9 / 9
    Tu sú podávané s olejom spareným špenátom (zohriať olej a preliať ním čerstvý špenát, dochutiť octom) a zeleninovo šošovicovou kašou (zemiaky a iná koreňová zelenina, uvarená červená šošovica s tekutinou, soľ, muškátový oriešok) a mätou.

    @lubos prosim ta, zeleninovo sosovicova kasa - zemiaky a korenovu zeleninu (mrkva, petrzlen, zeler....davas aj nieco ine?) uvaris spolu? A postup na uvarenie cervenej sosovice? KOlko vody? voda sa zlieva? prosim o postup...dakujem

    1. okt 2016
    lubos
    autor

    @zt ahoj. Na kašu nezvyknem veľmi variť zeleninu vo vode. S vodou Ti odíde časť chuti a cenných látok.

    Zemiaky zvykneme piecť v šupke a dužinu vydlabať (alebo uvar klasicky vo vode) a zeleninu (mrkva, petržlen, karfiol, zeler buľva,...) na chvíľu osmažíme na panvici, prilejeme trochu vody a dusíme prikryté do zmäknutia.

    Červenú šošovicu varíme riadne opláchnutú a prikrytú vo vode v pomete cca 1 diel šošovice na 2 diely vody. Popučíme zeleninu s maslom a pridáme šošovicu aj s tekutinou, ak treba a ak v hrnci nejaká zostala. Ináč môžeme pridať trochu teplého mlieka alebo vody z polievky.

    Píš, ak je niečo nejasné. Ľuboš.

    2. okt 2016

    @lubos dakujem postup, vyskusam...
    zemiaky skusim upiect v supke a vydlabat...🙂 dobry tip

    2. okt 2016

    @lubos a na kolko stupnov sa pecu zemiaky? dik

    2. okt 2016
    lubos
    autor

    @zt bežne na 180°C

    3. okt 2016