lenocka1984
15. jún 2017
697 

Zamenili nám dcérky ?

Celá naša krajina má menej obyvateľov ako jedna veľká metropola a napriek tomu sa stalo, že sa našla osoba, ktorá má nielen rovnaké meno a priezvisko ako ja, ale aj dieťa narodené v rovnakom čase a navyše dcérku! Našťastie nejde o tragédiu zámeny detí v pôrodnici, ale čo sa mi stalo tento týždeň, je určite malá kuriozitka. 

Odkedy sa mi narodila dcérka, odoberám časopis Mama a ja. Pred pár dňami som si listovala júnové číslo a na strane 5 sa na mňa usmievalo rozkošné dievčatko. Dosť podobné tomu môjmu. Čitam si text v modrom rámčeku, zhruba viem, o čo sa jedná. Pred časom prebiehala súťaž o dieťatko na titulke, do ktorej som sa zapojila. Nielen preto, že si ako každá mamka myslím, že to moje rozkošniatko sa na titulku hodí, ale aj preto, že by to bola milá a vtipná pamiatka na jej "bejby časy". A síce sa už iná rozkošná výherkyňa na titulke vynímala, potešilo ma, že v úvode časopisu poskytli priestor na ešte jedno dieťatko, len v menšom formáte. Povedzme, že len tak cvične, či pre potešenie ďalšej maminky. A tak si čítam ďalej, no zrak mi zavadil o posledné dve slová. Prečo je tam zvýraznené moje meno a priezvisko? Zacúvala som tri vety naspäť a ešte raz, teraz už uvedomelo prečítala, čo píšu. Prečo spomínajú 9-mesačnú princeznú? Veď to nie je moja Amálka!

Musel sa stať omyl, asi chceli uverejniť Amálkinu fotku a keďže toto dievčatko sa na ňu podobá, fotografie zamenili. V nasledujúcich dňoch mi tu a tam prišla smska, či viber od kamošiek: "Hej, máš Amálku v Mame a ja" alebo "Vieš o tom, že tvoja malá je uverejnená v časopise?" Fúha, tak to nebola len moja fatamorgána. Keď si ju pomýlili moji známi, asi sa fakt podobajú a asi by bolo dobré redakciu o ich pochybení upovedomiť. 

A tak som sadla za komp a napísala decentný email pani zodpovednej redaktorke, že je síce milé, že chceli uverejniť fotku mojej dcérky, ale mrzí ma, že si pomýlili fotku. A že ešte viac to zrejme mrzí skutočnú mamu dievčatka s potmehútskym úsmevom, ktorá pri fotke svojej dcéry vidí meno inej matky. V duchu som dúfala, že chybu napravia už v nasledujúcom vydaní a pre istotu pridala ďaľšie, čerstvé Amálkine fotky - ako dôkaz. :P

Pani redaktorka mi obratom odpísala s ospravedlením, že tú fotku vyberal ich grafik ako jednu z tých, ktoré som im poslala a priložila môj pôvodný email. Ha! Až na to, že ten email nebol vôbec odo mňa, ale od inej Lenky Hlinkovej. Kuriozite sme sa posmiali a myslím, že zábavu mali v celej redakcii. 

Mne to nedalo a svoju menovkyňu som kontaktovala. Potešila sa, lebo ani netušila, že fotka jej dieťatka zdobí aktuálne číslo. Síce pochádza z druhého konca republiky, splodiť dieťatko sa im podarilo v rovnakom čase ako nám, čo je teda dobrá haluz. Našťastie sa však nevolá Amálka, ale Linda. Vymenili sme si teda kontakty na Facebook a občas sa mrknem, ako sa darí rovnako starej princeznej mojej novoodhalenej menovkyne. No nevyzerajú Linda s Amálkou ako sestry (alebo aspoň sesternice)? 

ja som asi iná, ale mne sa nepodobajú vôbec 😇

16. jún 2017

@sashabb sme dve 😉

16. jún 2017

pekna nahodicka, maju podobne crty 🙂

16. jún 2017

tak toto nema chybu. Este keby ste sa volali Zuzany Kovacove; tak nepoviem

4. júl 2017

Ved toto 😀

4. júl 2017

Začni písať komentár...

Odošli