kikusik88
4. apr 2019
342 

Testovanie produktov Weleda

Ahojte maminky,

Prinášam Vám recenziu na prírodnú kozmetiku Weleda. Zapojila som sa do súťaže o testovanie kozmetiky tejto značky a správa o tom že ma vybrali ma nesmierne potešila. Celú zimu a teda každú zimu máme problém s veľmi suchou pokožkou tela. Ja aj obe moje baby....hold asi to podedili. Keď boli menšie navštevovali sme aj kožného lekára koli atopickej pokožke. Vyskúšali sme rôzne krémy z drogérii aj na predpis od lekárky, ale žeby to bol nejaký zázrak sa povedať nedá. Tak som zháňala aj rôzne prírodné či doma vyrábane mastičky. Mám veľmi blízko k prírode ako takej a teda aj k prírodným kozmetickým prípravkom, či už pre mňa alebo pre deti.  A teda mali sme možnosť skúšať Weledu.

Prišiel balík a začalo sa testovanie. Ja som na toto maniak, akonáhle kúpim niečo nové neviem sa dočkať až to môžem odskúšať. Takže sme testovali všetky tri.

Ako prvé sme skúšali Dojčenský nechtíkový kúpeľ a Nechtíkový dojčenský olej.

Jemná nepenivá prísada do kúpeľa je bielej farby, aj vodu zafarbí, mojim dievkam toto vôbec nevadí. Má neskutočne príjemnú vôňu. Takú tú bábätkovskú. Jemne čistí a ošetruje pokožku s posilňuje prirodzenú ochrannú funkciu pokožky.

Dermatologické testy potvrdzujú dobrú znášanlivosť aj u detí s atopickým ekzémom a pri vysoko citlivej pokožke. Prísada je vhodná od prvého dňa života aj u starších detí. Priznávam sedí aj mne 😉

Nechtíkový olej je určený pre každodenné použitie po kúpeli, jemné čistenie pod plienkami aj na masáž dojčiat. Obsahuje iba čisté rastlinné oleje príbuzné tukom ľudskej pokožky. Vôňa je taká neutrálna, olejová. Dievčatá tvrdia že smrdí ale mne je tá vôňa príjemná. Je bez parfumu. Pokožka naozaj ostáva krásne vláčna a hebká. Suché miesta sa dievčatám na tele stratili.

Tiež sme skúšali Nechtíkový detský šampón 2v1. Tento šampónik s výťažkom nechtíka lekárskeho v BIO kvalite je vhodný na umývanie vláskov ale i celého tela. Na vlásky pôsobí pekne čistiaci a na tele tiež. Vôňa je jemná, nevtieravá, konzistencia krémová, nie gélová ako sme zvyknuté a tiež je bielej farby. V očkách deti nepáli, neštípe. Mandľový a sézamový Olej krásne hydratuje pokožku. Mne osobne sa ani nebolo po umytí treba natierať. Pokožka ostáva vláčna. Je vhodný pre deti od 6 mesiacov.

Olej na masáž bruška a tiež Nechtíkový dojčenský krém na zapareniny sme podarovali. Sestre sa narodilo bábätko, má 4 týždne a tak testovali oni, tí najpovolanejší.

Olej na bruško krásne bylinkovo vonia. Obsahuje prírodné silice majoránky, rímskeho harmančeka a kardamónu tradične používané na zmiernenie tráviacich ťažkostí. Preventívna masáž môže ochrániť bábätko pred nepríjemnými bolesťami. Sestra naozaj použila, keďže sa u drobca objavili koliky, masírujú denne 🙂

Nechtíkový dojčenský krém chráni pokožku dieťatka v oblasti plienok pred zapareninami. Lanolín a oxid zinočnatý chráni pokožku pred vlhkosťou. Výťažky z nechtíka majú hojivé a upokojujúce účinky a tak pomáhajú aj pri už vzniknutých zapareninách. Chvalabohu u synovca taký problém nemáme, tak používajú preventívne a krémik si veľmi chvália. Krásne sa rozotiera. Obsahuje oleje, mandľový a sezamový, ktorý krásne ošetrujú a upokojujú podráždenú pokožku.

Všetky produkty majú dermatologické testy ktoré preukazujú  dobrú znášanlivosť s veľmi citlivou a atopickou pokožkou. Sú bez syntetických konzervačných látok, farbív či parfumov a neobsahuje minerálne oleje (parafín, vazelínu )

Prípravky sú nositeľmi certifikátu NATRUE.

Kvety nechtíka sú v BIO kvalite, sú zbierané ručne a okamžite spracovávané. Nikdy netestujú výrobky na zvieratách, čo sa mne veľmi páči. Nepoužívajú žiadne minerálne oleje získavané z ropy. Základom nechtíkových produktov sú rastlinné oleje, ktoré pokožke dovoľujú dýchať a pekne ju ošetrujú. Weleda prísne kontroluje kvalitu. Takže jej ostaneme verní a za kvalitu si radi priplatíme.

Som veľmi vďačná že sme boli vybratí na testovanie. Kozmetiky je na trhu veľmi veľa a človek nevie ktorú skôr vyskúšať. Tejto značke ostávame určite verní. Dúfam že na základe mojej recenzie sa ju odhodla vyskúšať ešte nejedna maminka 😉

 #test_weleda #recenzia

24. mar 2019

Mám zatiaľ od Weledy len krém na zapareniny pre atopikov. Chcela by som vyskúšať aj ďalšie produkty. Je možné nejakým spôsobom získať vzorky?

4. apr 2019

Sampon je super. Malemu zabral na lupinky a navyse bez chemie

4. apr 2019

Začni písať komentár...

Odošli