lola777
30. júl 2017
208 

Ľadová čajová drť Maté - energia a povzbudenie

Povedali by ste na tieto letné drinky, že je to obyčajný čaj s medom ? Áno, je, len pripravený troška letnejšie. Ide o jednoduchú čajovú drť z neobyčajného čaju Maté. 

Má presne takú chuť, akú mám rada. Obsahuje maté, jablko, čierny čaj, ibištek a moju obľúbenú mätu. Mám ho doma už celé mesiace a ja som ho otestovala až teraz... To keby som vedela, aký je super, už dávno po ňom nie je ani krabička. Chuť je osviežujúca, mierne ovocná. No proste pre mňa Nr.1. 

Poďme na to. 

Čajové vrecúčka Maté čaju si zalejeme vriacou vodou a luhujeme cca 8-10 minút. Urobila som ho schválne silnejší a do tohto pohára som dala dve vrecúška. Ak máte radi ešte silnejší, môžete vrecúčka dlhšie lúhovať a získate výraznejšiu chuť. Keď vychladne, nalejeme ho do jednotlivých priečinkov na ľad a dáme zmraziť /min. 2hod./.


Maté má korene v južnej Amerike, kde dodnes patrí medzi najobľúbenejšie nápoje. Do Európy ho priviezol Krištof Kolumbus a hovorí sa mu aj „Poklad Indiánov“, pre ktorých je posvätný. Čaj z maté povzbudí vašu myseľ, posilní váš imunitný systém a pomôže odbúrať tukové bunky. Vyskúšajte tento životabudič, ktorý pre nás pripravili v kombinácii so šťavnatým jablkom. Chuť je osviežujúca, mierne ovocná. Čaj z maté vás povzbudí a dodá energiu na celý deň.

A máme ľadové kocky, ktoré rozmixujeme. 

Pridáme podľa chuti med, alebo cukor. Ja som dala troška domáceho púpavového medu.

A môžeme servírovať. 

Nalejeme do vysokých pohárov, zapichneme koliesko jablka a slamku. 

Tadááá, ľadová čajová drť je na svete...a je úžasnááá. Určite tento čajík,  aj jednoduchý recept odskúšajte, stojí to za tu námahu. 

Nazdravie s #popradske.

Zaujímajú vás aj ďalšie tipy zo sveta kávy a čaju ? Srdečne vás pozývam do skupinky Popradské kávy a čaje: http://i.modrykonik.sk/Popradské_kávy_a_čaje ,
kde vás čaká množstvo súťaží a testovačiek.

 #popradske 

Začni písať komentár...

Odošli