janette_tesco
22. feb 2016
163 

VEĽKÁ SÚŤAŽ o kôš plný najchutnejších produktov z Tesco rady špeciálnej výživy!

Aj vy si vymýšľate doma vlastné recepty, ktoré neobsahujú múku, cukor či laktózu? 🙂 Pošlite nám do komentára fotku aj s vaším vlastným receptom a vyhrajte darčekový kôš plný najchutnejších produktov z Tesco rady špeciálnej výživy!

Čas máte do piatku večera. 🙂

Tvarohová roláda bez múky a cukru: 2PL proteinu, 2PL suš. mlieka, sladidlo, van. aróma, štipka PDP, štipka sódy bicarbony, 4PL teplej vody, 6 vajec, štipka citr. kôry.... z bielok vyšľahať sneh, zvyšok vymiešať poriadne a spojiť so snehom .... 180st - 20min....
Plnka: 1/2 vaničky tvarohu, van.puding z 350ml mlieka, štipka sladidla spolu vymiešať. Vrch som poliala orion horkou čoko(so sladidlami) rozpustenou v troške (cca 2 PL) mlieka.

22. feb 2016

Čokoládové raw pralinky s nekonečnými možnosťami náplne:
5 lyžíc raw kakaového prášku ( kľudne aj bežné holandské kakao)
5 lyžíc kokosového oleja
5 lyžíc medu ( dá sa použiť samozrejme aj stévia, agáve alebo javorový sirup)

Všetko vložíme do hrnca rozpustíme a opatrne premiešame. Hneď ako vznikne tekutá poleva, nalejeme do formičiek na čokoládu, kde môžeme vložiť čokoľvek čo máme radi ( ja používam mrazené maliny)
Po vyliatí do formičiek dáme formu na 30 – 60 minút do mrazničky.
dobrú chuť
pozn. ideálne je naliat trochu zmesi, dat na chvilu zmrazit, vlozit ovocie a doliat dovrchu a tak dat do mraznicky aby nevznikli dierky ako na mojom obrázku. 🙂 bohuzial iny nemam - lebo nestihnem sfotit a su fuc 🙂

22. feb 2016

Horuca ovsena kocka:

200g ovsenych vlociek
1vajce
4 lyzice masla
hrst hrozienok, pripadne ineho suseneho ovocia
kompot, alebo mrazene ovocie cca 300-400g
datlovy sirup

Postup:
Do misy dame vlocky, 4 lyzice masla mierne roztopeneho masla, 2-3 lyzice datloveho sirupu - s ohladom na to ake ovocie budeme pridavat.
Vsetko zmiesame rukami, pridame vajco a zapracujeme tak aby sme vytvorili cesto, ktore sa bude drobit v rukach.
Cast ovocia - bud z kompotu, alebo mrazene - ja som mala este nejake zvysky lesneho, prisladila a pridala som cerstve jablka + skoricu, rozlozime na dno vymastenej zapekacej misy, na to rozdrobime cesto z vlociek. Postup opakujeme kym nie je misa plna. Na poslednu vrstvu este poukladame kusky ovocia.
Pecieme vo vyhriatej rure asi na 200´C cca 30 min.
Hotovy kolac servirujeme este za tepla a mozeme preliat znovu sirupom, pripadne aj roztopenou horkou cokoladou.

22. feb 2016

Makovo višňová torta bez múky.
• 300g čerstvo pomletého maku
•4 vajcia
•100g masla
•120g med
•100g biely jogurt alebo kyslá smotana
•150ml smotany na šlahanie
•250g mascarpone
•200g vykôstkovaných višní
•50g višňového džemu
•1 lyžička kypriaceho prášku
•štipka soli

Postup:

Vajcia rozdelíme. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise premiešame mak s kypriacim práškom. Pridáme žĺtka, med, roztopené a vychladnuté maslo, jogurt. Dôkladne premiešame. Na záver zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Masu vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm a upečieme. 170ºC približne 40 minút. Skúška špáradlom. Po upečení korpus necháme aj vo forme približne 10 minút vychladnúť, potom ho vyklopíme alebo vyberieme. Na mriežke necháme dôkladne vychladnúť. 🙂 Foto nemám :/ snád to nevadí, pretože u nás zmizne táto pochúťka rýchlosťou blesku 🙂

Korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť natrieme višňovým džemom, navrstvíme višne, potrieme polovicou vyšľahanej šľahačky a mascarpone a prikryjeme druhou časťou korpusu. Na vrch potrieme džem a celý koláč (vrch aj boky) potrieme zvyšným krémom…Potretý koláč môžeme posypať pomletým makom a dáme dobre vychladiť aby sa všetky komponenty dobre spojili.

22. feb 2016
Komentár bol odstránený

@vilsonka @erika630 Babulky, super receptíky! 🙂 Prosím, napíšte ich do fóra, ak sa Vám chce, no aj tak ste už v žrebovaní 🙂 Krásny deň! https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-tesco-spe...

23. feb 2016

mnam mnam 🙂 ja akurat cakam dnes nakup domov 🙂)

23. feb 2016

Dúfam, že nie je ešte príliš neskoro na pridanie receptov, hoci nemám fotky, pretože niekedy nestihnem odfotiť  inokedy zas nemám náladu. Zdravšie som sa začala stravovať počas tehotenstva, ktoré neprebieha podľa tabuliek a tak sa snažím, aby maličký mal dosť vitamínov. Takže tu je niekoľko mojich receptov na rýchle, chutné a v neposlednom rade aj zdravé pochúťky.

Jednoduché muffiny. Budeme potrebovať len 3 suroviny a to 2 zrelé banány, 4 vajcia a nejaké ovocie, ja som zvolila čučoriedky. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Z banánov pomocou vidličky spravíme kašu a potom pridáme vajcia. Formu na muffiny trochu vytrieme olejom, na spodok dáme zvolené ovocie a potom banánovú zmes. Pečieme cca 10-12 minút.

Tekvicový koláč
Tekvicu som doteraz veľmi nemusela, ale počas tehotenstva som sa do nej zamilovala a začala som s ňou experimentovať a tak vzniklo aj niečo pre mlsné jazýčky. Na jeho prípravu budeme potrebovať 3 ks banánov, 400 g tekvicového pyré, 2ks vajec, škorica, muškátový oriešok a 150 ml mlieka. Tekvicu si upečieme a rozmixujeme ju na pyré. Do tekvicového pyré pridáme aj ostatné suroviny a vypracujeme pomocou mixéra cesto. Tortovú formu si vymastíme kokosovým olejom alebo vystelieme papierom na pečenie. Pečieme 30-40 minút záleží od rúry.

A ako posledný recept som sa rozhodla podeliť o mrkový koláč s mandľami. Na jeho prípravu budeme potrebovať 650 g nastrúhanej mrkvy, 180g trstinového cukru, 450g pomletých mandlí, nastrúhaná kôra z jedného pomaranča, šťava z pomaranča, 10 vajec , prášok do pečiva. Z bielkov si najprv vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme šťavu a kôru z pomaranča a potom zamiešame pomletné mandle a prášok do pečiva. Nakoniec primiešame mrvku a na úplný koniec bielkový sneh, aby sme mali koláčik pekne nadýchaný a vláčny. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 35-40 minút, ale samozrejme záleží na rúre a sledujeme koláčik.

26. feb 2016

Začni písať komentár...

Odošli