1 / 1

    Samá umelina...lepšie by bolo vymixovať česrtvé ovocie s vodou ......

    23. máj 2019

    ozvi sa o pol roka ked po jojoefekte priberies vsetko naspat plus dalsie kila navyse

    23. máj 2019

    Minule bolo v telke o tých práškových diétach, aké sú nebezpečné...

    23. máj 2019

    Len aby si jedneho dna neplakala, ked ti diagnostikuju cukrovku ..

    24. máj 2019

    @stancislava
    Mna tu minule skoro ukamenovali, ked si napisala, ze tato keto je hovadina ako mraky...

    24. máj 2019

    Ja stale rozmýšľam, ci tento štýl jedla si ľudia vyberu len na nejaky cas alebo na stalo. A co sa stane s ich telom ked s tym skoncia a nabehnu na normálnu stravu

    24. máj 2019

    @kakawah stane sa toto: kedze je v extremnom kalorickom deficite - chudne. Chudne hlavne vodu a svaly pretoze ma malo zivin na fungovanie. Telo je v strese lebo nema doslova z coho zit. Po vysadeni tychto praskov si da prvy chleba s maslom a telo zacne okamzite vsetko ukladat do tuku - a to je ten jojoefekt. Rozbity metabolizmus sposobi ze clovek priberie nielen to co schudol, ale este aj navyse

    24. máj 2019

    Ludia su lenivi a namiesto normalnej vyvazenej stravy a sportu hladaju skratky. Jedz ovocie, zeleninu, ziadne sladkosti, ziadne sladene vody, ziadne polotovary, maj dostatok bielkovin v strave, pi dostatok vody, spi 8 hodin a nepotrebujes vyhadzovat prachy za tieto umelohmotne sracky.

    A ak by sa so mnou autorka chcela nebodaj hadat ze nemam pravdu, kludne si stavim 100e ze po vysadeni priberie naspat. A nie preto ze som vestica ale preto, ze to su zaklady fungovania tela. Proste to su fakty ze priberie.

    24. máj 2019

    @vladimira93
    @stancislava
    @janderka
    @kakawah
    @erikavesela
    Tak ja som napríklad tá, ktorej táto diéta naozaj pomohla. Treba mať všetko naštudované - princíp, aj kontraindikácie. Váhu si držím už 1,5 roka - samozrejme, že netreba skĺznuť do starých, zlých výživových koľají, lebo vtedy je jojo zaručené, ale to je aj pri inom redukovanom type stravovania, pokiaľ človek nezmení návyky. Mám takmer 51 rokov, posledná preventivka mi ukázala, že zdravotné parametre mám ako mladá žena a to som už v prechode. Naviac, nikto mi neodhadne moj vek ani na základe fyzického výzoru. Samozrejme, táto diéta je len štart. Mňa naučila jesť veľa zeleniny, pitný režim, vedieť odhadnúť veľkosti v porcií, lebo v 2. a 3. kroku sa konzumuje už vlastné jedlo a treba si potraviny vážiť. Ďalej som zistila, koľko cukru som predtým vlastne jedla a celá moja závislosť na cukre je už preč. Začala som viac cvičiť, okrem behu chodím aj do fitka. Keďže viem, aký mám bazál a koľko energie vydám, viem si krásne regulovať príjem, takže teraz už jem úplne normálne a nepriberám, len získavam svalovú hmotu. Z diéty používam už len ich proteín (a práve táto lesná zmes mi chuti najviac) a dávam si ju po cvičení - zvyknem si tam prihodiť ešte 100g ovocia.
    Takže netreba hneď všetko odsudzovať. Pokiaľ človek ide na to s rozumom, je veľmi veľká pravdepodobnosť že schudne a váhu si udrží.

