a našej polročnej dcérke sa ekzém prvýkrát objavil ako reakcia po prvom očkovaní. Viete si teda predstaviť, koľko rôznych produktov na atopickú pokožku máme doma. Preto veľmi kritickým okom pristupujeme k novým produktom a toto sú naše výsledky testovania. 

    Medzi prvými produktami, ktoré sme skúšali bola:

    • LINOLA LOTION - krém na telo s vysokým obsahom kyseliny linolovej, ktorá obnovuje kožnú bariéru a premasťuje ju. 

    Moje postrehy: Prvý dojem bol príjemný. Jemná krémová hutnejšia konzistencia, viac premasťujúca. Prekvapila ma na môj vkus silnejšia vôňa produktu, na čo nie som pri podobných typoch krémov na atopickú pokožku zvyknutá. Pre ostatných členov rodiny bola ideálna a pre našu najmenšiu takmer dokonalá. Krémovala som jej celé telíčko, keďže má ekzém všade a pocitovo bola jej pokožka jemnejšia. Za veľké pozitívum považujem rýchle vsiaknutie. Porovnávala som s kyselinou mliečnou, ktorú sme dostali na predpis od kožnej lekárky, a je to teda podstatný rozdiel vo vsiaknutí do pokožky. Veľké plus pri maminách s deťmi, ktoré trápia otlačené maste na oblečení svojich ratolestí. 

    Mínusy: Ak nie ste zvyknutí na "voňavé produkty", môže to byť pre vás problém. Najmä, ak sú používané na deti v dojčenskom veku. 

    • LINOLA LOTION LIGHT - takmer totožná ako klasická Linola Lotion, len s tým rozdielom, že má ľahšiu konzistenciu a je vhodnejšia skôr na letné mesiace. Po nanesení sa lepšie rozotiera a má ľahšiu textúru. 

    Moje postrehy: Tento krém bol ideálny práve pre mňa a moju polovičku, vzhľadom k tomu, že sme extrémne citliví na to, čo si dáme na ruky. Takmer vždy nás krémy, kvôli otvoreným a suchým rankám na rukách štípu, a povedzme si úprimne - Čo je horšie, než štípajúce otvorené ranky na prstoch, keď sa potrebujete 24/7 venovať svojim ratolestiam?

      Mínusy: (malé balenie? :D) 

    • LINOLA SHOWER AND WASH - sprchový a umývací gél na telo a tvár

    Moje postrehy: Z tejto emulzie som veľmi v rozpakoch a úprimne neviem, čo objektívne k nej napísať. Začnem s tým, že som ju prvotne skúšala na tvár. Za mňa to bol nepríjemný dolepený pocit, ktorý ma neobohatil. Preto som to opäť na tvár už neskúšala. Ďalšie testovanie pokračovalo pridaním dcérke do kúpeľa, ktoré dopadlo taktiež zle. Jej pokožka reagovala začervenaním, takže som to už opäť neskúšala. Jediný spokojný v našej rodine bol s ňou priateľ, ktorému pri kúpeli vyhovovala. 

    !Poznámka!: Presne o tomto je testovanie. Každá pokožka je v niečom unikátna a nie každému vyhovuje to, čo mne, tebe, nám... Preto je potrebné pred zakúpením produktu skúšať a najlepšia voľba sú práve takéto mini balenia (foto nižšie.) 

    Mínusy: reakcia pokožky, lepivý pocit na tvári (podľa mňa vhodný iba do kúpeľa)

    • LINOLA ŠAMPÓN - jemný, nedráždivý šampón

    Moje postrehy: Veľké plus je, že je vhodný pre ľudí, ktorých trápia lupiny a suchá pokožka hlavy. Po pôrode sa moje vlasy zmenili k horšiemu, a preto som s touto alternatívou bola spokojná. Vlasy pekne napenil a bol ozaj jemný k pokožke hlavy, ako to táto značka sľubuje. Dcérke šampón vyhovoval. Koľkí z vás poznajú šampón značky Babé na mliečnu chrastu? Konzistencia, vôňa a penivosť mi prišla takmer totožná, avšak Linola šampón nie je určený na mliečnu chrastu. A teraz mínusy... ----> !!

    Mínusy: Príjemný pocit z umytia vystriedal ten nepríjemný z dlhosiahleho rozčesávania a zamotania mojich jemných vlasov. Toto je vec, ktorá u mňa pri každom type šampónu stratí svoj kredit. Pre tento dôvod som ho vyradila zo svojich favoritov. Nie je nič horšie, ako strácať ozaj dlhýýý čas pri rozčesávaní vlasov. Obzvlášť pri malom dieťati. 🙂 Pre krátke vlasy však môže byť ideálny. 

