janka991
    21. nov 2012    Čítané 0x

    Masáž prsníkov v tehotenstve a po ňom

    Budúce mamičky by sa počas tehotenstva nemali venovať len svojmu rastúcemu brušku. Aj keď práve ono je v tehotenstve najväčšou pýchou, mamičky by nemali zabúdať ani na svoje prsia. Tie sú pre bábätko azda najdôležitejšie. Sú preň predsa zásobárňou stravy a výživy. Preto im treba venovať výnimočnú starostlivosť.

    Ak ste mali vždy skôr menšie prsia, počas tehotenstva a po pôrode Vás určite prekvapí zmena ich veľkosti. Niekedy môže ísť o zmenu až o dve čísla! Z áčok sa tak razom stanú céčka. Partner to iste ocení, no pre prsia je to záťaž. Prsníky sa rýchlo napĺňajú mliekom, čo môže spôsobovať pocity napätia, bolesti a dokonca až tvorbu bolestivých hrčiek. Týmto problémom zabráni masáž prsníkov. Prsné tkanivo sa tak prekrví, čo podporuje aj tvorbu mlieka. Olej na masáž prsníkov naneste na prsia a masírujte smerom k dvorcu. Zabránite tak aj tvorbe strií a pokožka pŕs bude uvoľnená. Masáži prsníkov sa venujte už pred pôrodom. Prsia tak dokonale pripravíte na ich budúcu dôležitú úlohu – dojčenie.

    janka991
    7. nov 2012    Čítané 0x

    Čistý noštek sa rovná pokojný spánok

    Zmena ročného obdobia a prudké zmeny počasia sú rizikové pre dospelých, no najmä pre tých najmenších. Okrem rôznych vážnejších ochorení ako chrípka, či dokonca zápal priedušiek, nás trápia aj bežné nachladenia a upchaté nosy. My dospelý sa s týmito problémami dokážeme jednoducho vyrovnať. Čo však bábätká? Tie sú odkázané len na našu pomoc.

    V prípade, že sa u Vášho bábätka prejavujú prvé príznaky detskej nádchy, neváhajte! Bojujte s ňou už od začiatku. Ako účinná prevencia proti nádche poslúži Nosový olej baby. Ten obsahuje éterické oleje, ktoré majú antimikrobiálne účinky. Nosový olej baby bráni usádzaniu a rozmnožovaniu choroboplodných zárodkov a tak zvyšuje obranyschopnosť dieťatka. Sliznicu detského nošteka chráni a obnovuje jej prirodzenú mikroflóru.

    Ak už nádcha prepukla naplno, pomôže Balzam detský nosový. Uvoľní dýchacie cesty bábätka a prinesie mu tak okamžitú úľavu pri dýchaní. Obsiahnutý harmančekový éterický olej navyše upokojí podráždený a boľavý noštek.

    janka991
    22. okt 2012    Čítané 0x

    Aby sa Vaše bábo vždy usmievalo...

    Mnohé mamičky to iste poznajú. Zložia dieťatku plienku a zadoček je celý červený a podráždený. Nečudo, že bábo plače a je nervózne. Ak už ste vyskúšali všetko a žiadne tradičné prípravky nezaberajú, skúste bambucké maslo.

    Bambucké maslo je výborné na detský zadoček z viacerých dôvodov. Na pokožku totiž pôsobí protizápalovo, urýchľuje jej hojenie a je prevenciou voči vzniku zaparenín, infekcií, ekzémov a rôznych kožných chorôb. Telové maslo na detský zadoček obsahuje okrem bambuckého masla aj pupalkový, broskyňový a rumančekový olej, ktorý sa stará o zjemnenie pokožky. Možno ho používať nielen na podráždenú pokožku detského zadočka. Je veľmi vhodné aj pre novorodeniatka, pretože uľahčuje hojenie pupočníka.