    24. máj 2019

    @miskap2111 pozri - ale toto vsetko co popisujes ide aj bez tych praskov vsak? jest zeleninu, kontrolovat si prijaty cukor, bazalny metabolizmus, cvicit a pit vodu. Pointa je, ze tieto praskove diety su drahe, zbytocne a podla poslednych vyskumov aj zdraviu nebezpecne

    24. máj 2019

    @stancislava jasné, že to ide aj bez toho- o tom nie je pochýb. Ale mnohí potrebujú rýchle výsledky - je to určitý spôsob motivácie. Aj ja som taká. Treba však postupovať podľa návodu - ak tak robí, na “práškoch” je len pár týždňov a popri tom konzumuje vlastnú stravu. Videla som mnoho príkladov, že človek si to poriadne nenaštudoval - potom sú možné problémy, lebo táto diéta je kontraindikovaná pri rôznych imtoleranciách, kvs a obličkovych diagnózach atď. Keď to má však niekomu pomôcť, kto je zdravý a nevie, ako sa odpichnúť, tak je to ok cesta, ktorá funguje.

    24. máj 2019

    @miskap2111 rychly vysledok....jojo efekt zaručený.....
    ja som zmenou jedálničku dala za 3,5mesiaca ,-11,5kg muž 13kg...a žiadne sra*ky predražené sme piť nemuseli.

    24. máj 2019

    @vladimira93 ako vidis, je to dieta, po vymixovani ovocia a vody by som mala velmi vysoky prijem cukrov, ale ze velmi vysoky, napr. v Reštarte pani Tonka kvoli tomu nechudla,

    24. máj 2019

    @vladimira93 pozri si v mojom albume, ako vyzerám a potom sa budeme rozprávať o jojo efekte. Opäť sa budem opakovať - jojo efekt je zaručený vtedy, ak sa človek vráti do pôvodných koľaji. Ak nie a drží sa princípov príjem vs vydaj, tak jojo efekt nenastane.

    24. máj 2019

    @stancislava velmi rada sa ozvem, poynam velmi vela ludi co schudli s keto a drzia si to , tu ti svaly neubudaju, pretoze mas prijem bielkovin a presne staveny na den, Ja napriklad nie som len na keto, jem aj maso a povolenu zeleninu, strazim si cukry - ale tie bordelove cukry, ja cvicim 5x do tyzdna s fitshakerom, nie som leniva, a preco by som si dala chleba s maslom , a vies co a preco aj nie, ja si peciem doma kvaskovy chlieb celozrnny - to je dobry sacharid a k tomu kvalitne maslo - alebo avokadovu natierku, to je zdravy tuk,
    ja viem preco som chcela urychlovac s keto, viem aky mam ciel

    24. máj 2019

    @katarinka26 ale to si do recenzie nepisala vsak 🙂 tak potom moja otazka - preco si tie proteiny nedas z realneho jedla ale chemickeho koktailu? Cvicis, strazis si zle sacharidy, konzumujes tie komplexne, vies ako to funguje - tak naco tie prasky?

    24. máj 2019

    @stancislava co somnedala do recenzie?

    24. máj 2019

    @stancislava mozem sa ta spytat ? tvoje deti nemali nikdy umelu mliecnu formulu??? myslim tym umele mlieko??? aj proteiny co sa predavaju vo fitkach su umele, a kolko ludi so zdravym zivotnym stylom ich uziva, aj tych napadas, takto odpornym sposobom?
    Viem ako to funguje, ale ty nevies ake zivotne situacie som si ja presla za posledne mesiace a ano upustila som sa, potom som bola na operacii a nemohla som cvicit, nabrala som - psychika je svina vec, a ano zobrala som Ketodiet ako Starter a vies preco? lebo viem ze funguje, ja som pozitivny clovek a nastastie takyychto haterov ako si ty v real zivote obchadzam, lebo stahuju ludi okolo seba na DNO a tam ja uz nechcem . Prajem ti vela zdravia a lasky , tebe a tvojej rodine.

    24. máj 2019

    @miskap2111 dakujem ti, si krasna zena, a rozdavas okolo seba pozitivnu energiu, dakujem za podporu,

    24. máj 2019

    @katarinka26 pozri sa to neni hate ani odporny sposob. V akejkolvek zivotnej situacii mozes jest sacharidy, bielkoviny a tuky a z realneho jedla. A nie z umeleho prasku ktory je lekarkmi uznany ako nebezpecny a zdraviu skodlivy. A to je fakt.

