icon
avatar
konik_testuje
3. okt 2018
2218 

Vaše skúsenosti s Podravkou

Aktualizácia: máte chuť uvariť niečo výnimočne chutné? Vyskúšajte jedlo okoreniť s Podravkou Natur. Recenzie na korenie a ochucovadlá nájdete v našom fóre

---

Keď vstúpite do kuchyne, nemyslite na to, čo neviete. Dôverujte svojim zmyslom. Fantázia je váš jediný recept! Porušte pravidlá, improvizujte. Vyzbrojte sa známym a vykročte do neznáma. A keď potrebujete odvahu, s dôverou sa obráťte na ochucovadlá Podravka: vďaka nim bude mať pripravený pokrm vždy dokonalú chuť. Stačí potom už len variť!

Vitajte pri testovaní receptu matky prírody - Podravky Natur.

Čo budete testovať

Na testovanie pošleme gazdinkám a kuchárkam celý rad Natur výrobkov:

  • Natur ochucovadlo v baleniach: 150 g vrecku a 300 g dóze,
  • Natur bujóny (slepačí, zeleninový, hovädzí)
  • Natur koreniace zmesi (9 druhov – na ryby, na šalát, na zlaté kurča, na pečené zemiaky, na paradajky a mozzarellu, na kebab a gyros, grill classic, grill pikant, na grilovanú zeleninu)

Korení a ochucovadiel je to fakt veľa, ale vieme, že máte rodinky, ktoré milujú mäsko, šaláty a spoločné rodinné večere. Preto je Podravka tak štedrá! Aby ste mohli vypekať a vyvárať a chystať pre rodiny krásne jedlá plné lásky.

Podravka Natur je výsledkom rastúceho trendu v oblasti zdravého životného štýlu. Úspech spočíva vo veľmi veľkom objeme zeleniny: na jedno 150 g balenie ochucovadla Natur bolo použitých 480 g prvotriedne čerstvej zeleniny. Navyše obsahuje iba morskú soľ, vybrané koreniny a nič viac.

Ochucovadlo Natur neobsahuje pridaný glutaman sodný, ale ani žiadne iné zvýrazňovače chuti, umelé farbivá či arómy. Vynikajúcou kombináciou zeleniny a korenín vám poskytne skvelú plnú chuť! Je prirodzené, že ju budete milovať!

Koho hľadáme

Hľadáme 10 gazdiniek a žien, ktoré rady varia a stále vymýšľajú nejaké nové recepty a variácie, aby bola najedená celá rodina. Varia takmer denne, alebo aspoň vo veľkom, a nerady sa opakujú, aj keď veľmi dobre poznajú chute svojich najbližích. Rady ostatných prekvapia a žnú chválu na každej rodinnej udalosti.

Hľadáme ženy, ktorým záleží na chuti, kvalite a tradícii, no dbajú aj na decentné a estetické servírovanie a fotografovanie už uvarených jedál, a tak sa delia o svoje receptíky s celým... koníkom. 🙂

Ako sa zapojiť

Máte chuť variť s Podravkou? Tak sa zapojte do testovania a ukážte, čo je vo vás. Stačí, keď nám pod článkom zanecháte komentár, v ktorom napíšete svoj overený recept, ktorým si získavate všetkých hladošov na rodinných oslavách. Tiež pripíšte, ktoré výrobky  značky Podravka poznáte a/alebo používate.

Čas na zapojenie máte len do nedele 7. 10, tak neváhajte a nestrácajte čas. V pondelok 8. 10 vyberieme 10 žien na testovanie a tie oslovíme internou poštou.

Všetkým kuchárkam držíme palce a tešíme sa na komentáre.