    • LINOLA FACE - krém na každodennú starostlivosť o suchú a citlivú pokožku tváre

    Moje postrehy: To najlepšie na koniec!! 🙂 Tento krém zmietol zo stola všetky moje predstavy o ideálnom kréme na tvár. Moja prvotná reakcia vďaka jeho veľmi hutnej konzistencii bola strašná. Prišlo mi to, ako keby som si natierala na tvár med. Roztieraľnosť u mňa 0 bodov, ale ten finish! Páni.. Už po pár dňoch som videla skvelý výsledok hydratovanej a žiarivejšej pleti (žiarivejšej nemyslím mastnej). Môj typ pleti je skôr zmiešaný, plus sa mi v zime tvoria šupinky na nose. Po nanesení make-upu to vyzerá strašne. S týmto krémom problém vymizol lusknutím prstov a ja ho týmto menujem za top produkt z tejto päťky. Určite ho zaradím do mojich "musthave" produktov a budem ho využívať vo svojej každodennej rutine. Tie z vás, ktoré používate make-up Esteé Lauder Double Wear, určite viete, že je to taktiež hutnejší produkt a treba s ním pracovať precízne. Myslela som si, že dokopy táto dvojka jednoducho nepôjde. No opäť som sa zmýlila. Je to úplný ideál, ktorý odporúčam všetkými desiatimi. Pre zvyšok rodiny je LINOLA FACE taktiež perfektný a dcérke ho natieram hneď pred odchodom na prechádzku a je tak chránená pred mrazom a vetrom o to viac 🙂 

    Ak ste sa dočítali až sem, to znamená, že ste sa konečne dostali na koniec mojej recenzie. :D Uznávam, najkratšia rozhodne nie je, ale určite stojí zato zvážiť, či sa do nej pustiť, alebo nie. Nám za to testovanie rozhodne stála a každý v rodine si nájde ten svoj ideálny produkt, ktorý bude s radosťou používať. 

    Modrý koník, ďakujeme! 🙂 

    Linola Face

    Vždy po sprche mám extrémne suchú a napnutú kožu na tvári a keby sa nenatriem tak sa zblaznim
    Tento krém je príjemný, ľahko sa nanáša a necháva príjemný pocit na pokožke
    Za mňa áno 👍🏻

    #test_linola3

    bubiadany
    Správa bola zmenená    1. dec 2019    

    #test_linola3
    Ďalší z produktov ktorý hodnotím pozitívne👍
    Dusch & Wasch gel.Velmi jemné zloženie,ktoré krásne hydratovalo pokožku.

    Jeden z mojich stresov je zmena šampónu. Pokožka mojej hlavy je v tomto nekompromisná. Nebudem prezrádzať, viac si prečítajte v recenzii budúci týždeň. 🙂 Krásnu nedeľu prajem
    #test_linola3

    bubiadany
    Správa bola zmenená    28. nov 2019    

    "Mamííí,aj noštek"
    Tento krémik- LINOLA FACE jej sadol parádne!
    Odteraz patrí do mojej kabelky,aby bol vždy po ruke

    #test_linola3

    Linola Šampón

    U nás znova 50/50
    Hlavný testovač je manžel ktorého trápi veľmi suchá pokožka hlavy ktorá sa mu tvorí žiaľ kvôli pracovnému prostrediu takže zbaviť sa toho celkom nedá, iba zmierniť,a teda u neho šampón pohorel 👎🏻 Čo ma mrzí lebo som dúfala že mu to aspoň trochu pomôže.
    Ale samozrjeme nie všetko je pre všetkých a to čo jednému vyhovuje inému nemusí 😊

    #test_linola3

    #test_linola3

    My už svojich favoritov máme! 🙂

    Zaujíma vás, ktorý produkt u nás vyhral svoje prvenstvo? Dozviete sa tak v recenzii začiatkom budúceho týždňa. 🌼

    Dáme si #sutaz o #srdiecka.
    Poznáte značku Linola? Máte skúsenosti? Ktorý výrobok je váš top?
    Môj jednoznačne Linola Face. Je perfektný, po pár dňoch je pleť viditeľne lepšia, aj na dotyk príjemnejšia.
    #test_linola3

    Šampón otestovaný!
    Pre Emily áno👍,pre mňa nie👎
    Takže 50/50
    Viac v konečnej recenzii