    Aby zostal zadoček Vášho dieťatka vždy jemný a zdravý, vyskúšajte pri každom prebaľovaní použiť Telové maslo na detský zadoček s bambuckým maslom. Veď Vaše dieťatko si to určite zaslúži!

    janka991
    9. okt 2012    Čítané 0x

    Ide to aj bez zaparenín a bolestí

    Prvé mesiace života novorodeniatka sa neodmysliteľne spájajú s častým plačom. Čerstvé mamičky by o tom určite vedeli rozprávať. Príčiny plaču dieťatka sú zväčša rovnaké – hlad, bolesti bruška a zaparený zadoček. Na hlad pomôže mliečko, na bolesti bruška podľa slov mnohých detských lekárov pomôže len čas, no so zapareným zadočkom možno jednoducho bojovať. Prvou pomocou je Balzam proti zaparenému zadočku.

    Tento Balzam proti zaparenému zadočku vytvorí bariéru, vďaka ktorej je zadoček dieťatka v bezpečí a chránený. Obsahuje bio extra panenský olivový olej, bio makadamiový olej, bio včelí vosk, nechtík, harmanček a bio éterický olej harmanček. Všetky tieto zložky zabezpečujú jemnú a zároveň účinnú starostlivosť o zadoček dieťatka. Taktiež urýchľujú hojenie a bránia šíreniu infekcií, ktoré majú v plienkach doslova raj. Tento účinný balzam možno používať kedykoľvek a bez obmedzenia, pretože je k detskej pokožke veľmi jemný. Vynikajúcou alternatívou na tieto problémy je aj Telové maslo na detský zadoček, ktoré obsahuje bambucké maslo. Dosť bolo červených, zapálených a boľavých detských zadočkov!

    janka991
    1. okt 2012    Čítané 0x

    Rakytník

    Rakytník je skutočný zázrak prírody. Je to rastlina, ktorá svojimi liečivými účinkami sprevádza človeka už od narodenia. Ako jeden z mála je totiž vhodný pre tehotné a kojace ženy a dokonca aj pre novorodencov.

    Čo obsahuje rakytník

    Rakytník je bohatým zdrojom vitamínu E. Ten pozitívne vplýva na vývoj bábätka už počas tehotenstva. Taktiež má pozitívne a regeneračné účinky na pokožku, pretože ovplyvňuje rast buniek. Možno ho používať aj na veľmi jemnú a detskú pokožku. Vitamín B1 obsiahnutý v rakytníku je potrebný najmä pre deti. A to hlavne pre tie, ktoré rýchlo rastú a tiež prijímajú množstvo sladkostí. Nedostatok tohto vitamínu totiž spôsobuje problémy so žalúdkom. Vitamín B2 pozitívne vplýva na vývoj detského mozgu. Pre ženy ku koncu tehotenstva a nenarodené deti je nevyhnutný tiež vitamín B6.

    Okrem toho obsahuje rakytník aj minerálne soli, nenasýtené mastné kyseliny, antioxidanty a vlákninu. Vďaka svojmu zloženiu je rakytníkový olej vhodný aj pre citlivú detskú pleť.

    janka991
    31. mar 2016    Čítané 6x

    Gabriela Dzurková Štofová

    Ponúkame široký sortiment bio kozmetiky, prírodnej kozmetiky a eko drogérie. Biokozmetika je bez syntetických chemických zložiek, bez toxínov a emulgačných látok, nie je testovaná na zvieratách. V našej ponuke nájdete okrem iného bambucké maslo, bio kokosový olej, hennu, arganový olej a mnoho ďalších produktov. Sme výhradný distribútor biokozmetiky značky Akamuti, ktorá má vo svojom portfóliu aj veľmi zaujímavé výrobky pre detičky a ich mamičky, napr.:

    • balzam proti zaparenému zadočku
    • detské kúpeľové mlieko pre dobrý spánok
    • telové maslo na detský zadoček atď.

    Nakupovať môžte pohodlne z domova priamo na www.bionatural.sk, alebo nám napíšte na email: bionatural@bionatural.sk