Tehotenstvo sprevádzajú súčasne s vývojom dieťatka mnohé telesné i duševné zmeny v tele matky. Tkanivá v prsníkoch a v maternici sa zväčšujú, zvyšuje sa množstvo krvi potrebné na ich prekrvenie, objavuje sa nevoľnosť, vymizne menštruácia a zvyšuje sa potreba spánku a tekutín. V dôsledku týchto zmien sú nutričné potreby tehotných mamičiek väčšie.
    Potrebná denná dávka väčšiny základných vitamínov a minerálov sa počas tehotenstva zvyšuje – potreba prísunu živín pre vývoj plodu a dopĺňanie energie mamičke v príprave na dojčenie. Nedostatok živín sa prejaví zhoršením zdravotného stavu matky, pretože plod si berie väčšinu vitamínov a minerálov z matkinho tela.

    Kyselina listová, železo, vitamín B12 a zinok sú potrebné vo väčšom množstve a práve ich nedostatok je u tehotných žien najčastejší. Kyselina listová je nevyhnutnou súčasťou tvorby červených krviniek a rozvoja centrálneho nervového systému; nedostatok tohto dôležitého B vitamínu môže spôsobiť anémiu, nízku pôrodnú hmotnosť detí, a vrodené defekty neurálnej trubice, ako je rázštep chrbtice.
    Železo je potrebné počas tehotenstva na zvýšenie množstva červených krviniek v tele matky a taktiež pre plod. Ak matka nemá pred tehotenstvom optimálne zásoby železa, je zvlášť potrebné jeho dopĺňanie. Pre vyvíjajúci sa zárodok sú potrebné dostatočné zásoby, pretože čoskoro po narodení dochádza k významnému poklesu železa u dieťaťa.
    Jamieson Prenatal Multivitamín je nutrične vyvážený pre potreby budúcej matky a dodáva dieťaťu vhodné živiny potrebné pre zdravý vývoj.
    Jamieson Prenatal Multivitamín obsahuje kompletnú zmes 13 vitamínov, vrátane 1 000 μg kyseliny listovej, a taktiež 8 minerálov, vrátane 28 mg železa. Vyrába sa na prírodnej báze čerešne acerola, šípok a citrusových bioflavonoidov. Je obohatený o 400 IU vitamínu D3. Vitamín D je známy ako „slnečný vitamín“, ktorý pomáha v absorpcii vápnika, podporuje zdravé kosti, pokožku, zuby a je zvlášť dôležitý
    počas tehotenstva.

    Prenatal Multivitamín je vyrobený z prírodných zdrojov a je farmaceuticky testovaný na zaručenie účinnosti a absolútnej klinickej čistoty.
    Čím sa odlišuje Prenatal Multivitamín z Jamieson Laboratories ?
    1) Obsahuje prírodný vitamín E, ktorý je biologicky dostupnejší ako jeho syntetická forma.
    2) Obsahuje vyššiu dávku (400 IU) vitamínu D3
    3) Obsahuje vitamín D3, čo je biologicky dostupnejšia forma vitamínu D.
    4) Minerály s optimálnou absorpciu.
    5) Obsahuje 1 000 μg kyseliny listovej, ktorá pomáha predchádzať vrodenými poruchám neurálnej trubice.
    6) Obsahuje vyššie množstvo železa (28 mg) na zvýšenú potrebu množstva krvi počas tehotenstva.
    7) Vyššia hladina vápnika (200 mg) podporuje zdravý rast kostry dieťaťa.
    8) Jamieson výživové doplnky sa vyrábajú s použitím procesu 360 Pure – najmenej 360 testov kvality, ktoré zaručujú vysledovateľnosť a spoľahlivosť surovín, bezpečnosť výrobku, jeho účinnosť a absolútnu klinickú čistotu.
    #jamieson #prenatal