    #test_linola3

    Áno áno áno!
    Toto deckám sadlo ako sa hovorí, riťka na šerbel 😁
    Doteraz som pre Olíviu používala obyčajné detské mydlo no vždy po kúpaní jej koža ostala ako šmirgel a o vlasoch ani nehovorím. No a v kombinacii s našou tvrdou vodou teda žiadna výhra.
    Ale toto je párada. Veľmi jemná konzistencia, príjemná vôňa, ľahko sa nanáša a umyje bez problému aj sudocrem zo šunčičiek 😊
    Kožu zanechá jemnú a vláčnu takže nie je potrebné premastovať po každom kúpaní čo ja oceňujem, lebo pri kúpaní tejto mojej drobuľky je vždy veľa plaču takže čím menej úkonov tým lepšie 😁
    Určite kúpim celé veľké balenie a budem ho s radosťou používať 👍🏻

    #test_linola3

    #test_linola3

    Dnes po sprche som vyskúšala Linola Lotion.
    Snažím sa svoju pokožku pravidelne hydratovať,hlavne pokožku na brušku,tá je teraz v tehotenstve obzvlášť namáhaná a skúšaná.
    Lotion má hustejšiu konzistenciu,napriek tomu sa dobre vsaje do pokožky a nezanecháva mastný film.
    Má veľmi príjemnú,jemnú vôňu,čo momentálne veľmi oceňujem,silnejšie vône mi veľmi vadia odkedy som tehotná.
    Prvý vyskúšaný produkt z balíčka hodnotím na výbornú.

    ivonluk
    Správa bola zmenená    21. nov 2019    

    Linola Lotion

    Mám z neho zmiešané pocity, povedala by som že je to 50/50

    Mám dve deti, jednému, tomu menšiemu vyhovuje a kožu ma krásne hebkú a premastenú 👍🏻
    No druhému, staršiemu, nevyhovuje vôbec a v podstate už po prvom použití bolo vidieť nie dobrú reakciu jeho kože čo ma dosť prekvapilo a zaskočilo lebo doteraz sa mu to nestalo pri žiadnej kozmetike. 👎🏻

    #test_linola3

    ivi555
    Správa bola zmenená    20. nov 2019    

    Ahojte priatelia. 🙂

    Najbližšie 2 týždne si ideme “posvietit” na produkty značky Linola, určené pre suchú atopickú pokožku. Celá naša rodina trpíme atopickým ekzémom, preto som veľmi zvedavá, ako testovanie dopadne.

    Poďte sa na to pozrieť s nami. 🌺
    #test_linola3

    (2 fotky)

    Aj ja som bola vybraná na testovanie 😊
    Balíček prišiel už včera takže som sa do toho hneď pustila a zapojila som do toho aj svoje deti, tak som zvedavá na výsledok 😊

    #test_linola3

    Včera nám bol doručený balíček a ja sa neskutočne teším na #test_linola3
    Kozmetiku LINOLA budem testovať spolu s mojou dcérkou,ktorá má "náročnú" pokožku a dlho nás trápil ťažký ekzém.

    (2 fotky)

    Testovanie zahájené 😍 som veľmi zvedavá, či pomôže, veľmi v to dúfam 🙏

    #test_linola3

    Prídem domov od doktora a doma ma čaká prekvapenie ☺️ idem odbalovať a môžem sa pustiť do testovania, pekný deň žienky

    #test_linola3

    Detská pokožka je citlivá a krehká a chladné počasie jej dáva ešte viac zabrať. Staráte sa o pokožku svojich ratolestí počas chladných dní nejako špeciálne? Prezraďte nám a odmeníme vás 3 ❤️❤️❤️

    A) Áno, pravidelne ich natieram.
    B) Snažím sa voliť špeciálne prípravky pre suchú pokožku.
    C) Nie, moja deti nemajú problémy s pokožkou.

    Doprajte pokožke svojich ratolestí, obzvlášť tej suchej a atopickej, potrebnú starostlivosť a zapojte sa do testovania prípravkov Linola: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-linola-44uj0t/ 🙂

    #test_linola3

    konik_testuje
    4. nov 2019    Čítané 7279x

    Vaše skúsenosti s Linola

    Farebná jeseň so sebou neprináša iba krásnu prírodu, ale aj chladnejšie počasie. Citlivá pokožka sa vtedy hlási o slovo a vyžaduje si zvýšenú starostlivosť. Predovšetkým detská pokožka, ktorá je extrémne jemná a krehká, si zaslúži výnimočnú starostlivosť. Doprajte svojej pokožke, ale aj pokožke svojich ratolestí, to najlepšie.