Majte sa krásne, pozdravujeme vás,

konik_testuje

#test_podravka

avatar

Tuniakovy salat s fazulou. Recept, o ktory ma prosi rodina vzdy, ked je oslava, ked sa stretneme, lebo nik ho nedochuti ako ja 😊 potrebujrme 80g drveneho tuniaka, 2 konzervy fazule bonduelle mexicana, tvrdy syr a majonezu. Tuniak, fazulu aj s omackou dame do misy, pridame nastruhany syr (odhadom) a 2-3 lyzice majonezy, poriadne premiesame, nechame odstat v chladnicke min.2 hodiny a podavame s cerstvym pecivom.
A podravku poznam, pouzivam tie nove bujony bez glutamanu (akurat dosli a musim dokupit zasoby), ochucovadlo a chystam sa vyskusat tie koreniny

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Rada by som sa zapojila do testovania, velmi rada varim, u nas nie je nieco ozaj najoblubenejsie, mam doma velmi vdacnych stravnikov, ale najviac sa potesia masku na akykolvek sposob (ked neratam sladke variacie jedal a rozne kolace 😊)...
Spomenut mozem pripadne svieckovu, ktorou vzdy potesim kazde brusko. Na cibulke oprazim masko z kazdej strany, pridam horcicu a oprazim aj s nou, masko vyberiem, pridam na kocky zeleninu (mrkva, petrzlen, kalerab, zeler), ochutim ciernym, novym korenim, vegetou, solou, bobk. Listom, platky citrona), oprazim, zalejem vodou, vratim nakorenene maso a varim do makka. Po uvareni mixnem omacku, pridam cukor a v smotane rozhabarkovanu muku a necham prevarit. Masko na platky, k tomu vyborna domaca knedla (u nas fici kvaskovanie, cize kvaskova) a vsetci stravnici od najmensieho po najvacsieho, pripadne aj navstevy si vzdy pochvaluju 😊 jasne, je to taka slovenska klasika, ale u nas ma vzdy velky uspech 😊😊😊😊
Od podravky mam skusenosti s roznymi koreniacimi zmesami, bujonmi a velmi by som sa potesila, keby mozem aj otestovat take, ktore nasou kuchynou este nepresli, respektive aj s tymi, s ktorymi som uz skusenost mala 😊

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Ahoj, my sme polievkový, takže denne varím polievočky pre moju rodinku. Podravka nesmie chýbať a hlavne v nedeľnom vývare! Taktiež z času na čas šupnem bujón do masa na šťave✌️najčastejšie varím hydinu, takže hydinový bujón je u nás top.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

Ahojte tak moja topka je sosovicova polievka na kyslo ktoru varim aj tatinovi lebo taku viem len ja a pouzivam do nej zeleninovy bujon 😉 akurat zajtra sa na nu chystam inak radsej peciem ako varim tak u nas velke obedy vari chlap 😉

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Bujóny fajne chutia všetky môžem odporučiť musím už dokupit

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Tak samozrejme slepačia polievka s hromadou zeleniny... A ku konci prípadne dochutiť podravkou.. :- )

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Dobry den.
V prvom rade sa chcem podakovat za moznost zapojit do testovacky.
Ked sa tak pozriem spatne, ako vyzeral moj zivot pred detmi, tak sa mi ani nechce verit, ze ja, ako uplny antitalent vo vareni a typ restauracny a bufetovy, som sa pocas 5,5 roku na materskej uplne rozsupla. Prisla som na caro vlastne ukuchteneho domaceho jedla a toto si zamilovala cela moja rodinka.Dnes chodime do restauracie naozaj len vynimocne, pretoze domace je predsa len domace 😉
Vase bujony pouzivam takmer denne, pretoze mi absolutne vyhovuju svojim zlozenim. Je tazko vybrat ten najlepsi recept...Kockou bujonu, roztopenou vo vriacej vode, podlievam pecene masko, ci uz hovadzie,bravcove alebo hydinu. Ochucovacou zmesou nepokazim ziadnu polievku, alebo aj ryzu, ktoru, najprv oprazim posypanou zmesou a az tak zalievam vodou...
Mometalne u nas ficia ryby, na akykolvek sposob. Avsak, najradsej mame uplnu klasiku, pecene pstruhy na masle a uplna topka je koreniaca zmes na ryby od Podravky 🙂 Nic viac nie je treba. Chut nebeska. A k tomu pecene zemiaciky v supke. Mnam. Dobru chut 🙂