    24. máj 2019

    @stancislava pre mna je to sposob protivny, ty si mi mohla napisat sukromnu spravu , alebo aj tu v duchu " trapis sa s vahou, vies co ja sa tomu rozumiem, pomozem ti podam ti pomocnu ruku, rob to takto a takto, urcite sa ti to podari..." a ty bum opacne , total utocne, keto nie je urcena na celozivotne stravovanie, Pri testovani nam dali na vyber- nechali na nas, ci pojdeme cisto len na keto jedlach, alebo aj v kombinacii s povolenymi potravinami, pre mna je keto doplnkom za jedlo napr. po cviceni , namiesto vecere, aelbo ked nestiham,
    mozem jest, ale nejedla som , a nebudem pisat preco , nebolo to lahke ale ze vobec nie.

    nie je bielkovinova dieta ako bielkovinova dieta, tu neni made in china, ci akoze made "EU" toto neni bordel z ciny, preto som si to zvolila,

    pozri lekari odporucaju dojcit, su mami ktore nemozu dojcit a deticky piju umele mliecko, su tie mami zle, a deti umru ? budu mat na 100% rakovinu kvoli UM ??? ludia co nemaju na kvalitnu stravu, su na to rovnako, a zial cely zivot, ja som dospela rozhodla som sama pri plnom vedomi a nastudovani . Lebo viem co chcem.

    24. máj 2019

    @stancislava pozri, ty sa zariaď ako chceš. Tvoj názor ti nikto neberie, ani tam nikto nenúti túto diétu konzumovať. A takisto, nech každý z nás pristupuje k sebe tak, ako to uzná za vhodné. Ja si napríklad stále udžiavam v strave nízke sacharidy - okolo 50-80g, čiže v podstate Low carb. Opäť by sa mohla ozvať nejaká časť populácie, že takto to nefunguje, je to zlé atď. Ale každá štúdia, ktorá hovorila o nejakej škodlivosti Low carb, bola zameraná na ľudí, ktorí konzumovali extrém - takmer žiadna zelenina, veľa červeného typu masa,žiadne ryby, veľa potravinársky spracovaných potravín atď. A tak to bude aj so štúdiami o “praskoch”, ktoré tu spomínaš. Stavím sa, že išlo o malú vzorku, tí ľudia nejedli takmer žiadnu “źivú” stravu - čo ti každá táto diéta vyslovene prikazuje (už v pričom kroku máš zjesť pol kila zeleniny, čo mnoho ľudí nevie zjesť ani za týždeň) , a konzumovali pravdepodne tieto “prášky” dlhšiu dobu plus mali určité kontraindikácie.
    Ja však osobne nikde reklamu tejto diéte nerobím. Nie každému vyhovuje a nie každý je na ňu vhodný. Ale tí, ktorí sa do nej pustia - z akýchkoľvek dôvodov, majú možnosť si ňou pomôcť a naučiť sa správnejšie sa stravovať, keď im to inak nešlo - ak dodržia pravidlá a princípy.

    24. máj 2019

    @katarinka26 predstav si, ze nejaka anicka vidi tento tvoj prispevok o ketodiet. Nevie nic o strave, nic o cviceni nic o nicom, iba vidi ze propagujes tento produkt tak po nom nadsene siahne. A to nieje pekne. Lebo si snim moze narobit viac skody ako dobra.

    A k tomu hysterickemu argumentovaniu mliekom, nemiesaj hrusky s jablkami 🙂 - ak svoje mlieko nemas, tvoje dieta jest musi, das mu umele aby prezilo. Normalna vec.

    Ty na vyber mas. Mozes sa zdravo stravovat bez zbytocnych chemickych koktejlov. No Namiesto toho jes nepotrebnu chemiut a este ju aj propagujes medzi neznalymi zenami

    24. máj 2019

    @miskap2111 lowcarb je perfektny, sama na nom som 2 roky a mam o dve velkosti menej ;) A tu je konkretny priklad ako vies zdravo a funkcne zit bez akychlolvek praskovych koktejlov, na tom sa zhodneme vsak

    24. máj 2019

    @stancislava ja som sa k Low carb dostala práve kvôli a hlavne kvôli ketodiet. Takže asi mi to bolo na osoh, či nie? 🙂

