533 / 612
    Viedeňská torta Pischinger

    Haha, nejaki sme zosynchronizovani 😀
    Mnazel ju robil pre svoju mamu na meniny cez vikend. Este stale si "setrim" oriezky 😀

    4. apr 2019
    lubos
    autor

    Pekný recept tu: https://bonvivani.sk/recepty/pisinger, akurát sme zamenili v poleve stužený tuk za maslo.

    Torta Pischinger má viac ako 150 rokov, v čase najväčšej slávy mala cukráreň Oscara Pischingera (so sídlom vo Viedni) 500 zamestnancov a koláče vyvážala do celej Rakúsko - uhorskej monarchie a do okolitých štátov. Prevádzku bola založená aj v Bratislave.

    4. apr 2019
    lubos
    autor

    @ichbinich Super! V Bratislave ju takmer nevidím. Alebo sa iba zle pozerám? Pozdravujem manžela, nech sa vydarí!

    4. apr 2019

    Stála by za hriech 😄

    4. apr 2019
    lubos
    autor

    @anastazia5 môžem potvrdiť. Niekto ju zvykne robiť z orechových kúpeľných oblátok, na túto sme použili klasické tortové oblátky.

    4. apr 2019

    My sme robili podla knizky "Süddeutsche Küche" od autorky Prato - mame doma vydanie z roku 1913 😀 Dost tazko sa mi to pismo cita 😉

    Nedali sme zltky, ale trosku slahacky, a zato sme kazdu vrtsvu posypali oprazenymi pomletymi a mierne skaramelizovanymi lieskovymi orieskami :-P
    Do polevy sme dali trosku kokosoveho tuku (Cera).

    Inak Pischinger Shcnitten, alebo Ecken, sa daju este stale bezne kupit v Rakuskych supermarketoch. Kupila ich sice ina frima, ale vyrabaju stalo pod tymto menom.

    4. apr 2019
    lubos
    autor

    @ichbinich Ďakujem za zaujímavé aktuality! Skúsim sa poobzerať, keď budem v zahraničí.

    4. apr 2019
    4. apr 2019