icon
1 / 1
avatar

hodila by si prosim recept?
mne sa vzdy rozleju, neviem, co robim zle
vsetci ich maju take kraaaasne😍

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

Moje naaaj. Ale bez cukru navrchu 🙂

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@marci77 davas kypriaci?zaklad na linecke 3:2:1 muka tuk cukor.

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

wau, rozprávkové 😍

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@marci77 presne aj mne, tak si pockam na nejake rady, tiez mam recept 3:2:1 plus zltka, bez kypriaceho

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@malinovka333
ano tiez mam taky recept, kypriaci nie
vzdy sa mi to lepi o valcek a ked to dam upiect, tak su take viac roztecene
chutovo fajn, ale nevyzeraju takto paradne
potom su aj nejake recepty s vanilkovym pudingom a podobne, len nemam to poskusane
rada by som mala overeny recept 😍

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

Pripnem, sa hladam recept na linecké ako oblacik a tieto vyzeraju bozsky 😍

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

Nebude problem v tuku? Ja peciem vsetko s maslom a su krasne a chutia skvelo. Ja neznasam tie margariny hera, smetol a podobne "mnamky".

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@nafka0483
nie, tiez pouzivam iba maslo

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

Poprosim recept a ked nemam,cim vykrojim stred?

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

Tiež sa pripnem , recept

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

Júúj, na ten receptík si počkám aj ja 😋

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

Ak môžem ja, tak dávam iba maslo klasické 82%, v lineckých ho obzvlášť cítiť, a vtedy sú výborné 🙂 a aby sa nerozliali, cesto musí byť vždy vychladené, rovnako ako aj ked robím vanilkové rožky, pred pečením strčím plech na chvílu do chladničky a vtedy zachovajú svoj tvar a nerozlejú sa-moja skúsenosť, možno je aj iný fígeľ, neviem 😉
môj recept: 300g hladkej múky, 200g masla, 100g prášk.cukru, 1/2 sáčku vanilkový cukor, 1 žľtok, piecť na 180st.cca 10minút, sledovať keď začnú okraje hnednúť... množstvo na fotke je z 2 dávok... zo zvyšných bielkov robím kokosky

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

Páči sa😊

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@moniquer ten plech dáte do chladničky aj s koláčikmi neupečenými? Či iba samotný plech tam dáte?

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@januska02964 S vykrojenými neupečenými, proste, aby cesto bolo chladné.

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@lucielovasova1985 Margarín dávaš Heru alebo miesto toho 82% maslo?

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@lu_cya dávam Heru👍

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@lucielovasova1985 ty tam nemáš ten pomer 3:2:1, ja si stále poviem, že skúsim aj nový recept a potom nemám odvahu 😂
@marci77 myslím, že je dôležitá aj teplota a dĺžka pečenia, len keď to pečiem raz za rok, nemám to tak zautomatizovane. ale vychladené ich väčšinou dávam piecť, nedávam do chladničky, ale proste von

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@nikinkals naprstok na šitie ;) veľká slamka

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

Ja robím už nejaký ten rôčik len tieto so zlatým klasom a sú jemné ako obláčik 👌

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@lucecita a na akej teplote,ako dlho🤔?

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@nikinkals na 180st. do zlatova, cca 8minut

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@lucecita dakujem🌹

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@lucecita ja robievam s malinovým pudingom namiesto Zlatého klasu a sú 🤤😋

Odpovedz
28. nov 2022
avatar

@moniquer môžem Vás poprosiþ recept na kokosky? Ďakujem ♥️

Odpovedz
29. nov 2022
avatar

@januska02964 Kokosky veľmi jednoducho: na 1 bielko 60g cukru, 50g kokosu... bielka so štipkou soli šľahať nad parou-nemusí byť, ale treba naozaj dotuha, a len jemne potom primiešať kokos... dvomi lyžičkami dávať na plech... piecť na 130st 20-25 minút, tiež na jemnučké zhnednutie... z 2 bielok mi vyšiel jeden plech

Odpovedz
29. nov 2022
avatar

@lu_cya dovolím si aj ja reagovať...Ja rada používam maslo kde sa dá, ale do lineckych nemôžem. Totálne zmenia tvar, do plaču mi bolo keď sa mi to kedysi dávno stalo... Odvtedy jedine margarín, väčšinou Palmarin alebo Hera tiež

Odpovedz
29. nov 2022
avatar

@moniquer mne s maslom vždy katastrofa. Jedine margarín dávam.... Možno je to aj rúrou, neviem, bojím sa riskovať. Aj cesto mám chladné, aj tak dopadli zle. Ktovie čím ti je. Tiež by som radšej maslo dala ale strach je silnejší... 🙊 😁

Odpovedz
29. nov 2022
avatar

@andula77 Ja mám tiež recept s Herou, no chcela som skúsiť s maslom 🫤

Odpovedz
29. nov 2022
avatar

@lu_cya jedna baba vyššie písala, že dáva, sj recept som s maslom mala tiež. Ale nejaká vyššia moc mi ho v tomto prípade nedovolí použiť... 🙊

Odpovedz
29. nov 2022
avatar

@moniquer super,ďakujem pekne 🌟

Odpovedz
30. nov 2022
avatar

ja uz som urobila cesto, podla mojho receptu, proste akosi sa bojim skusat novy 😀
ale baby, este mi napadlo - peciete na papieri alebo na vymastenom plechu? ja na papieri a stratia ten svoj povodny tvar, proste nie je to uplna placka, ale ked spajam po dve, vidno, ze maju od seba mierne iny tvar. skusit vymasteny? pripadne suchy?

Odpovedz
30. nov 2022
avatar

@moniquer dnes som ich robila...len som.nemala salko,tak aom.pridala 1 lyžicu džemu...vyzerali super,len chuťovo mi akoby *škrípali* pod jazykom...chcem sa opýtať,nechávate ich ešte v rúre po upečenì doschnúť? Alebo ich pečiete tých 20-25 minùt a potom vyberiete už von?

Odpovedz
30. nov 2022
avatar

@januska02964 Ja nedávam vobec salko 😉 A ano, po miernom zhnednuti ich vyberam, nenechavam schnut.

Odpovedz
30. nov 2022