    24. máj 2019

    @stancislava Anicka ked sa rozhodne ist na ketodiet, dostane balicek, s komplet popisom, co kedy a ako jest, kolko x jest za den, kolko vypit denne vody a zeleniny , je to rozdelene do 3 krokov, a tych ludi to nauci jest 5 x denne, jest pol kila zeleniny za den ( co ako pisala @miskap2111 ) nezjedia ani za tyzden, lebo zelenina je fuuuj, a co je dolezite 2-3 l cistej vody, a postupne upustas od jedal ketodiet, a nahradzas jedlom - a ukazu ti akym, a ludia zistia ze aj zdrave jedlo je mnam a uz sa nechcu vratit,
    Ano ja mam na vyber, aj ta Anicka ma na vyber, ja ho nepropagujem ale testujem, a pisem recenzie,
    a do celkovej recenzie napisem presne toto vsetko a inak sa neda schudnut, a zaklad je nevratit sa spat,
    Neviem co mi chces stale dokazat - co ze som hlupana ? co nevie co robi ? ci co ?
    stale nechapem o co ti ide,

    24. máj 2019

    @vladimira93 ste uzasni , ze ste dokazali, presne takto to ide tiez, ja som si zvolila inu cestu, resp. kombinaciu toho co pises ty + ketodiet, prajem vela dalsich uspechov v chudnuti.

    24. máj 2019

    @katarinka26 nenechaj sa znechutiť. Aj ja som sa toho napočúvala a už to púšťam jedným uchom dnu, druhým von. 🙂 Ale všetci nakoniec aj tak stíchnu, keď vidia výsledky. 1-2 mesiace, s akýmkoľvek “práškovým” jedlom, ktoré je doplnené živou stravou, nikoho nezabilo (ak ju jedol podľa pokynov). Priemyselne spracované potraviny obsahujú oveľa viac “sajrajtu” a to ľudia konzumujú každý deň, bez toho, aby ich niekto upozornil na oveľa väčšia riziká vyplývajúce z takej stravy. A paradoxne, mnoho ľudí (vrátane mňa), prejde po diéte typu “ketodiet” na oveľa čistejšie stravovanie - čerstvá zelenina, vybrané druhý masa v rozumnom množstve a kvalite, menej cukru, kvalitné oleje či zdroje tukov, vyvážená strava. Ak by na takejto diéte neboli, mnohým by trvalo oveľa dlhšie pochopiť metabolizmus a makro a mikronutirenty, zloženie a pôvod potravín.

    24. máj 2019

    @miskap2111 krasne si to zhrnula, a ano ja sa nenecham znechutit, lebo to sa mi stalo pred par mesiacmi, negativni ludia a zdravotne problemy mi "zozrali" psychiku a presne som skocila po sajrajte , a to nikomu nevadilo, ze som jedla keksiky ... daj si to je dobre na nervy, a ja som sa cyklila , pred mesiacom som si dala "detox" od cukrov - myslim tym hlavne tychto "sajrajtovych" , prestala som byt smutna , naladova a opat sa mi rozjasnilo slniecko v hlave, ja som minuly rok schudla 11 kg, cvicenim a stravou, len som sa nechala stiahnut negativnymi udalostami a ludmi, ideme v juli s manzelom na Male Divy oslavit 20. vyrocie svadby a chcem sa ta citit prijemne v plavkach a uzit si to

    24. máj 2019

    @katarinka26 tak to budete mať krásnu dovolenku! A určite sa ti podarí do júla ešte krásne schudnúť tie kilečká ,ktoré chceš dať dole. Psychika je pri chudnutí dôležitá - veď to všetci vieme! Tak ešte raz - nech sa to podarí dosiahnuť tvoj cieľ!

    24. máj 2019

    @katarinka26 ďakujem ja už som skončila.Musela som.

    24. máj 2019

    jooooj moja, ty si to stale najviac zliznes :D ked sm testovala ja, vtedy este taketo zeny na MK neboli. moja rada je nereagovat a uplne ignorovat, teba to obera o energiu a ten kto nechce, to nepochopi. ja by som sice do keto druhykrat uz nesla, ale naucila ma, ze schudnut viem ak chcem🙂

    24. máj 2019

    @miskap2111 Dakujem velmi .