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Rada by osm sa zapojila do testovania vyrobkov od Podravky. U nás nikdy nesmie chýbať "vegeta" od podravky. No velmi rada by osm vyskúšala aj iné koreniace zmesi, kt som este nestihla. Nie je u nás vyslovene TOP recept, nastastie mam doma vdacnych stravnikov 🙂 a zjedia vsetko co navarim.
No mohla by osm spomenut salat SLONIE ZRADLO: potrebujeme salalamu jemnu, vajicko, kysle uhorky, cibulku, worchester, sojovku, kecup, horcicu, korenie, sol, majoneza, a dochucovadla.....povarime si worchester, kecup, sojovku a horcicu chvilku spolu...kym to vychladne pokrajame ostatne suroviny na drobne kusky mozeme pridat aj kukuricu ci hrasok...zmiesame to s nalevom pridame majonezu a dame do chladnicky..podavame s cerstvym pecivom...je to vynikajuci salatik 🙂

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Tak tento balíček by som s radosťou prenechala môjmu manželovi. Varí rád, varí vyborne. Tradičné recepty mu idú od ruky ale najviac zbožňujem keď experimentuje a varí podľa seba. To sú potom pochúťky. Pečené mäso na plechu na rôznej zelenine k tomu zemiaky viacerých druhov. Bravčova panenka so slivkovou omáčkou a prílohou 🙂 mňam...

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

rada sa zapojim ,lebo je varenie bez vegety ..podravky si neviem predtstavit..ved ju predsa treba vsade 😉🙂 polievky urcite ,ryza ..dochucujem nou ozaj koro vsetko a nikdy jej nieje dost...

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

ja len jednou vetou 🙂 milujem podravku 🙂 na dochucovanie 🙂

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Veľmi rada by som sa zapojila do testovania unas v domácnosti nesmú chýbať podravka výrobky veľmi rada ich používam do jedál ktore veľmi rada varím pre mojich chlapcov 😁😁ktorý sú vďačný gurmáni 😉moja slepačie polievka bez podravky by nebola taká suprova😉😍veľmi by ste ma potešili keby ste ma vybrali ďakujem 😘

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Ja sa musím priznať, že voľakedy som "vegetila" všetko, ale odkedy sa narodila dcérka, úplne som takéto doplnky vylúčila a varím výlučne takmer bez takýchto "pochutín"! Ale dcéra medzitým povyrástla, Podravka zmenila zloženie a tak som sa opäť dopracovala k tomu, že sem-tam tieto prísady využijem. Je pravdou, že teraz sa mi zdajú oveľa kvalitnejšie, tak bujónové kocky občas hodím aj do krupota, či polievky, alebo nejakého mäskového soté...sypanú podravku natur idem akurát dnes vyskúšať 🙂 👍

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Milujem varenie..... vzdy ked varim vymyslim si vlastny recept a manzel potom chodi a vypytuje sa ako sa to vola 😂 vymysleny recept vymysleny nazov 😂

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Veľmi rada sa zapojím aj ja, veľmi rada varím a vegetu používam či už do polievok na dochutenie šalátov, aj do ryže a veľa iného. Je to náš pomocník v kuchyni už pekných pár rokov ☺️.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Pri rodinných oslavách u nás tradične robíme boršč. Naša rodina si ho obľúbila a varím ho von v kotlíku, aby sa každému ušlo. V zimných mesiacoch (lebo aj takých máme oslávencov) robíme rolády na slano, či už syrové, alebo zeleninové. Používam hlavne Podravka ochucovadlo a tiež korenie na gril. zeleninu.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Poznám vašu značku roky rokuce veľmi doverne😀. Rada jem a ešte radsej vytváram. Doma veľmi ne obľubuje e sladké, sme masozravci a polievkaci. Do vyvarov občas pridávam bujón, ale skôr dochucujeme vývar vegetou, ale do mäsa pridávam bujón takmer vždy, taktiež korenia e zmesi na kurča, ryby a zemiaky. Teraz často robím hovädzí vývar, ale aj hovädzie mäsko. Hovädzie mäsko naklepem osmahnem na masti s cibulkou, keď sa zatiahne pridám koreňovú zeleninu(mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, na kocky), zalejem červeným vínom a niekedy pivom, pridám celé čierne korenie, bobkový list a bujón, nechám variť, ak je mäsko mäkké, vyberiem ho a zeleninu rozmixujem na omacku. Servírujem s domácim knedlikom z pečiva a smotanou. Mnam😝

