koloria
22. mar 2023
36 

Valentino Garavani

Valentino Garavani, známy ako Valentino, je taliansky módny návrhár, ktorý sa narodil 11. mája 1932 v meste Voghera. Jeho kariéra v módnom priemysle začala v 50. rokoch, keď sa presťahoval do Paríža a začal pracovať pre módne domy ako Balenciaga a Jean Dessès.

V roku 1959 založil vlastnú značku Valentino, ktorá sa stala jednou z najprestížnejších značiek v módnom priemysle a jeho návrhy boli často viditeľné na červených kobercoch po celom svete.

Valentino bol známy svojou precíznou prácou s detailmi a používaním luxusných materiálov ako sú hodváb, čipka alebo kašmír. Jeho štýl bol charakterizovaný eleganciou, sofistikovanosťou a romantikou.

Počas svojej kariéry získal Valentino množstvo ocenení a ceny, vrátane čestného titulu Chevalier de la Légion d'honneur od francúzskeho prezidenta a ocenenia za celoživotný prínos od Council of Fashion Designers of America (CFDA).

Valentino sa v roku 2008 rozhodol predať svoju značku, no jeho návrhy a odkaz naďalej ovplyvňujú módnu scénu a jeho meno zostáva neoddeliteľnou súčasťou histórie módneho priemyslu.

Začni písať komentár...

Odošli