jednamamapodcast
13. dec 2018
218 

Mamičkovské stratégie ako všetko stihnúť (Jedna Mama)

Včera bol jeden z tých dní... Asi to poznáte.

Už pred pár dňami som sa rozhodla, že by som potrebovala hodinu a pol na nákup vianočných darčekov. Mala som presne premyslené, čo ešte treba kúpiť, v ktorých obchodoch. A tak som požiadala manžela, či by mohol vo svojom pracovnom dni nájsť čas, kedy by sme sa vymenili pri dieťati.

Dohoda znela nasledovne. V stredu o 16.00 príde domov a pôjde kočíkovať do parku, kým ja vybavím, čo potrebujem.

Streda 13.30 - manžel vchádza do bytu v rukách vŕtačka, v očiach pološialené odhodlanie domáceho majstra. Z vlastnej iniciatívy začne montovať svetlo v obývačke, ktoré tam nebolo od septembra.

Super.

Snaží sa rozložiť rebrík a tvrdí, že na ňom asi chýba nejaká časť, lebo sa nedá postaviť. Pozerá na mňa, akokeby ja som mala byť tá, čo slávnostne (údajne) chýbajúcu časť vyloví spod gauča alebo čo... Odchádzam so psom v nádeji, že si poradí sám.

Po  návrate už síce rebrík stojí, no manžel aj tak pracuje v previse zo schodiska. Nevadí.

Keď už to vyzerá, že práca je hotová, príde skúška správnosti. Šťukáme vypínačom hore dole, svetlo nesvieti.

Muž poznamená niečo o majstroch, ktorí nám renovovali plafón a smutne zvesí ramená. Potom sa na mňa zase pozrie a povie: "nechcela si ísť nakupovať?"

Chcela. Chcela som ísť nakupovať. Ale o 16.00. Je 14.15 a ja mám dovtedy ešte päťsto iných vecí, ktoré musím stihnúť.

Žiadny problém, hovorí, on si zatiaľ ide zdriemnuť.

Super.

Pred štvrtou naňho volám, či by sme teda mohli vyraziť. Príde a s previnilým výrazom sa ma pýta, či by som to mohla stihnúť za hodinu, lebo on si ešte dohodol pracovné stretnutie. Je mi to trochu ľúto, že sa budem zase raz musieť naháňať, no ale čo narobím.

Vojdeme do parku, dieťa zaspáva. Kráčame smerom do mesta. Zazvoní telefón. Muž, s ktorým sa má stretnúť, je už tu. Vadilo by mi, keby som ho ja pokočíkovala a on ma potom príde vymeniť?

Nevadilo. Čo na tom, že vonku je totálna kosa a už som ho kočíkovala dve hodiny doobeda? A tak chodím a kočíkujem a je mi trochu do revu z toho, že to čo chcem ja, je vždy to menej dôležité. Lebo veď ja som na materskej, tak ja mám všetok čas na svete, nie? A najsmutnejšie na tom je, že ešte aj ten čas, ktorý som nakoniec po hodine kočíkovania "získala", patril zháňaniu darčekov pre druhých. Ale to je samozrejme už môj problém, mala som si to zariadiť inak. (ako asi?)

Neviem ako. Ale v najnovšej epizóde podcastu Jedna Mama dumám práve o rôznych spôsoboch, ako si nájsť čas na všetko. A aj tak mi to vlastne stále nie je jasné 🙂 Kliknite a počúvajte. 

Ked chces, aby u vas nastala zmena, nesmiest sa furt podvolit 😉

13. dec 2018

Daj mu toto prečítať, keď povedať si to neviete.

