lubos
    4. okt 2017    

    Ahoj Kočky! Kuracie prsia už nikdy viac suché a bez chuti? Venujte im trochu viac času a plánovania ako doteraz a výsledok bude stáť za to. Ako?

    1. Zamiešajte 1 liter vody s 50g soli (5% slaný roztok). Pridajte rozpučený cesnak a roztlačené guličky korenia. Zamiešajte a do tohto nálevu vložte kuracie prsia (alebo stehná) na noc.

    2. Vyhrejte rúru na 140°C. Kuracie prsia (v mojom prípade tzv. Supremes = vykostené, s kožou a posledným dielom krídla) alebo stehná riadne osušte a obaľte v oleji. Dajte piecť. Stehná pečte dobrých 90 - 120 minút, pokiaľ sa nerozpadávajú, prsia iba do ich vnútornej teploty 63°C (načase vytiahnuť ten mäsový teplomer). Teda, vnútorná teplota mäsa v jeho najhrubšom mieste by mala byť 63°C. Nebojte sa, nie je to nič zložité. Môže to trvať tak 45 - 60 minút.

    3. Mäso vytiahnite a opečte na panvici do chrumkava a zlata zo všetkých strán.

    Na fotke sú kuracie prsia na tekvicovej omáčke (cibuľa, cesnak, zázvor, tekvica, kurací vývar, soľ, korenie, tymián, bobkový list, majorán, trochu chilli) s nasucho opečenými tekvicovými semienkami a rukolou.

    K tomu boli špenátové semolinové halušky (špenát sa rozmixuje s vajíčkom, osolí, okorení a primieša sa krupica, tak aby to celé vo vode spolu držalo - uvaria sa ako vždy).