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Ja zbožňujem vaše výrobky všetky. Každý jeden produkt sa da úžasne využiť pri varení a ja by som to chcela veľmi otestovať🙏, ❤️Varenie aj ten pocit keď mojim ochutnavacom chuti a viem ze vaše produkty dajú vždy tomu 🍒na 🍰👍🏻

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Mi milujeme naše rodinne klasické sviatočne menu Slepačia polievočka s bujonom Podravka,Masko so šunkou, syrom a hubami ktoré dochucujeme korením na kebab a gyros(to je perfektná kombinácia ) nesmú chýbať pečene zemiaky a na záver jablkový kolačik so šľahačkou ❤️👩👱‍♂️👦🧒👶👧👵👴

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

U nás teraz letí plnený pita chlieb, ten robím kváskový a plním ho rôznym mäsom a zeleninou. Pridám domáci dresing a mňamka je hotová. Neostane ani kúsok. Musím sa priznať, že výrobky Podravka veľmi nepoznám, snažila som sa ochucovadlám vyhnúť a Podravka sa mi spája z detstva len s vegetou. Ale teraz ma zaujala, lebo ja sa snažím variť zdravo a používať všetko prírodné -korenie, bylinky a zeleninu, takže rada by som vyskúšala, verím, že by mala uplatnenie aj v pita chlebe 🙂 ale varím každý deň, takže isto aj v iných jedlách.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

varim rada a hlavne vo velkom. ked som byvala u našich tak som varila pre 8 ludi a stale im chutilo. bujon slepaci stale super dochuti polievku tak ze sa nezvýši nic. 🙂 mnam a rada by som vyskusala tu koreniacu zmes 🙂 pecene zemiaky a mäso mame veeelmi radi 🙂 😍

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Ahojte, tak aj ja sa chcem samozrejme zapojiť a už kôli tomu to chcem skúsiť lebo je to niečo čo fakt využívam denno denne pretože varím každý deň. Varenie ma baví a o to viac, keď to je s Podravkou. My v domacnosti používame vaše výrobky stále. Či už základnú vegetu alebo bujóny či iné dochucovadlá alebo korenia. Najviac keďže máme malé deti u nás ide vývar z diviny. Vtedy používam hlavne vegetku samozrejme okrem čerstvej zeleninky... No keď si chceme aj my s manželom zamaskrtit tak nám ulahodí Divinka dusená v tlakovom hrnci k tomu zemiakove lokše a kapusta. Samozrejme všetko dochutenie vašimi výrobkami od Podravky. Zatiaľ si jedlo fotím malo....lebo to nikdy nestihnem...haha u nás sú všetci stále hladní... No taký balíček keby sme práve my dostali ...tak by sa už aj fotilo. Tak verím,že sa šťastie konečne usmeje aj na nás a možno niekoho moje recepty oslovia po fotodokumentáciu 😉ďakujem za šancu a prajem vám na MK pekný deň 😘

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

tak u nás teraz fičí červená šošovička s paradajkami a kurkumou 🙂 a k tomu už aká priloha je po ruke..kuskus alebo uvarené zemiačiky a nikdy u nás nechýba zeleninová polievočka, do ktorej kvôli intenzite chuti šupnem aj bujónik