13. dec 2018

Ja som asi divna.. Ale si na materskej, teda muz vas zivi. Kedze mozes nakupit darceky asi zarobi dobre. Je teda logicke ze musi pracovat a pracovat aj viac ako sa ti paci. Ja taketo veci ako su nakupy vzdy podriadim manzelovej praci a nemam s tym najmensi problem. Som rada ze ma dobru pracu a mozem na tie nakupy ist 🙂 a ked to nejde inak eshopy funguju 😜 mam pocit ze zeny v dnesnej dobe chcu aby muzi boli plne flexibilni, ale zaroven dobre zarabali. My mame role rozdelene a som maximalne spokojna 🙂 aj ked ano, chvilu mi trvalo sa dostat do pohody a prestat penit ze mam muza viac v praci ako doma 😁

13. dec 2018

A este doplnim ze s detmi chodim von takmer vylucne len ja 🙂

13. dec 2018

Tu skor islo o to, trocha vypadnut - 1,5 hodky na nakup darcekov pre inych je smiesne minimum - a aj tak to nevyjde podla planov... 🤷‍♀️
Autorka netvrdi, ze si nevazi manzela, ze on zaraba a ona moze byt doma 😉

13. dec 2018

@aadenka Jasne, ale nemyslim si ze sa nedostane na nakupy inokedy 😉 moj muz stihol este aj na synovu oslavu ist na 8 hodin do prace (v sobotu) 😁 vtedy ma seriozne takmer slahlo lebo mi to oznamil asi 2 dni pred nou 😜 posunuli sme ju o 2 hodiny a bolo vyriesene 😁

13. dec 2018

Kazdy vztah je iny, neda sa porovnavat 😊
Ale vzdy sa da najst kompromis, ak su obe strany ochotne. Neda sa donekonecna ustupovat... 😉

13. dec 2018

hej hej, baby normalne som si nie ista, ci som to mala postovat :D ja mam uplne super manzela, absolutne sa nestazujem ani na to, ze vela robi, jasne - ved nas zivi, navyse ho praca velmi bavi a z toho sa tesim. Vy nemate niekedy den, ze si nieco naplanujete, potom to nevyjde a je vam to tak nevysvetlitelne luto? Ak nechcem ist s kocikom, tak ja vazne nemam ist kedy inokedy. @tianna ako si to riesila, ak si chcela ist proste na dlhsie niekam bez dietata? A mimochodom, vcera som presla 14 km!!! Skvele kardio :D

13. dec 2018

myslim, ze si casom najdes sposob, ako si veci zariadit. ale riesit to na koni je kontraproduktivne, hned z viacerych dovodov:
- dostanes priklady cudzej domacej delby aktivit
- zacnu ta stvat proti muzovi, ze si mas dupnut
- budes sa citit este horsie ako si sa citila, ked si si sem prisla ulavit
- pravdepodobne v tebe zacne rast nieco ako hnev, mozno vnutorne zacnes hladat neustale chyby na muzovi, ktoreho si si sama vybrala a vies len ty, aky je a bol (a zrejme aj bude)
- zacnes porovnavat....a to je to najhorsie.
tento kon je strasny fenomen....davova psychoza tu doslova kvitne, priklady na uzasny zivot v dokonalej rodine (straveny na koni vacsinu dna 😂). vidim to tu neustale, no casto je za hrdinskymi radami uplne cosi ine - ani dokonaly zivot, ani rodinna pohoda, ani nic co sa na to chce podobat. pofrfli si a predsa len, chlapa si poznas ty, tak najdi sposob ako tuto slamastiku poriesit. najdes ho. nie ta, ona alebo tamta,,,,,TY
uvidis ze to pojde

13. dec 2018

@tianna Presne tak je to aj u nas... 👍 mame to rozdelene... 🤝 a prisposobujem sa ja muzovi, zvykla som si... 💪 tiez ma to zo zaciatku trapili... 😔 a nakupy riesim vylucne cez internet, okrem potravin vsetko... ✌️ tym padom nemusim byt zavisla od niekoho, ked potrebujem nakupit... 😊 a vsetok volny cas mozem venovat dietatu a nemusim ho vlacit po nakupnych centrach... 🙏

13. dec 2018

@kika1007 Presne tak 🤗😘

13. dec 2018

Začni písať komentár...

Odošli