#srdce Zvýšený príjem soli nemusí byť zapríčinený tým, že by si ju ľudia dávali do jedla vedome. Skrytá soľ tvorí približne 70% celkového denného príjmu! Znamená to, že nestačí len prestať soliť, ale taktiež sledovať obsah soli v kupovaných potravinách a nápojoch. Mäsové údeniny môžu obsahovať až 15% soli, mlieko a mliečne výroby bývajú zdrojom soli do 9% a takmer 30% soli v našom jedálničku pochádza z pečiva. Dokonca aj nízkotučné mliečne výrobky obsahujú soľ kvôli zvýrazneniu chute. Soľte menej alebo zamyslite sa nad dostatočným príjmom draslíka v ovocí a zelenine, ktorý eliminuje negatívny vplyv soli na organizmus. Jamieson Potassium – Draslík je vyrobený z organického glukonátu, čo je rovnaká prirodzená forma ako sa nachádza v strave.
    #jamieson #draslik