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

OVERENYM NEDELNYM OBEDOM V NASEJ RODINE JE ZELENINOVA POLIEVKA S MRKVICKOU HRASKOM A CERVENOU SOSOVICOU S KRUPICOVYMI HALUSKAMI DO KTOREJ PRIDAVAM POLOVICKU BUJONIKA PRE VYRAZNEJSIUCHUT.AKO DRUHY CHOD PODAVAME PECENE MORCACIE MASKO NA CERVENEJ KAPUSTICKE DOCHUTENE CIERNYM KORENIM BOBKOVYM LISTOM SOLOU,KORENIM A NAKRAJANIMI JABLCKAMI PODLIATE CERVENYM VINKOM.K TOMU PODAVAM BUD ZENIAKY OPEKANE ALEBO RYZU ALE NAJVIAC MAME RADI DOMACE LOKSE S VARENYCH ZEMIAKOV A SPALDOVEJ MUKY.POZNAM A POUZIVAM NATUR OCHUCOVADLO A BUJON RAZ ZA CAS ALE VELMI RADA MAM KORENIA NA RYBY😀😀😀😋😋😋😋😋😋😊

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

varíme veľa a aj to zjeme,
s podravkou sa zásobujeme.
frčia u nás bujóny,
málokto odolá ich vôni.
možno aj preto súťažiť chceme
s podravkou si den predstaviť nevieme.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Rada by som za zapojila- som mamina, ktorá sa prizná, že radšej upratuje ako varí. Ale niet nad spokojnosť stravníkov a na ich blažený úsmev.Varím každý deň a to dva druhy jedál a od svadby je to už 30 rokov. Mäsové a vegetariánske. Mám doma neustále veľký počet stravníkov- okrem mojich dvoch ženatých synov mám okrem manžela, ktorý moje jedlá- dnes už vegetariánske miluje aj 4 stravníčky, ktoré sú moje aj bez toho, že by som ich porodila a ešte dve detičky o ktoré sa starám ako profesionálny rodič. Veľmi sa mi páči, že môžem použiť bujóny-BEZ PRIDANÉHO GLUTAMANU SODNÉHO,keďže stravníkmi sú aj detičky. Bez Podravkovej vegety, bujónu už si neviem varenie predstaviť. Keď robím vegetariánske jedlo- seitan z múky, varí sa v bujóne, vegetariánske jedlo- keď robím tofu s čerstvou paprikou so smotanou, podlievam bujónom, dochucujem vegetou. Proste Podravka musí byť. Super zmes na zemiačky, alebo na zeleninový špíz. A je jedno či robím čisto zeleninový alebo tofu, cibuľku,červenú čerstvú papriku a banána syr. A možno vďaka vám sa chuťové bunky mojich stravníkov ešte rozmaznajú a ja niečo nové objavím a o niečo s ostatnými podelím.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Recept ktorý zbožňuje hlavne môj manžel rýchla paradajková polievka
Na olivovom oleji poraziť cesnak 4struciky, zaliať pasirovanymi a čerstvými nakrájanými paradajkami alebo z konzervy, pridať bazalku soľ cukor trosku vegety na štipku pre zvýraznenie všetkých chuti a nechať prevriet. Podávat s pizza posuchom a grana padano tvrdým syrom

Doma používame hlavne podravku kvôli tomu ze neobsahuje glutaman keďže mame ročného chlapčeka. 😊 Možnosť testovania by určite potešila.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

U nás momentálne vedie Bratislavský guláš s domácou kváskovou knedľou zo zajačieho mäska. Na prípravu tohto jedla potrebujeme vykostené mäsko, veľa mrkvy, petržlenu, zeleru, kyslú smotanu, bobkový list, nové korenie, čierne korenie, samozrejme môžeme použiť aj dochucovadlo od podravky 🙂. Od podravky u nás vedie kečup, bezgluténové bujóny a vanilkový puding v prášku.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Moji hladosi maju najradsej ryzu s masom. Zvyknem do omacky pridat kocku bujonu. A najmensej clenke rodiny chutia polievky, takze cestoviny od Podravky si u nas tiez najdu uplatnenie. Co sa tyka vyrobkov od Podravky, nesmie u nas chybat klasicka vegeta, bujony a kecup.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Testovať by pre mňa bola veľká výzva, pretože určite sa tu nájde veľa mamičiek, ktoré odsúdi vegetu alebo bujón. Pravdupovediac, ani ja toto veľmi nevyužívam, ale určite by to bolo dobrá skúsenosť. Milujem pripravovať rodine jedlo, rodinné oslavy a grilovačky. Syn má v piatok narodeniny a ja už mám zoznam všetkého čo hosťom urobím. Torta nesmie chýbať, vždy synovi robím tortu ja aj keď nevyzerá niekedy k svetu. Chystám sa prichystať čokoladové fondue, cviklový a zelerovy šalat, bruskety, malé pizzky (cesto len z dvoch surovín), obložený tanier pre chlapov slaninka, klobaska, baranie rohy. Navarím im mačanku a hambugre.

