kikuskar5
1. nov 2018
160 

Varenie s Podravkou

Ahojte,
veľmi sa teším, že som sa mohla znova zapojiť do testovania v kombinácii, kde môžem variť. Varenie je totiž moja veľká záľuba a doma mám super stravníkov, ktorí našťastie ľúbia papať 😊
Zaujala má táto rada korenín od Podravky Natur, v každom druhu je morská soľ a rôzne bylinky či ochucovadlá, bez pridaného glutamanu a rôznych ďalších prísad.

Ako prvé sme vyskúšali korenie na mozzarellu a rajčiny. Naša obľúbená večera, v kombinácii s týmto korením aj veľmi chutná. Ja som nikdy nesolila, iba som pridala korenie. Aj som sa bála, či to nebude priveľmi slané, ale vôbec nie. Slanosť bola tak akurát a isto do budúcna budeme naďalej používať.

A keďže my sme hlavne polievkoví, deti na obed zjedia riadnu porciu akejkoľvek polievky, ale musí byť ozaj hustá. Prišla na rad riadne sýta krémová cesnačka. S korením od Podravky bola jemná. Vegeta veľmi ozvláštnila chuť, ale v dobrom. Deťom veľmi chutila a aj napriek tomu, že chvíľku pred naložením na tanier dojedli iné jedlo, tak zhltli aj toto 😊 K polievke krutóny z domáceho kváskoveho chleba okorenené korením na zemiaky a mňamka aj večer ku telke, napr. namiesto chipsov 😊

Naša tiež veľmi obľúbená večera, rybka na pare s parenou zeleninou. Korenie na zeleninu a na ryby, nič som nemusela pridávať. Vždy som musela minimálne rybu dochucovať okrem korenia na ryby. Tu som nemusela nič a chuť bola výborná 😊 

A slovenská klasika, segedín, bol výborný. Dokonca manžel povedal, že lepší som ešte nespravila, aj keď aj doteraz mu veľmi chutil 😊 

U nás najčastejšie varená a najobľúbenejšia polievka, a to mäsová. Či hovädzia, bravčová, kuracia, slepačia, skrátka akákoľvek, ide u nás najviac. Vegeta od Podravky ju nielen ešte krajšie zafarbila, aj chuťovo bola lepšia. Soliť ju už nebolo veľmi treba.

Pečené zemiaky boli výborne ochutené, nič iné som nepridávala, len pár kvapiek olivového oleja. Ako príloha, alebo len tak, mňam ❤️

Mali sme aj tekvicovo-cuketový deň. Polievka tekvicová so zemiakmi a krupicovými haluškami (keďže deti musia mať husté, inak im nestačí, aj keď je to samo o sebe sýte jedlo). Druhé jedlo cuketový prívarok s vajíčkom a zemiakmi. Dochutené bujónmi a vegetou, deti sa zalizovali.

A troška aj cestoviny zapečené v syrovej omáčke s karfiolom a údeným mäsom. Milujeme toto jedlo. Pridala som korenie na zeleninu, okrem toho som nemusela vôbec nič pridávať. Iba bazalku, keďže pri syre sa to žiada. Cestoviny boli super 😊

Dokonca kurča zmizlo bleskurýchle a ryža ostala. Tak som dorobila mäsko so zeleninou a spravila rizoto z ostatkovej ryži (to už som nestihla odfotiť). Tam som použila korenie na mäso classic a rizoto bolo super ochutené.

A čo ma najviac teší, mohla som vegetu využiť aj pri zaváraní kečupu. Tohtoročný október bol ešte veľmi štedrý na úrodu a podarilo sa mi zavariť ešte 10l kečupu. Recept káže aj vegetu, ktorú som tam nikdy nedala, no kečup si každý chválil. Teraz som sa rozhodla to skúsiť, keď je zložením táto vegeta super, a kečup je ešte lepší. Už ho budem robiť iba s ňou ❤️
V globále výrobky od Podravky Natur hodnotím veľmi pozitívne, hlavne zložením. Nemala som žiadne námietky a isto v domácnosti bude patriť medzi najvyhľadávanejšie pomôcky pri varení a ochucovaní 😊

#test_podravka

#recenzia

Začni písať komentár...

Odošli