1 / 1

    S francuzskou vychovou nesuhlasim. Je chladna a necitliva..

    18. aug 2017

    @mamuskazuzuska ale maju pravdu,mnohokrat staci povedat nie a nedovolit dietatu vsetko

    18. aug 2017

    Nie som si celkom ista,ci vo FR plne chapu o com ADHD je. USA to je zas uplny extrem,tam maju lieky na vsetko, s tym tiez nesuhlasim. Ale ako mama dietata s ADHD,ktore ma jasne stanovene pravidla by som si rada pozrela niektore z tych fr.teorii v praxi.

    18. aug 2017
    joasha
    autor

    @mamuskazuzuska Môže byť, ale v porovnaní s amíkmi, keď deti môžu všetko...
    Ja si myslím, že najlepšia býchova je tá naša 🙂
    A tiež si myslím, že za ADHD sa často skrýva obyčajná živosť dieťaťa alebo nedôsledný laxný rodič

    18. aug 2017

    @joasha uplne suhlasim co pise @iwesska Ak je ADHD naozaj ADHD tak s tym nenarobi nic ani francuzska vychova. V USA to nie je o tom ze deotm sa vsetko dovoli ale o tom ze rodicia maju deti na haku. Nevenuju sa im nerozpravaju sa s nimi. To je vlastne kamen urazu v kazdej vychove. Francuzska vychova zas akukolvek osobnost dietata potlaca uz od novorodenca, Potlaca zakladne citove potreby naplna len tie fyzicke, co je totalna kravina z deti robi vojacikov. Treba najst nejaky rozumny stred, ja chcem aby moje deti boli detmi, tesili sa viskali, smiali sa, behali a nie sedeli na riti a boli "poslusne"...

    18. aug 2017

    Ja som zasadne proti francuzkemu stylu vychovy a vlastne proti vsetkym pevne stanovenym rezimom. Ved kazdy zivy tvor sa naje ked je hladny, napije ked je smadny, povystiera ked je stuhnuty tak preco by prave deti nemohli. Ani na slovensku sa este donedavna neriesilo adhd, pred 30 rokmi sa pomaly ani nevedelo co to je. Ja som si tym presla ako dieta a tak ako nado mnou tak aj nad mnohymi inteligentnymi sikovnymi detmi vtedy zlomili palicu a nebyt mojej mamy a jej trpezlivosti ktovie kde by som dnes bola. A nebol ziadny problem ani doma ani v strave ale vo mne vnutri, az okolo tretej triedy na zs som to pochopila a zacala pracovat sama na sebe a odvtedy som bola vzorna ziacka jednickarka. Je pravda ze vela deti je proste len nevychovanych ale od toho sa predsa chodi psychologovi ktory by to mal vediet rozlisit. Tvarit sa ze problem neexistuje a trapit dieta nie je podla mna riesenie a tak isto nesuhlasim ani s liekmi, chce to len velku trpezlivost zo strany rodica aj pedagoga co bohuzial casto chyba.

    18. aug 2017

    ADHD je mozgova disfunkcia cize detom inak funguje mozog a jeho chemizmus .. a potom aj ADHD ma skaly .. ako matka dietata s tazkym ADHD (co je tazsie zvladnutelne ako napr. ak je dieta Asperger alebo VFA) tak ti poviem ze my bez liekov nefungujeme .. resp. bez liekov horsie ako zver.. a moze sem aj desat francuzok prist.

    18. aug 2017

    @majkaws Vies co,my sme aj u psychologa boli v obdobi,ked to bolo uz neunosne a ZIADNE pravidla,ani motivacie,ci tresty neprinasali vysledok. A ona mi akurat povedala,ze ma chape a ze to mam pri nom s dalsim malym dietatom tazke,ale ze mi drzi palce aby som to zvladla?!? Takze rada ako od kamosky 🙈

    18. aug 2017

    @loginexistuje Syn ma lahsie zvladnutelnu formu bez liekov,ale aj tak vidiet na nom,ze je "iny"...a 150x mozem niektore veci opakovat vysvetlovat,trestat...aj tak to 151x urobi lebo "ja som nechcel,ja som zabudol"...Inak sa mi paci,ze najviac skusenosti s tymito detmi maju prave ludia ktori ich nemaju,iba o nich citali 🙈