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Varím každý deň,kedže mám doma 2 ročnú dcérku. Lubime polievky a podravka nesmie chybat. Vyhra by potesila

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

cesnakove slimaciky nemôžu u nás chýbať na žiadnej rodinnej zeslosti 😉
podravku používam do polievok a vždy dám aj lyžičku do ryže keď varim

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

To vy vsetci dávate deťom jesť glutamán? 😲😖

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

U nas vedie na oslavach zelerovo ananasovy salat, pizzovniky. Pre manzela najradsej varim kuracie masko a syrovu omacku, k tomu opekane zemiaky 😊

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Minipizzovniky 🙂 potrebujeme:listkove cesto,kecup,sunku,syr,kukuricu.Suroviny poukladat na cesto zrolovat,potriet zltkom,posypat sezam a dat piect cca15-20 minut.Hotovo a velmi jednoduche.Kazdy si tam prihodi co chce ;)

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

U nas vedu polievky, vzdy zaberu pomaly varena hovadzia/slepacia a samoyrejme s domacimi rezancami 🙂

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

U nás bodujú vývar zajtra ma čaká kohúti pre moju chorobku

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Hm? No tak takto....velmi rada varim a co sa tyka podravky naozaj ju davam takmer vsade 😂😂 ci je to polievka,maso,omacka alebo cestoviny...dokonca i ryba...takmer vsetko dochucujem podravkou...ke pre mna nenahraditelna a neviem si bez nej nieco dochutit...podravka dava jedlu to prave orechove 🙂 my mame najradsej klasiku majonezovy salat s reznami...ale tak robievam aj cestovynovy salat s cinskou kapustou a syrom,kuracie masko na stave s horcicou...natomto si pochutime cela rodina...ale aj kebab s hranolkami,samozrejme domaci nie je na zahodenie 😂

Odpovedz
1. okt 2018
avatar

Pri 3detoch a hladnom muzovi varim takmer kazdy den 😁 ako ochucovadlo pouzivam podravku alebo do polievocky bujon zeleninovy,slepaci 😊 esteze moji stravnici zjedia vsetko co navarim 😁

Odpovedz
2. okt 2018
avatar

tak na poslednej oslave manzelovych 40tych narodenin si cela rodina oblizovala prsty po gulasi, ktory sme pripravili na terase v kotliku. samozrejme na zvyraznenie chute som pouzila prave tieto ochucovadla....

Odpovedz
2. okt 2018
avatar

Najradcej mame toto rizoto🙂
300 g
guľatá ryža
1 ks
cibuľa
50 g
maslo
1 šálka
biele víno
2 PL
paradajkový pretlak
1 liter
mäsový vývar
OKREM TOHO
3 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
200 g
krevety
1 šálka
smotana
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme k nej ryžu a opražíme.
2.
Potom ju zalejem vínom rozmiešaným s paradajkovým pretlakom a neprikryté dusíme. Zalejeme dvoma šálkami vývaru a znova dusíme. Počas dusenia ryžu podlievame podľa potreby vývarom.
3.
Medzitým si na rozohriatom olivovom oleji opražíme nadrobno posekaný cesnak a cibuľu. Pridáme k nim krevety, zalejeme smotanou a podľa chuti osolíme, okoreníme. Varíme na miernom ohni asi 5 minút.
4.
Potom omáčku zmiešame s uvarenou ryžou a podávame.

