Gaštanová sezóna! Tip pre milovníčky gaštanov: gaštanová roláda bez múky.

    Na gaštanovú piškótu:
    1. Vymiešajte 3 žĺtka s asi 130g cukru (alebo menej, ak je pyré sladké) do hustej peny.
    2. Primiešajte 250g gaštanového pyré, trochu vanilky, možno rumu.
    3. Opatrne pridajte tuhý sneh z 3 bielkov a štipky soli.
    4. Rozprestrite cesto na maslom riadne vymazaný papier na pečenie a pečte 5 - 6 minút v 200°C horúcej rúre. Kraje by mali začať hnednúť.
    5. Stiahnite papier s upečeným cestom z plechu, po chvíli preklopte na druhý papier vysypaný práškovým cukrom, horný papier stiahnite a na takto preklopenú piškótu namažte obľúbenú plnku (u nás baileys tvaroh), zarolujte a nechajte stuhnúť. Gaštanové mňam.