    24. máj 2019

    @minuskad ja som asi magnet 🙂, ale neva, Ja som neni len cisto na Keto, sme nedostali taky velky balik ako vy, a pre mna je jedlo aj spolocenska "udalost" rada si dam obed s rodinou ci kolegynami, len si davam pozor co damna tanier,
    citim sa velmi dobre, nie som hladna, neuspokojena, lahsia a stastna 🙂

    24. máj 2019
    24. máj 2019
    24. máj 2019

    @katarinka26
    @miskakyska baby, vy ste v skupinke. nevyjadrila sa tam nova adminka, preco ma zo skupiny vyhodila ? z ketodiet

    24. máj 2019

    teda nova moderatorka

    24. máj 2019

    @minuskad ja už tam nie som ...a kto je nová moderátorka?...

    24. máj 2019

    @miskakyska joj ta co si odisla ? pre mna to je stale nejaka motivacia :D nova je janinka007 ci tak nejako. vcera na ploche som sa zastala jednej kocky a reagovala na nu a na pomstu si ma asi blokla.

    24. máj 2019

    @minuskad to by si hádam nedovolila ☹

    24. máj 2019

    @miskakyska ale ano. viac zien jej pisali, ze reaguje podrazdene. ja som jej len napisala, ze nemusi reagovat takto, ze ci by ju aj v realnom zivote takto osoptila. pamatala som si, ze pisala, ze je hladna, tak som jej napisala, ze aj ja som tu dietu drzala a bola hladna, ale nevybijala som si zlost na zienkach na MK. proste nic svetoborne som jej nenapisala. napisala mi, ze som chuda. a ako pomstu ma jednoducho zablokovala

    24. máj 2019

    @minuskad 🙉🙉moje neeervy
    ...a prvá moderátorka to prečo zavesila na klinec....tu,čo spominaš som tam nejako neregistrovala

    24. máj 2019

    @miskakyska uz nerobi ambasadorku dva mesiace. jej som pisala ako prvej, ze akoze ci vie o tom vobec, tak ze nie. riesim to s adminkou, ze je to zneuzitie postu moderatora, lebo akoze na MK som nejak 8-9 rokov a vzivote ma nikto odnikadial nevyhodil :D snazim sa spravat vzdy slusne, takze dufam, ze to bude poriesene, lebo to ako deti na piesku toto :(

    24. máj 2019

    Super, že testuješ, ukazuješ tým "Aničkám" aj to, čo je silná vôla a motivácia.😉
    Všetky kvázivýživové poradkyne ,ktoré sa tak vedia zhluknúť pod týmito príspevkami mi vždy privodia na mysel pesničku od Bez ladu a skladu s názvom Píšte všetci modrým perom. Píše sa rok 2019, je viac možností ako sa dopraviť k cieľu a každý kto sa len vydal na cestu chudnutia si zaslúži skôr rešpekt a podporu a nie stínanie hláv pomaly jak za čias Marie Antoinetty 🙏🏼
    veľmi povzbudivý mi prišiel práve dialóg @miskap2111 a @katarinka26 🙂

    a @minuskad mrzí ma, že si vyhodená zo skupiny, ale ani mne osobne by sa nepáčilo, keby som pod nejakým verejným statusom, kde s niekým nesúhlasím, na mňa niekto vytiahol že som hladná, lebo držím dietu. Prirovnala by som to k momentu, keď sa hrotí situácia medzi partnermi kvôli nesklopenej záchodovej doske a muž povie podráždenej žene "čo máš krámy?" vtedy by na neho letela doska aj s kefou na záchod.. To len môj dojem. A nie som členok skupiny (čítala som tvoj príspevok v skupine pre moderátorky skupín), ale nebolo tam nejaké pravidlo, že sa nemajú vynášať informácie zo skupiny, alebo čosi také? (Ozaj neviem, lebo v skupine nie som).

