lizatko1009
15. okt 2018
336 

Voňavé dni s MISTRAL, alebo jedinečné spojenie ovocia a kvetu

Ahojte 🙂

v prvom rade sa chcem veľmi pekne poďakovať, že som mala možnosť testovať so svojou rodinkou nové čaje Mistral v troch príchutiach a to: Marhuľa&Levanduľa, Slivka&Jazmín, Čerešňa&Ruža.


Táto značka čajov nebola u nás prvýkrát. Máme ich v domácnosti celoročne. Taký týždeň pred testovaním, keď ešte to nebolo na Modrom koníku, boli sme na nákup a tento čaj sme zazreli, popravde nevedeli sme si vybrať jeden na skúšku, moje oči pohladilo ako prvé ich balenie. Musím uznať, že obal sa im vydaril, hlavne pre ženské oči: Praktické, štýlové farebné balenie (vhodné aj ako darček). Keď som zbadala na koníku, že prebieha testovanie všetkých druhov, hneď som sa zapojila. Jedno ráno došla správa, že som bola vybratá na testovanie. Veľmi ma to potešilo, ale viac synátora. Každý deň sa pýtal, kedy už prídu 😀 Aj keby správa neprišla, aj tak by som ich postupne kúpila, jasné... Zvedavosť ma neopúšťa na prepojenie chuti ovocie+kvety. 


Veľký balík mi prišiel do práce, hovorím si fuuu: Koľko tam toho je? Rýchlo som ho otvorila a z každého druhu rovno 3 ks s milým venovaním 🙂. Jednu várku som si nechala v práci, lebo tam si zalievam čaj každé ráno a ponúkam zákazníčkam a zvyšok som odniesla domov, kde si čaj "už kľudne " najviac vychutnávame. Poviem vám, to bola u nás vôňa! Po otvorení balíčka vnútri čaká ešte jedno balenie, kde sa nachádza 18 pyramídpvých vrecúšok, na moj vkus, veľmi silno je prilepená na nich tá šnúrka a musíte ju opatrne ťahať, asi 2 x sa mi vrecúško rozrhlo. Nebudem už písať litánie, lebo nikoho nebude baviť toľko čítať, tak šup poďte sa so mnou ponoriť do nášho domáceho testovania 🙂
1. Marhuľa & Levanduľa

Tento čaj mi pripomína leto, ktoré milujem najviac, ako to už o mne väčšina na koníku vie, po otvorení je menej aromatický. Chuť je pekne vyvážená, povedala by som, že ja som v tom čaji cítila viac chuť a vônu marhúľ a v pozadí jemnú levanduľu. Celkový dojem: príjemná a jemná chuť nepotrebuje žiadne sladidlá, najmenšiemu ho chystám skoro každý deň do školy a dávam mu trocha medu, ale kto nemá rád kyslé ovocné čaje tak tento odporúčam a ešte lepšie chutí vychladený. Najviac chutil synátorovi. Práve som sa ho opýtala: "Ktorý ti chutil najviac?" Povedal, že tento a moja druhá otázka bola a čo si v tom čaji cítil? Odpovedal, že harmóniu. Aj sme sa pobavili, ale čo už... Deti sú predsa najúprimnejšie 🙂
P.S. Marhuľa je ovocie zdravia a levanduľa na chuť a krásu 🙂
2. Slivka & Jazmín 


Tento môj jesenný a zimný voňavý favorit, trocha pripomína ich čaj Magic time, ktorý kupujem práve v tomto období. Bez tejto vône v byte si neviem predstaviť chladné a tmavé dni + na oblohe tie škaredé ťažké mraky. Vôňa vianočných trhov a slivkoveho lekvára. Po otvorení je viac aromatickejší ako predchádzajúci čaj. Prvý nádych: ja osobne cítim sušené slivky a polovička, ktorý je degustátor síce na alkohol, ale je aj dobrý ovoniavač povedal, že cíti jemný kvet a šupku z jablka. Zato najmenší ochutnávač v ňom cíti PEDRO žuvačky a trdelník 😀 Farba je výrazná červená, pri lúhovaní preráža krásna voňa jazmínu. Práve som skoro odpadla, najmenšiemu ten čaj až tak zavoňal... prišla som do kúpelne skontrolovať situáciu, čo je u nás také ticho, počuť len moje ťukanie do klávesnce ako píšem túto recenziu, prevaril si vodu a poctivo nanosil do vane a tam si lúhuje asi 5 sáčkov naraz, lebo sa chce v tom vykúpať 😀
P.S Slivka odburáva stres, má dobré účinky na črevo, posilňuje imunitu, pomáhajú pri chudnutí a kvety jazmínu rozhodne neslúžia len na dekoratívne účely, ale sú veľmi aromatické a preto ich naši predkovia už od staroveku pridávali do rozličných parfémo, čo sa potvrdilo aj pri tomto čaji, že prerazil v chuti.
3. Čerešňa & Ruža


Vrátme sa do úžasného mesiaca v roku a to je MÁJ. Ten moment keď všetko kvitne, vonia a vy sedíte vonku na lavičke pod rozkvitnutou čerešňou. Zatvorím na chvílku oči, ovoňiam pyramídku čaju a cítim vôňu rozkvitnutých ruží. Znova polovička k tomu ešte pridala, ze cíti mätu a trocha šípky, taká punčová chuť a vôňa, ale fakt prvý moment moje vylúhované lupene z ruží z detských čias, keď som chcela vyrobiť parfém. Už keď sa dostane do kontaktu s vodou, ruže sa vytratia a preráža chuť a voňa čeresní, farba je sýto červená, skôr by som povedala, ze chuť je višňová, je jemne kyslejší ako ostatné testované čaje. Ja osobne už potrebujem aj med. Je to najaromatickejší čaj zo všetkých testovaných čajov. 
P.S Čerešne sú univerzálnou vitamínovou bombou + Ruža je právom označovaná za kráľovnú kvetov.
Na záver nášho testovania, ďakujem aj ľudom za trpezlivosť, že si prečítali túto recenziu do konca. Urćite si tieto čaje našli u nás miesto. Napríklad synov veľmi obľúbený je Jahoda+Malina, Rakytník, Jablko+škorica.
Potom moje obľúbené ako Kamilka+med, žihľava+citrón, materina dúška a všetky zelené čaje. Ahojte a aj vám ďakujem za možnosť testovania.

#test_mistral #recenzia

Ja som si do práce kúpila Levanduľa & Marhuľa. Kancelária pekne voňala čerstvo zaliatym čajom, nenásilne, prijemne. Ilujem vôňu levandule, tu jej je menej, ale zato chuť marhúľ je taká akurát, keďže nesladim. A presne, s tou šnúrkou to je dosť obtiažne.
Slivkový mi pripomenul pečený čaj. A jahoda-malina je najlepší vychladený, ten má rád môj syn do školy.

15. okt 2018

Začni písať komentár...

Odošli