kikaneu
3. apr 2017
163 

Byť mamou

Posledných pár dní ma prenasledujú spomienky, niektoré staršie, iné mladšie, niektoré príjemné, iné menej.

25.3.2012 bol deň, kedy som mala posledný menzes a termín pôrodu vyrátaný na Vianoce, žiaľ, niekto zhora to celé zariadil inak a vianočné bábätko odletelo k anjelom.

V ten istý deň o tri roky neskôr som pocítila v brušku prvé pohyby môjho synčeka. Neplánovaného, náhodne zoslaného k nám. Vedela som, že budem tehotná, snáď druhý deň po osudnej noci, nechcela som, netešila som sa, bála som sa, ALE s postupujúcimi týždňami sa to vo mne celé zlomilo a ten najväčší zlom bol práve v tento deň, v Deň počatého dieťaťa, kedy mi môj malý bezbranný chlapček dal najavo, že je mu u mňa dobre a pošteklil ma v brušku (kopancom sa to nazvať nedá), bola som práve v kostole a až mi slza vyšla. Bože, vďaka, že si mi ho poslal, že je tu s nami a robí náš svet krajším.

No a ďalší zlomový bod je s dátumom zajtrajším, 4.4.2013 som tu smútila, že v roku 2013 už mamou nebudem, keďže zas sa mrcha dostavila. Na moje veľké prekvapenie som však otehotnela, a hoci termín bol na január 2014, naša princezná prišla ešte pred Vianocami 2013 a spravila z nás rodinu, bábika moja.

Každý večer, keď idem spať a pozerám na tie moje poklady, ďakujem Bohu, že ich mám, že sa o nich môžem starať, že som zdravá ja i oni, že môžu chodiť, vidieť, počuť a že ich môžem učiť spoznávať svet, milovať ľudí, zvieratá i prírodu a zároveň prosím, nech to tak ostane aj naďalej a nech sa mi z nich podarí vychovať dobrých, slušných, milujúcich, úctivých, empatických, pracovitých ľudí. Naozaj je to náročné, držte mi palce. 

#mk_blog_academy

#materstvo

3. apr 2017

Krásne Kika ;) ja som mala poslednú ms pred Lukym 5.4 , teraz som dostala 1.4 a vravím kolegyni že som dostala ms a ona šťastná že súper,nechce aby som šla na MD ;) a jej hovorím že naposledy keď som mala ms v apríli som otehotnela 🙂🙂 🙂 ( pre vysvetlenie; nemávam ms každý mesiac a naozaj som mala naposledy v mesiaci apríl 2013 , mala som odvtedy samozrejme ale nikdy to nebol apríl ;) ;)

4. apr 2017
kikaneu
autor

@magg424 by bola pecka, keby ostanes aj teraz tehotna ❤ inak, ja som tiež dostala 1.4. 😁

4. apr 2017

Začni písať komentár...

Odošli