    18. aug 2017
    joasha
    autor

    Ja mám tiež doma extrémne živé striebro. Od narodenia spať nepotreboval,
    dnes má 6 a aj keby šiel spať o jednej v noci, aj tak ráno vstane pred šiestou.
    Staršia sestra pri ňom trpí, babky a dedkovia ho nezvládajú, netúžia si ho brávať...
    Tvrdím ale, že hranice musia byť.
    Všade sú pravidlá, či v škole, či v zamestnaní, na ceste...
    Aby sme tu všetci spolu mohli fungovať, tak musíme rešpektovať pravidlá.
    Čím skôr si dieťa uvedomí, že vesmír sa netočí okolo neho, tým lepšie preň ho.
    Keď si môj syn zmyslí, že by si o deviatej dal večeru, tak má smolu, pretože tá bola o siedmej.
    Do rána určite neumrie. Nebudem mu robiť otrokyňu a skákať tak ako si on pískne.
    Dieťa si nemôže robiť čo sa mu zachce. Sú veci na ktorých sa dá dohodnúť a diskutovať ale sú témy na ktoré nedebatujem.
    Hlavne na to som chcela článkom poukázať. Za slovo francúzske si kľudne dosaďme slovo európske. To je úplne jedno. Chcela som len poukázať na to, ako sa v Amerike veľa vecí rieši liekmi, namiesto toho, aby sa hľadala príčina. Žili sme v Írsku, ani ich výchova nie je v poriadku, ani Britská, ani žiadna, keď deti vyrastajú s au-pairkami, zažívajú blahobyt, konzum, majú všetko čo chcú, lebo rodičia pracujú od svitu do mrku. Majú všetko materiálne, ale chýba im to podstatné -láska a čas rodiča.
    Nechcem tu klinicky rozoberať symptómy ADHD ale keď v okolí vidím mamičky čo sa deťom nevenujú, deti nemajú pravidlá, rodičom skáču po hlave a matka mi povie, že to má ťažké, lebo dieťa má ADHD, tak mi je toho dieťaťa úprimne ľúto.
    Text článku porovnáva štatistickú väčšinu.
    Netvrdím, že nie sú prípady, kedy lieky naozaj nie je treba,
    ale v mnohých prípadoch by byť nemuseli.
    Kto chcel pochopiť podstatu článku, ten ju pochopil.
    A stojím si za názorom, že Amerika by sa mala učiť od Európy, nie naopak.
    Ale prachy sú prachy.

    18. aug 2017

    @iwesska to je teda sila, clovek by cakal aspon daku pomoc od niekoho kto to x rokov studuje. Ja som ale hlavne myslela psychologa v zmysle aby rozlisil ci sa jedna o adhd alebo iny problem. Ale ono asi aj tak funguje u kazdeho dietata nieco ine. Dufam ze to moje deti nepodedili, ktovie co ma caka az pojdu do skoly.

    18. aug 2017

    @iwesska inak za seba mozem povedat ze pravidla a tresty na mna mali opacny efekt, jednak sa mi ich pri najlepsej voli nedarilo dodrzovat tak som just robila presny opak. Radsej formou hry dokola precvicovat pozornost, spajat videne s pocutym, mne osobne hodne pomahalo kreslenie a odmenovat ani nie za vysledky ale skor za snahu ked vidis ze chce spolupracovat.

    18. aug 2017

    Ano,chvalime,odmenujeme,ale niekdy fakt nie je zaco😕 Ked napr.po 100.krat utecie v obchode a nevieme ho najst,lebo on si chcel nieco pozriet,hoci sme mu povedali,ze najskor potrieme ,co treba a potom si moze on,tak toto neviem ako uz ako "odmenit"...samozrejme,ze do toho zatiahne aj mladsiu sestru a ona zmizne s nim. Este lepsie ked sa zacnu schovavat za regale nahanat🙈 Ako sa da toto riesit inak ako trestom??

    18. aug 2017