    Čo budeme testovať

    Máte vy alebo vaši drobci problémy so suchou pokožkou? Príchod zimy a chladných dní s ňou vie narobiť rôznu neplechu. Doprajte jej preto potrebnú starostlivosť a zatočte so suchou či atopickou pokožkou a nepríjemným pocitom, ktorý s ňou kráča ruke v ruke. Upokojte pokožku a vneste do svojho života spokojnosť a pocit hebkej pokožky. Práve pre tie mamičky, ktoré sa s podobnými neduhmi u seba alebo svojich ratolestí stretávajú, máme pripravený jesenný balíček záchrany, v ktorom sa nachádzajú tieto prípravky:

    LINOLA LOTION

    Toto telové mlieko pre každodennú starostlivosť o telo aj ruky je určené pre veľmi suchú pokožku a pokožku so sklonmi k ekzémom. Rýchlo sa vstrebáva, podporuje regeneráciu ochrannej kožnej bariéry a udržuje pokožku dlhodobo vláčnu a hydratovanú. Obsahuje hodnotný olej zo svetlice farbiarskej, bohatý na kyselinu linolovú pre obnovu a stabilizáciu ochrannej kožnej bariéry. Je vhodné aj pre starostlivosť o veľmi suchú pokožku novorodencov a bábätiek a ako doplnková starostlivosť pri liečbe ekzémov, lupienky a atopického ekzému.

    LINOLA FACE

    Krém na tvár pre každodennú starostlivosť o veľmi suchú a k ekzémom náchylnú pokožku. Chladné počasie je pre všetkých so suchou pokožkou tváre veľmi nepríjemné. V zime, keď teploty klesajú, a znižuje sa vlhkosť vzduchu, sa suchá a citlivá pokožka ešte viac vysušuje, praská, napína a svrbí. Krém na tvár od značky Linola obsahuje dôležitú kyselinu linolovú, ktorá stabilizuje ochrannú kožnú bariéru a bráni strate vody z pokožky. Koža je pokojná, vláčna a dokonale chránená pred mrazom.

    LINOLA ŠAMPÓN

    Šampón pre šetrné umývanie hlavy a vlasov suchej, citlivej a atopickej pokožky. Vďaka špeciálnemu zloženiu umývacích substancií nevysušuje ani neodmasťuje pokožku hlavy a zabraňuje tak jej svrbeniu. Linola Šampón je ako jeden z mála šampónov na trhu určený aj pre veľmi citlivú atopickú pokožku. Neobsahuje farbivá, konzervanty ani parfumácie, nedráždi v očiach a je preto vhodný pre deti už od narodenia a tiež pre deti, ktoré trápia šupinky vo vláskoch.

    Taktiež vám do balíčku pribalíme malé balenia LINOLA SHOWER WASH a LINOLA LOTION LIGHT, ktoré so sebou hravo zoberiete do kabelky a budete ich tak mať stále pri sebe. A čo by to bolo za hravé a veselé testovanie, keby vaše testovanie nesprevádzal plyšový kamarát LINO? Preto vám do balíčku jedného pribalíme. Postará sa o to, aby sa vám testovalo hravo a dohliadne, aby ste prípravky poctivo používali ;)

    Koho hľadáme

    Hľadáme 6 mamičiek, ktoré by chceli tieto produkty vyskúšať či už na vlastnej koži, doslova, alebo na koži svojich ratolestí. Hľadáme aktívne mamičky, ktoré sa nedajú odradiť problémami so suchou pokožkou a chcú im dať navždy zbohom. Mali by to byť ženy, ktoré rady píšu, fotografujú a sú ochotné podeliť sa o svoje skúsenosti.

    Ako sa zapojiť

    Chcete sa zapojiť do testovania balíčka produktov Linola? Stačí, ak v komentári pod týmto článkom napíšete, koho z vašej rodiny trápi suchá alebo atopická pokožka. Popíšte, ako bojujete s týmito nepríjemnosťami a nezabudnite nám napísať, prečo by sme mali vybrať práve vás alebo vaše dieťatko.

    Čas na napísanie komentára máte do 10.11.2019. V priebehu týždňa vyberieme 6 mamičiek a ich ratolestí, ktoré jemnej a citlivej pokožke doprajú tú najlepšiu starostlivosť.

    Držíme palce a tešíme sa na vaše komentáre.

    konik_testuje

    Teplá jeseň dáva posledné zbohom, o slovo sa hlásia chladné dni 🍂 So zimou neprichádza iba čas teplých ponožiek a horúcich čajov, ale aj zvýšenej starostlivosti a pokožku. Dajte nám vedieť, ako by ste opísali svoju pokožku tela a pošleme vám 3 srdiečka 💙

    A) Normálnu, netrápia ma žiadne problémy
    B) Normálnu, miestami suchú
    C) Väčšinou suchú
    D) Atopickú a citlivú

    Už budúci týždeň sa môžete tešiť na testovanie obľúbenej značky Linola, ktorá sa postará o to, aby vaša pokožka dostala to, čo si zaslúži 🙂

    #test_linola3