Kokosová roláda

    Ingrediencie:
    cesto:
    10 dkg cukor múčka
    18 dkg kokos
    10 dkg maslo
    cesto 1:
    4 lyžice rum
    25 dkg piškóty
    10 dkg cukor múčka
    3 dkg kakao
    1 ks vajcia
    poleva:
    10 dkg horká čokoláda
    10 dkg tuk 100%

    Postup prípravy receptu:

    Najskôr si pripravíme tmavé cesto. Pomelieme piškóty, ktoré nasypeme na dosku, pridáme cukor, vajcia, kakao, rum a vypracujeme cesto. Na druhej cesto zmiešame maslo, cukor a kokos a vypracujeme svetlé cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti (z uvedenej dávky surovín nám vzniknú štyri kokosové rolády) . Cez potravinovú fóliu vyvaľkáme najskôr tmavé cesto, potom vyvaľkáme svetlé cesto, ktoré položíme na to tmavé a ešte zľahka rozvaľkáme, aby sa cesta spojila. Nakoniec cesto zabalíme do rolády. Hotové rolády potrieme čokoládovou polevou. Príprava čokoládovej polevy je jednoduchá, rozpustíme horkú čokoládu spolu s tukom a vymiešame hladkú polevu.