konik_testuje
22. sep 2021
1071 

Navrhnutý tak, aby vynikal od ostatných

Čo si predstavíte pri slove croissant? Niekto Edith Piaf spievajúcu z rádia jej: „Non, rien de rien…,” vôňu kávy, výhľad na Eiffelovu vežu a jemnú chuť, ktorá opantá vaše zmysly. Začiatok školského roku však vo mne pravdepodobne zabil posledné romantické bunky a bez zbytočného pátosu priznávam, že mne sa vybaví chutná, rýchla a praktická desiata, zdroj energie pre deti po náročnom tréningu,  ale aj šikovné pohostenie pre nečakanú návštevu. 

Redakcia Modrého koníka tentokrát za vás otestovala kváskové croissanty Bauli170, vyrobené podľa tradičnej talianskej receptúry.  Zárukou potešenia pre chuťové bunky je materský kvások, ktorý sa nechá odpočívať až 40 hodín, kým sa nestane tým, čo sa nazýva „Nucleus“ - jadro. Práve to zaručuje jedinečnú jemnosť, chuť a arómu.

Za talianskymi croissantmi Bauli stojí rodinná pekáreň s niekoľkogeneračnou tradíciou. Vyrábajú ich z najkvalitnejších surovín, používajú vajíčka výhradne z podstieľkového chovu, neobsahujú alkohol ani konzervačné látky. Croissanty Bauli sú výsledkom poctivého remesla, generáciami preverených tradičných receptov, ktoré sa podarilo tejto rodine zveľadiť do takej miery, že ich môžu so všetkou dôkladnosťou vyrábať v priemyselnom meradle. 

Croissanty sú skutočne chutné. Cesto je mäkké, nadýchané, striedka krásne laminovaná a bohato vrstvená. Sú naozaj štedro plnené. Plnky nie sú presladené, majú jemnú štruktúru, ich chuť je vyvážená a lahodná. 

V obchodom ich možno nájsť jednotlivo balené v príchutiach čokoláds obsahom 60 % kakaa, vanilks vanilkou z ďalekého Madagaskaru a marhuľa s marhuľovým džemom z výberového ovocia. 

Čokoládové croissanty majú vyváženú kakaovú chuť, žiadna presladený „nutelový“ krém. Vanilka je aromatická a výrazná. Marhuľa je svieža a lahodná.

Ak ste obľúbencom cereálnych výrobkov, za vyskúšanie stoja 7- cereálne croissanty, ktoré sa dajú však kúpiť iba ako multipacky. Nám najviac chutil Croissant 7 cereálií so semienkami – lesné ovocie. No zaujímavé sú aj tie plnené krémovou mliečnou a vanilkovou náplňou. 

Toto pečivo je skutočne chutné, svojim zložením unikátne, oceňujeme recept s materským kváskom. Croissanty buď obľubujete alebo im neviete prísť na meno. Ak patríte k prvej skupine, croissanty Bauli si zaslúžia šancu. Výrobca uvádza, že bol navrhnutý tak, aby vynikal od ostatných. A my v redakcii súhlasíme. 

Mňam mňam pridávam sa a plne súhlasím🙂) neobvykle súhlasím so všetkým uvedeným. Chutný, sladký tak akurát, fantastické štruktúrované cestíčko🙂)) dokonca ak cereálny... Ešte že je večer a večer nejem. Vrelo odporúčam. (Inak celkom nenápadný negýčový obal)

22. sep 2021

Myslim, ze je sladky dost. A naposledy ked som ho jedla, uz som si povedala, ze koncim s croissantmi. Akosi mi vadi to cesto, ma zvlastnu aromu (taku citim pri vsetkych croissantoch).

22. sep 2021

Vynikal od ostatnych? Vynikal nad ostatnymi, alebo odlisoval sa od ostatnych.

22. sep 2021

@dejka77 mne vadi pri nemenovanom ceste chut/dochut alkoholu. Tento to nastastie nema🙂))

23. sep 2021

Začni písať komentár...

Odošli