Odpovedz
2. okt 2018
avatar

dobry den, u nas sa na oslavach, na Silvestra atd len tak zaprasi po pizzovych slimacikoch... rychle, jednoduche a chutne 🙂
Olivový olej zmiešame v miske s roztlačeným cesnakom a vegetou (PODRAVKA)
Lístkové cesto potrieme zmesou oleja. Potom na cesto rozotrieme paradajkovú omáčkou a navrstvíme naň plátky šunky, olivy a posypeme strúhaným syrom (podľa chuti môžeme pridať aj ďalšie ingrediencie ako kukuricu, huby, paradajky, atď). Nakoniec posypeme pizza korením a cesto zrolujeme.Rolku nakrájame na kolieska (slimáky) a tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry.Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút, alebo kým cesto nieje zlatisté.
Dobru chut 🙂
a z podravky urcite vegeta (u nas velmi caste dochucovadlo do jedal), bujony maju vyborne... 🙂

Odpovedz
2. okt 2018
avatar

U nas v rodine su niektory clenovia dost vyberavi,ale coaj najviac chuti,je cesnakova polievka:osmazim na masle pretlaceny cesnak pre vyraznu chut, aj 2 cele hlavicky,poprasim hl.mukou,zalejem zeleninovym vyvarom od podravky,pridam na kocky nakrajane zemiaky a varim,ked su zemiaky make pridam cerstvu petrzlenovu vnat a cele to rozmixujem ponornym mixerom,podavam s opecenym cesnakovym chlebikom,pochuti si cela rodina,dokonca aj v praci kolegine pytali recept.Okrem tohoto receptu mam aj dalsie ale tie az po vyhre prezradim 🙂 dost casto pouzivame bujony od podravky,vegetu,...

Odpovedz
2. okt 2018
avatar

V nasej rodine uz po tretiu generaciu vyhrava tento recept: Kuracie masko v marinade s opekanymi zemiakmi a ryzou. Marinada: cesnak,kecup,worcestrova omacka,olej,cierne korenie alebo chilly,Podravka-vegeta. Na zemiacky koreniaca zmes od Podravky a do ryze takisto vegeta. To su zaroven koreniny,ktore u nas nesmu chybat ;)

Odpovedz
2. okt 2018
avatar

U nas sa vari denne a hlavne maso na milion sposobov. Top pre kazdeho je doma pripravene pita chleby, a k tomu si namarinadujem masko najcastejsie kuracie, opeciem a naplnim placku zeleninou a masom. Kazdy len pyta duplu. Samozrejme nezostanu bez povsimnutia ani dobroty ako hovadzi gulas, ktory je tiez nasa srdcovka.

Odpovedz
3. okt 2018
avatar

Aj ja sa rada zapojim do testovanie.U nás doma zbožňujeme kuracie krídelká (stehienka) v medovo-kečupovej marináde.Med a kečup zmiešame v pomere 1:1, pridáme olivový olej,"vegetu" od Podravky😉 a mäsko namarinujeme.Necháme odstáť minimálne 2-3hod.Pečieme v rúre.Podávame s ryžou alebo bulgurom.Tie tak isto pripravujem s "vegetou" od Podravky😉.Mňamka veliká😊

Odpovedz
3. okt 2018
avatar

Ja sa priznám, ze po 6rokoch na materskej, som čo sa týka varenia vyhoreta. Na druhej strane mám veľmi šikovného manžela ,ktorý má vášeň pre varenie a musím povedať, že varí naozaj rád a vynikajúco. Momentálne u nas letí varenie metódou sous vide. Obľúbený je losos, v tesnom závese su kuracie stehná a hovädzia hruď K tomu zelenina sous vide a zdravé šťavnaté jedlo je na svete. A samozrejme vývar. Akýkoľvek(kurací, morčací, hovädzí, slepači). Ten máme každý týždeň a podravka nesmie na stole chýbať. Pripomína mi každú nedeľu mojho detstva..