    24. máj 2019

    @ink nie, ziadne take pravidlo tam nie je, kazdopadne ja toto absolutne nepovazujem, za vynasanie zo skupiny, nakolko je zo verejna skupina a k tomu este ambasadorska. Sama som bola ambasadorkou a viem, ze z takych skupin sa vylucuje len po niekolkonasobnom napomenuti a aj to pp hrubom poruseni pravidiel ako su urazky, opakovane vulgarizmy, spam, ci predaj. Bohuzial, to nie je jej skupina, je to verejna skupina, takze ktokolvek tam moze byt, a nie je to tajne, kto dietu drzi. Kebyze je to jej sukromna skupina, nepoviem ani pol slova. Zial vyuzila toro svoje privilegium a bez akehokolvek upozornenia na priek ma zablokovala. Mam tam milion prispevkov, kto clovek by si rad spravoval, napriklad vymazal, ak tam uz nebude.

    25. máj 2019

    A co sa tyka vynasania, ja som si to jednudocho zapamatala, nebolo to cielene, lebo si pamatam aka hladna som bola ja, to ak clovek nezazije, nepochopi. Raz bolo dobre a raz brutalne zle. Sama v prispevku som napisala, ze su dietu som drzala aj ja a bola som nervózna. A zapamatala som si, ako pisala, ze je hladna ako cenkove deti, este som sa nad tym zasmiala. Nebola som jedina, ktora reagovala na jej spravanie, ostatne jej tam pisali, ze si ma ist od nervov zapalit, ci komentovali, ze sa sprava ako bernardin (ci ake to bolo prirovnanie). Ja za zo nemozem, ze je neprijemna na ludi, ja som bola vždy za vludne a prijatelske spravanie, ved tych ludi na mk nepozname, preto nemame pravo hned na niekoho vysteknut. Pritom tom bol zufaly prispevok od jednej mamicky, ktorej cestovka zrusila dovolenku. Nic hrozne, co by potrebivalo neprimeranu reakciu.

    25. máj 2019

    @miskakyska vraj uz na ambasadorovanie nemala cas. Neviem o tom, zeby ta nova bola ambasadorka. Skor nie, pozriem do nasej ambasadorskej skupiny. Ona sa tusim len ponúkla, ze bude spravovat sukromku aj verejnu skupinu. Kazdopadne to tak nenecham, neznasam nespravodlivost a clovek, co toto robi, by nenal byt moderatorom

    25. máj 2019

    @minuskad ja si myslím, že by bolo asi najvhodnejšie, aby si jej priamo napísala. Diskusia pod týmto statusom o tom, prečo si bola vylúčená, nemá v podstate žiaden význam - opäť je to len “o nás bez nás”. Alebo mohla si ju priamo označiť, nech aj ona má právo sa vyjadriť. A na margo vynášania zo skupín - či je to verejná, alebo súkromná, ide skôr o morálne hľadisko. Ja si osobne tiež pamätám, jednu situáciu, kedy bol moj koment z tej skupiny “prezentovaný” niekym úplne iným a namierený veľmi negatívne. Ver mi, že mi to bolo vtedy naozaj veľmi nepríjemné. Ja osobne by som také niečo nikdy nespravila - čisto z ľudského hľadiska a bránia ohľadu na druhých.

    25. máj 2019

    @miskap2111 priamo som ju oznacila v skupine pre moderatorov ja a aj adminka, zial ona to uplne ignoruje :( pritom na MK aktivna je, ale vobec sa nevyjadrila. myslim, ze za tuto dietu sa nemusime hanbit, ja som aj verejne priznala, ze mne dieta sice dokaslala oblicky ale naucila ma stravovat sa, schudla som nou 11 kil, ktore som pred tym nevedela dat nijako dole. ale uznaj sama, ze toto, ze clovek napise, ze aj ja som tu dietu drzala, a bola som nervozna ale som to neprenasal na ludi na MK za vyhadzov nie je. vybila si na mne zlost a zneuzila pravomoc moderatora.

    25. máj 2019

    @miskap2111 kazdopadne, ty si tam dost aktivna, tak si vies predstavit, akoby ta to mrzelo, ak ti da niekto uplne neopravneny ban. ty a ine dievcata tam pridavate super recepty, ktorych sa napriklad ja drzim a ak mam chut na nieco sladke upeciem si aj 3 roky po diete nieco taketo akoby som zjedla horalku. sice som uz aktivna nebola, lebo ved odkedy som testovala ja pridali kopu novych prichuti ale zo skupiny som cerpala a velmi casto som ju citala.

