kapitanmarko
19. dec 2016
83 

Ako okamžite zastaviť pálenie záhy

Pálenie záhy je nepríjemná zdravotná ťažkosť, ktorá trápi pomerne veľké množstvo ľudí (o tehotných ženách ani nehovoriac). V tomto článku sa nebudem zaoberať fádnymi informáciami o tom, čo je to pálenie záhy, ako vzniká, a ako sa mu dá vystríhať dlhodobými liečbami, ale svoju pozornosť zameriam skôr na to, ako zastaviť pálenie záhy okamžite a bez okolkov.

Avšak ak vás zaujímajú aj ostatné (všeobecné) informácie o pálení záhy, odporúčam prečítať článok priamo tu na Modrom koníkovi: Všeobecný článok o pálení záhy

Pálenie záhy - čo pomáha

Ak do google zadáte frázu "palenie zahy co pomaha", vyskočí na vás more informácií o rôznych tipoch, ako zastaviť pálenie záhy... od sódy bikarbony, pohár mlieka, až po suchú kôrku z chleba. Týchto tipov je tam dokonca až také množstvo, že jednému človeku by trvalo snáď niekoľko týždňov, kým by sám na sebe všetko vyskúšal. A z tohto dôvodu som svoju pozornosť pri bádaní toho, čo pomáha proti páleniu záhy, zameral na diskusie, kde viacero ľudí potvrdilo účinok rovnakého "receptu". Výsledok bol pre mňa (a isto bude aj pre vás) viac než prekvapivý.

Pálenie záhy zastavíte lyžičkou horčice!

Pri predstave prehltnutia lyžičky horčice "len tak" ma až striasa, ale zdá sa, že na pálenie záhy naozaj pomáha. O skúsenostiach ľudí s týmto tipom na okamžité zastavenie pálenie záhy sa môžte presvedčiť sami:

Je to síce záznam z iného diskusného fóra, ale zastávam názor, že pri pomoci od podobných problémov (akým je aj pálenie záhy), by sme sa nemali obmedzovať tým, odkiaľ informácie čerpáme, ale sústrediť sa skôr na to, ako veľmi hodnotné sú. V tomto zázname síce vidíme priamy názor "len" 5 ľudí, ktorý účinok horčice na zastavenie pálenia záhy potvrdili, ale treba si všimnúť takisto desiatky lajkov ľudí, ktorí s ich názormi súhlasia!

A to mám teraz pri každom pálení záhy jesť horčicu?!

Ako som spomenul na začiatku článku, pálenie záhy je pomerne rozšíreným fenoménom a predstava jedenia horčice pri každom opakujúcom sa pálení záhy môže byť značne znechucujúca. Čo pomáha pri dlhodobom pálení záhy? V prípade, že vás trápi dlhotrvajúce, či opakujúce sa pálenie záhy, tak sa zdá, že s vašim tráviacim traktom nebude všetko s kostolným poriadkom. Zhamonizovať základné fungovanie tráviaceho traktu (aby sa neopakovali podobné zdravotné ťažkosti) možno rôznymi spôsobmi, z ktorých spomeniem 3 z môjho pohľadu najzaujimavejšie a čisto prírodné, teda šetrné pre stav organizmu:

  1. Fermentovaná papáya - prospieva imunitnému systému, znižuje hladinu cukru v krvi a harmonizuje črevnú mikroflóru.
  2. Jablčný ocot - podporuje tvorbu žalúdočných štiav, ktoré zlepšujú stav trávenia.
  3. Chioská masticha - zabíja nežiaduce baktérie v žalúdku a pôsobí probioticky na stav trávenia.

Tieto čisto prírodné produkty možno nájsť v každom dobrom bioshope (mastichu aj v lekárňach, keďže pôsobí proti celému radu tráviacich ťažkostí).

V prípade, že máte osobnú skúsenosť s niektorým z týchto produktov alebo užívaním horčice na pomoc od pálenia záhy, budem veľmi rád, ak sa o ňu podelíte v komentároch a pomôžete tak aj vy ostatným ľuďom zbaviť sa podobných problémov. Ďakujem a želám všetkým pevné zdravie! 😉

horčica u mňa vyvolala presný opak..brr nikdy viac...mne vždy pomôže zázvorový čaj, stačí aj taký sáčkový nemusí byť priamo z koreňa

19. dec 2016

Horcica katastrofa...mne najviac pomohol gaviscon sirup

19. dec 2016

mne mandle a Fatra

19. dec 2016

To sú zaujimavé skúsenosti dievčatá. Ďakujem za reakcie a vracia sa vám pálenie záhy aj opakovane, či je to skôr jednorázovou záležitosťou?

19. dec 2016

@kapitanmarko mňa pálila záha len vo vysokom štádiu tehotenstva

19. dec 2016

@kapitanmarko takisto len pocas oboch tehotenstiev, inak vôbec ani predtym ani potom

19. dec 2016

mne pomáhali mandle a pukance

19. dec 2016

Začni písať komentár...

Odošli