Odpovedz
3. okt 2018
avatar

Milujem vegetu všade vždy a veľmi veľa a podrážka je u mňa na 1 mieste inú som snáď ani domov nekúpila a moje deti síce to nieje veľmi dobre ale opakujú vegetu chcú v polievke hlavne vidieť aj cítiť

Odpovedz
3. okt 2018
avatar

Syrova polievka - uvarim si zemiaky, vo vode zo zemiakov rozmiesam syr v crievku podla potreby, pridam ku zemiakom, ochutim Podravkou vegetou natur plus kurkuma a cervena paprika, nakoniec v mlieku rizmiesat lyzicu muky a zahustim, chvilku povarim a podavame s opekanym chlebom, milujeme tuto polievocku

Odpovedz
3. okt 2018
avatar

Síce mám len muža a pol ročné synčeka ale pre muža varím ako keby sme 4;) ma veľmi dobrý apetít. Najradšej má polievky rôzneho druhu a hlavne mäso. Používam do varenie podravku a tak isto bujóny od podravky sú top. Rada by som vyskúšala novinky

Odpovedz
6. okt 2018
avatar

osobne aj ked chodim do prace, zvyknem varit aj teplu veceru, nie vzdy, kazdy den ale minimalne 4 x urcite ano....
najoblubenejsie na veceru byvaju zaviny, ci uz na sladko alebo slano, resp.zeleninove placky pecene v rure.
slany zavin (kupene listkove cesto, potriem vajickom nato naukladam - sunku, slaninu, udusim zeleninu tu rozrobim s vajickom, rajcinovym pretlakom, cesnakom, bylinkami), celu zmes vylejem na listkove cesto, zarolujem a dam upiest.) Castokrat mam doma aj mlete maso, tak sunku ani slaninu nedavam, maso pomiesam so zeleninou, vajickom, pretlakom, cesnakom a tak to vylejem na listkove cesto)

Odpovedz
6. okt 2018
avatar

Radi sa zapojime. Moj manzel, vymyselnik...rad vymysla nove jedla a niecim ich obohacuje. Pripadne vygoogli a nieco ine do toho prida. Jednoducho, ma fantaziu 🙂

Odpovedz
7. okt 2018
avatar

Ahojte, žienky. Toto je oznam o ukončení výberu.

Ďakujeme za vaše komentáre a samozrejme za váš záujem. Vybrali sme kuchárok, ktoré budú pre svoju rodinku a priateľov variť s Podravkou.

Tie sme oslovili internou poštou a odovzdali sme im pokyny čo a ako ďalej. Čiže tie, ktoré si nenašli správu od nás v internej pošte, neboli vybraté.

V tomto komentári vás však označujeme úplne všetky, ktoré ste napísali svoj komentár preto, aby ste dostali upozornenie o ukončenom výbere a taktiež, aby sme vám všetkým poslali 3 srdiečka. Čiže označujeme a posielame srdiečka aj vybraným aj nevybraným.

❤❤❤

Krásny deň prajeme, máme vás radi.

konik_testuje

@beky1813, @kikuskar5, @zajinkakoni, @slavcek88, @0100, @marcelkaamichal, @simulienka2207, @teuflerin, @samko1, @rearo, @lucciiaa, @1nell1, @katarina111, @hlasnicka, @linaa, @sperka, @adkalu, @misurka77, @zuzanka66, @katarina414, @421215813, @nenka123, @rysavka87, @srdiecko361, @kseftarka_borka, @renh, @lamouette93, @miskokatka, @anna610, @lenka9g, @enike03, @danuskadominik, @drobec336, @elkatelkaaa, @erikakosice, @livi333, @zuzikz87, @tdominika, @veronika240, @alana1, @katka571990, @dumcurik, @29lucy, @mamalucy, @unctadorg, @ludkabenkova, @mirkov, @lilkasaska, @girka, @16nika27, @lucik194, @sebulinko1

Odpovedz
8. okt 2018
avatar

Dakujem krasne 🙂

Odpovedz
8. okt 2018
avatar

Dakujem a velmi sa tesimmi 🙂

Odpovedz
8. okt 2018
avatar

Dakujem 😊 velmi sa tesim na testovanie 😊

Odpovedz
8. okt 2018
avatar

Ďakujem a tešíme sa

Odpovedz
8. okt 2018
avatar

Ďakujem waw som skoro odpadla 😉😘😘😘

Odpovedz
8. okt 2018
avatar

Ďakujem ❤️

Odpovedz
8. okt 2018
avatar

dakujem

Odpovedz
9. okt 2018

Začni písať komentár...

sticker
Odošli