lara22
13. okt 2020
925 

Skvelá hra bez prípravy

Na skvelú zábavu nepotrebujete veľa Lega. Stačí tradičné stavanie kociek trochu obmeniť a užijete si kopec zábavy - a deti sa pritom aj niečo naučia. 

Na túto hru potrebujete iba podložku na stavanie, niekoľko rôznych kociek v nádobe a šatku na zaviazanie očí. Zaviažte dieťaťu oči a nechajte ho postaviť vežu zo všetkých kociek vo vedierku. Nie je to zďaleka také jednoduché, ako sa zdá. Obzvlášť nie pre deti, ktoré majú 8 a menej rokov. Obtiažnosť môžete meniť tým, aké kocky do vedierka vyberiete - polguľové kocky, kruhové kocky alebo obrátené šikmé kocky sú oveľa náročnejšie ako klasické kvádriky. Pri opakovanom skúšaní deti postupne zisťujú, že niektoré kocky je lepšie nechať si na záver a naopak (a učia sa pritom o ťažisku telies, aj keď o tom nevedia).

Hra sa dá hrať individuálne (prípadne môžete s dieťaťom súťažiť), ale je to skvelá aktivita aj na domácu LEGO párty. Pre starších môžete hru skomplikovať a nechať ich stavať na určitú tému (napr. dom, zviera či robota). Alebo môžete vytvoriť tímy a stavať jednoduché veci podľa návodu - jeden člen tímu má zaviazané oči a stavia, druhý ho podľa návodu naviguje.

Veľa zábavy!

Začni písať komentár...

Odošli