jaja256
24. mar 2019
257 

Štýlová, pestrofarebná, kvalitná a pohodlná. Taká je detská móda v Lindexe.

Určite mnohí z vás už poznajú značku Lindex. Ale vedeli ste, že je to jedna z popredných módnych značiek, ktorá vznikla už pred 65. rokmi vo Švédsku? Od svojho vzniku postupne rozširuje nielen svoj sortiment, ale aj trh, a v súčasnosti pôsobí najmä v Škandinávii a v strednej Európe. Okrem okúzľujúceho detského sortimentu sa zameriava prevažne na dámske oblečenie, ale aj spodnú bielizeň.

S Lindexom sme sa stretli už niekoľkokrát. Najprv to bolo z počutia. Všetci naši známi totiž vedia, že detské oblečenie z Lindexu je proste láska. U nikoho v mojom okolí som sa nestretla s nejakou negatívnou skúsenosťou. Nielenže sú tie veci krásne, ale hlavne kvalitné, pohodlné a príjemné na dotyk. O tom svedčí aj fakt, že sú vyrábané z organickej bavlny s certifikátom GOTS a sú vhodné pre detičky od útleho detstva.

Naše kroky tentokrát smerovali do kamennej predajne v Trenčíne. Už pri prvom vstupe do predajne som nevedela, na ktorú stranu sa mám od úžasu pozerať, aj keď sortiment bol pekne rozdelený a poukladaný podľa vekových kategórií, veľkostne aj podľa vzorov.

Na oblečení z Lindexu sa mi najviac páči:

- dizajn a prevedenie;

- rôznorodosť motívov a vzorov;

- detaily, prepracovanie a rôzne aplikácie na oblečení;

- možnosť kombinovania oblečenia rovnakých vzorov.

Výhody 

  • pomerne veľký a pestrý sortiment detského oblečenia a doplnkov pre dievčatá aj chlapcov;
  • možnosť veľkého výberu oblečenia na bežný deň, aj vecí vhodných na spoločenskú udalosť;
  • široký výber jemných, živých aj neutrálnych farieb, vzorov a druhov oblečenia;
  • kvalitné a štýlové oblečenie, ktoré vydrží aj niekoľko rokov;
  • pravidelné akcie, zľavy a výpredaje;
  • online katalóg a predaj.

Nevýhody

  • vyššia cena, avšak zodpovedá kvalite oblečenia;
  • číslovanie oblečenia nezodpovedá našim veľkostiam. 

Ja osobne kupujem detské oblečenie takmer vždy o jedno číslo väčšie. Tentokrát som kupovala vo veľkosti, ktorá zodpovedá veku našej Elišky – 12-18 mesiacov (bežná veľkosť 86). Oblečenie je jej teda ešte pomerne veľké, ale pripisujem to aj tomu, že mala len nedávno 1 rok a bežne nosí oblečenie vo veľkosti 80. Mne osobne to nevadí, lebo oblečenie sa dá pekne zahnúť a aspoň ho môže využívať dlhšiu dobu. Podobný prípad máme s prechodnou bundičkou, ktorá má veľkosť 74. Nosila ju na jeseň, keď mala 7 mesiacov a ešte stále jej je dobrá aj teraz na jar, keď má 13 mesiacov.

Čo sme v Lindexe nakoniec „ulovili“?

Čiapky vo všeobecnosti naša malá neobľubuje. Napriek tomu som tejto leopardej s uškami v kombinácii s legínami proste neodolala.

Tieto kaki legíny sú úplne ideálne na prechodné obdobie. Sú jemne zateplené, nie sú ani moc hrubé,  ani moc tenké, proste také akurát. Navyše sú veľmi pohodlné a na kolenách majú navrstvenú aplikáciu, ktorá im dodáva ešte väčší šmrnc.

Rifle z Lindexu sú pre mňa topka. Sú krásne formované, elastické a navyše sa veľmi ľahko zapínajú len na jednu pracku, čo zvládnu aj malinké detičky.

Pastelovo ružovú mikinu s aplikáciami na rukávoch možno skombinovať s ostatnými kúskami, či už s teplákovými leopardími legínami alebo s rifľami. 

Body je vždy skvelá voľba. Toto konkrétne mali aj v ružovej farbe, ale keďže máme už doma celkom dosť ružových vecí, potešilo ma, že som mala možnosť si vybrať rovnaký vzor aj v inej farbe.

No a nakoniec, pre mňa čerešnička na torte. Táto hruštička. Toto je kúsok, ktorý ma okúzlil hneď na prvý pohľad a bez ktorého by som predajňu nemohla opustiť. Veď posúďte sami. 

Keďže v posledných rokoch sa dostáva do popredia aj téma životného prostredia a „slow fashion“, na Lindexe je obdivuhodné, že sa ako firma správajú zodpovedne k životnému prostrediu, za čo boli aj ocenení.

Na Slovensku sa aktuálne nachádza 11 kamenných predajní Lindexu a to v Trnave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Martine, Banskej Bystrici, Poprade, Prešove, Košiciach a dve predajne v Bratislave. Ak to však máte do týchto predajní ďaleko, tovar si môžte jednoducho objednať z pohodlia vášho domova prostredníctvom internetového obchodu Lindex.com.

Na záver by som vám len chcela povedať, že ak predajňu Lindex ešte nepoznáte alebo s ich oblečením nemáte skúsenosť, vrelo vám ju odporúčam. Každý si tam nájde pre svoje dieťatko to svoje a určite neostanete sklamaní. 

My sme si ju zamilovali. 🙂

#test_lindex  #recenzia

#test_lindex2

Začni písať komentár...

Odošli