Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri
lola777
7. júl 2017
219 

Famózne TIRAMISU & ľadová Amaréto káva

Manžel je veľkým milovníkom tiramisu v pohároch, vždy si ich vychutnával v reštauráciach a hľadal recept, ktorý by sa im čo najviac podobal. Vyskúšali sme asi 5 receptov z netu, no tento to vyhral na plnej čiare. Robíme ho už viac ako 3 roky.

Najdôležitejšie pre TOP výsledok, a to nielen pre tento recept, sú kvalitné ingrediencie. Máme napr. otestované, že syr Mascarpone je najladohodnejší z Lidlu. A takisto Popradská káva zaručí  tú správnu a kvalitnú kávovú chuť. Je to jednoduchý recept. Do pol hodiny máte plnú chladničku sladkého potešenia. Keďže vaječné žĺtko je bohatým zdrojom vitamínov hlavne pre deti, ja som ho do nich nedostala ináč, ako s týmto tiramisu, ale samozrejme, ak je určené pre deti, vynecháme alkohol. Tak poďme na to....

Budeme potrebovať: /recept na 8 pohárov/

- Popradskú extra špeciál

- 8 vajec

- 4 tégliky  /1 má 250g/ syru Mascarpone /najlepšie z Lidl/

- okrúhle piškóty

- 400g práškového cukru

- Amareto

V predstihu si zalejte silnú kávu EXTRA ŠPECIÁL od #popradske, aby stihla vychladnúť. 

Vaječné bielka oddelíme od žĺtkov /bielka nebudeme potrebovať/.

Odvážime si 400g práškového cukru a vymiešame spolu so žĺtkami elektrickým šľahačom/robotom rýchlym tempom cca 8 minút. Určite nie menej.

Do šľahania pomaly prilejeme 4cnl alkoholu AMARETO.

Po 8 minútach, keď sú žĺtka s cukrom vyšľahané, vymeníme metličky za niečo úplne takéto jednoché, alebo šľaháme už len ručne vydličkou.

Pridáme mascarpone a už len veľmi jemne premiešame do krému. Ak šľaháte robotom, tak len na najpomalšom stupni. Kebyže to rozšľaháte poriadne, krém by bol riedky.

Nachystáme si  do misky vychladenú kávu.

A prilejeme do nej 4cnl amaréta.

Následne mačáme piškóty a ukladáme do pohárov.

V orginál recepte sa piškóty polievajú višňovým likérom, ale ja som zaimprovizovala čučoriedkovým kompótom /len šťavou/. Len jemne po malej lyžičke do každého pohára.

Na záver už len posypeme kakaom.

Už stačí len urobiť im miesto v chladničke a nechať aspoň dve hodiny vychladnúť.                

DOBRÚ CHUŤ!

Keď už som mala tieto ingrediencie na stole, rozhodla som sa troška experimentovať s ľadovou kávou. Vyskúšala som túto CREMA espresso od Popradské. Crema espresso je zmesou výberových odrôd kávy arabika z najlepších plantáží južnej a strednej Ameriky. V šálke je vyvážená s jemnými tónmi ovocia, lahodnou penou a intenzívnou arómou.

Ja som dala kocky ľadu, ale nabudúce určite zmrazím mlieko, aby po stopení ľadu nebola káva príliš vodnatá.

Mne veľmi chutila, otestujte aj Vy :D

Zaujmajú vás aj ďalšie tipy zo sveta kávy a čaju? Srdečne vás pozývam do skupinky Popradské kávy a čaje https://www.modrykonik.sk/group/9607/detail/, kde vás čaká množstvo súťaží a testovačiek.

    😍 urcite vyskusame

    7. júl 2017

    Urcite vyskusam coskoro maju drobci sviatok 😘

    7. júl 2017

    Vyzerá to famózne....určite spravim leď bude nejaká príležitost😙😙mňam

    7. júl 2017
    7. júl 2017
    lola777
    autor

    😘

    7. júl 2017

    😋 niekedy vyskušam

    19. sep 2017
    lola777
    autor

    @ketrin2106 Oplatí sa 🙂

    19. sep 2017

Odporúčame