130 / 612
    Kung pao (bezlepkové, low-carb)

    podelite sa s receptom?dakujem

    11. okt 2016

    aj ja si prosím receptík 🙂 toto milujem

    11. okt 2016
    lubos
    autor

    @tamichloe
    @herodias

    Jedná sa o tzv. stir-fry teda varenie pri vysokej teplote, väčšinou vo woku (netreba), zelenina býva zväčša nadrobno nakrájaná, aby sa stihla za krátku dobu povariť.

    Na konci je tip, ak si veľmi neveríte.

    Kočky:
    1. Vykostené kuracie nakrájate na menšie časti a marinujete v zmesi mletého korenie, sójovej omáčky a kukuričného škrobu. Apoň 30 minút.
    2. Nakrájate si zeleninu (mrkva, cukina) na tenké plátky, brokolicu a karfiol na malé ružičky.
    3. Na omáčku si zvaríte sójovú omáčku s trochou vody, zázvoru, cesnaku, cukru a chilli, zahustíte kukuričným škrobom rozmiešaným v studenej vode. Necháte variť do zhustnutia. Pridáte limetkovú šťavu. Omáčka má byť sladko-kyslo-sójovo slaná.
    4. Do woku alebo panvice, rozpálenej do veľmi horúca, pridáte olej (vhodný na vysoké teploty), opražíte v ňom kuracie kúsky do "hotova" (alebo ich upečte v rúre pri vysokej teplote, aspoň 240 st. celzia. Vyberiete. Ak treba olej, pridáte.
    5. Pridáte trošku čerstvej chilli papričky nakrájanej na drobno (ak chcete) a cesnaku, pridáte zeleninu a opekáte, pokiaľ nie je takmer hotová (môžete podliať trochou vody, ak máte pocit, že prihára), vrátite späť mäso, premiešate a dochutíte zahustenou prevarenou omáčkou.
    6. Na tanieri môžete zasypať sezamom a arašídmi a pridať jarnú cibuľku a pridať omáčku na dochutenie.

    Kočky, ak sa to zdá byť komplikované, zeleninu si povarte najprv samu (vhadzujte do vriacej vody, chvíľu povarte a potom schlaďte v studenej). Potom k opečenému mäsu pridáte uvarenú zeleninu a sójovku.

    Mňam.

    11. okt 2016

    @lubos veru mňam, nechceš nam to radšej prísť uvariť? 😉

    11. okt 2016
    lubos
    autor

    @tamichloe pred chvíľou som búchal na dvere a nik neotváral. Škoda, tak niekedy inokedy... 😉

    11. okt 2016
    11. okt 2016