    25. máj 2019

    @minuskad ja neviem, čo sa konkrétne stalo. Ale opäť sa budem opakovať - treba ukončiť debatu pod týmto vláknom a ak cítiš krivdu, priamo jej napíš. Ja si myslím, že vydiskutovať by ste si to mali hlavne vy dve. Ja som aktívna v tej skupine a teba som tam už dlho nevidela niečo komentovať (ospravedlňujem sa, ak som niečo prehliadla). Atmosféra v tej skupine je naozaj fajn, kočky sa navzájom povzbudzujú a majú aj dobré výsledky. Áno, aj sa posťažujú - 1. krok je naozaj náročný a áno, málokto nie je hladný v prvom kroku - ale veľakrát práve preto, lebo si neodváži pol kila zeleniny a nezje jej adekvátne množstvo, ktoré by mu pomohlo ten hlad zahnať. A preto má význam, aby kočky, ktoré vedia ako na to, pomohli tým druhým a nie ich odradili, alebo poukázali na “no vidíš, nefunguje to, je to zlé”.

    25. máj 2019

    @miskap2111 no ved pisem, ze aktivna v zmysle komentovania nie som, ale to neznamena, ze skupinu necitam. mam tam asi 5 stran svojich prispevkov. a ako pisem, mna uplne ignoruje. bola ozmacena vcera 2x, mnou a aj adminkou a zial odignorovala to. dnes som ju oznacila zas, tak uvidim.

    25. máj 2019
    Komentár bol odstránený

    @minuskad ona je teraz niekde mimo Slovenska, takže neviem, kedy si ju označovala, ale ak včera, tak pochybujem, že mala možnosť adekvátne reagovať. A keď budeš znova prítomná v skupine, tak by si možno mohla niekedy prispieť aj ty komentárom, alebo aspoň dať like na príspevok, ktorý sa ti páči. Lebo tak to potom niekedy môže vyznieť len ako sledovanie (nechcem dať tomu meno, čo by mne povedali moje dcéry, keby že sledujem ich insta a FB bez aktivity a následne ich mimo toho okomentujem - povedali by, že ich stalkujem 🙂 ), zvlášť keď potom cituješ niekde inde to, čo sa v skupine povedalo. Ale to je len môj osobný názor, tak urob tak, ako uznáš za vhodné.

    25. máj 2019

    @miskap2111 som v 86tich skupinach, myslim, ze to sa neda byt aktivna v kazdej jednej. ako pisem, mam tam asi 5 stran svojich vlastnych prispevkov, myslis, ze som stalker ?

    25. máj 2019

    @minuskad to som nepovedala. Ide o situáciu, keď napríklad sleduješ príspevky a s niečím nesúhlasíš, alebo máš na to svoj názor. Niekedy je lepšie “upratať to doma” (v skupine), ako odniesť ten názor inde, bez toho, aby ľudia, ktorých sa to nejako týka, o tom vedeli. A keď už ide o aktivitu typu “like”, tak to zaberie minimum času, keď už si ten príspevok prečítala a sa ti páči. Ale nechcem tu rozoberať podrobnosti. Ja s týmto vláknom už končím, svoj názor som vyjadrila a ak máš iný, je to úplne v poriadku.

    25. máj 2019

    @miskap2111 ale ja som to neurobila naschval, ze som to chcela vytiahnut. to bola len rada, ze aj ja som tu dietu drzala a bola som nervozna, ale bolo by lepsie aby si to neodniesli iny ludia, lebo ostatni za to nemozu. napriklad aj na Fb som a ludom nedavam like, nejake som z toho ,,vyrastla,, nema to za potrebu ale ako pises, to je uz mimo temu. a ako pises, mala to upratat doma ona. nie hned blokovat. kludne ma mala v skupine oznacit, ale ona to urobila jednoducho naschval, aby bola ,,, navrch,,

    25. máj 2019