Cinnamon rolls alebo škoricové slimáky
Dnes #cinnamonrolls alebo inak Škoricové slimáky 🐌 receptom som sa inšpirovala od @_viktornagy_ s malými úpravami.

RECEPT
CESTO:
hladká múka 580 g
maslo 90 g
mlieko 200 ml
suché droždie 7 g
cukor 100 g
soľ 4 g
dve vajíčka a jeden žĺtok
PLNKA:
hnedý cukor 150 g
škorica 17 g
javorový sirup 80g
maslo na potieranie cesta 100 g
POSTUP
Mlieko si zohrejeme, nesmie však vrieť. Pridáme doň lyžičku cukru, maslo a sušené droždie. Túto zmes necháme podkysnúť. V miske zmiešame múku, soľ, cukor, vajíčka a pridáme vykysnutú zmes. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto, necháme ho 1h vykysnúť.

Následne vyvalkáme tenké cesto, ktoré potrieme škoricovou zmesou.


Škoricovú zmes získame zmiešaním masla, cukru, škorice a javorového sirupu. Cesto zatočíme, nakrájame na rovnaké “slimáky”.


Pečieme 20min pri 180°.



Odporúčame
Čím je to prosím pokvapkané na poslednej foto ?
@nika_val linoláda zriedená s mliekom + oriešky
Prosím ťa, ja som totálny amatér, ale naposledy sa mi osie hniezda konečne podarili a boli mäkučké. Avšak ako som ich mala poukladané na plechu rovnako ako ty a vlastne sa o seba prilepili, asi len jedno z celého plechu sa mi podarilo vybrať neodtrhnuté. Ako to mám potom urobiť? Mne napadlo len krájať, ale nejak sa mi to nezdá 😅
Prosím ťa, ja som totálny amatér, ale naposledy sa mi osie hniezda konečne podarili a boli mäkučké. Avšak ako som ich mala poukladané na plechu rovnako ako ty a vlastne sa o seba prilepili, asi len jedno z celého plechu sa mi podarilo vybrať neodtrhnuté. Ako to mám potom urobiť? Mne napadlo len krájať, ale nejak sa mi to nezdá 😅
@wudz mne sa od seba krásne oddelili 😆👩🏽🍳
Ja ich odporúčam ešte pred pečením ešte podliat mliekom, potom sú mäkkučke a vláčne.
Taktiež sa mi osvedčilo robiť polevu z philadelphie smiesanou s cukrom.
Inak tvoje vyzerajú tiež super.
Začni písať komentár...




Krásne sa ti podarili 👌👌👌