luciferova
9. dec 2015
2750 

Fitness diár 2016 - moja recenzia

Ak ste si niekedy chceli kúpiť motivačný diár a neurobili ste to - teraz je tá správna chvíľa! Vedzte, že doteraz ste o nič neprišli - ale teraz by ste prišli o veľa 🙂

Prvý pohľad:

Začnem hneď tým, čo upúta na prvý pohľad - obálkou. Je posiata drobnými symbolmi, ktoré výstižne zachytávajú svet zdravého životného štýlu. Činky, cvikla, karimatka, vitamíny, taška do fitka a veľa iného už hneď na prvý pohľad prezrádzajú, o čom diár bude. Priznávam, že oranžovú farbu v bežnom živote nemám rada, ale na tomto diári si inú ani predstaviť neviem. Okrem toho, že oranžová je farbou fitshaker-u, motivuje človeka k činnosti a oplýva optimizmom. Je fajn, že aj keď je určený pre ženy, nie je veľmi “cukríkový”. Aj veľkosť je taká “akurátna”, vojde do bežnej kabelky a myslím, že sa bude skvele vynímať aj na pracovnom stole 🙂 Čo sa mi veľmi páči (a pri diároch vždy využívam) je integrovaná záložka - šnúrka. 

Prvé otvorenie:

Hneď v úvode svojim podpisom spečatíte zmluvu samé so sebou 🙂 Sľúbite si, že každý deň urobíte maximum pre to, aby ste naplnili svoje ciele - to je celkom fajn, nie? Okrem osobných údajov tu nájdete aj tabuľku, do ktorej si zapíšete aktuálne miery, váhu a iné. Praktické 🙂 Hneď na prvej strane máte pred sebou svoje staré ja, ktoré budete po celý rok vylepšovať, nemusíte teda tieto miery hľadať doma medzi papierikmi, či v mobile (ako ja 🙂), máte to pokope. 

Ak ste už vo svojom živote zažili rozhodnutia niečo so sebou urobiť, no vždy ste predsalen zlyhali, je možné, že sa stala niekde chyba. Možností je viacero: buď ste mali nedostatok motivácie, zadefinovali ste si nereálne ciele alebo boli vaše ciele zadané nesprávnym spôsobom. Hneď na prvých stranách vás diár navedie na to, ako si stanoviť ciele čo najlepšie spolu s niekoľkými tipmi, ktoré vám pomôžu vytrvať, napr. nájsť si parťáka, vedieť sa odmeniť a pod. “Spoločne” s diárom si vypracujete bojový plán. Na ďalších stranách je návod na použitie tohoto diára. Je veľmi osožné si ho prečítať a postupovať podľa neho. Myslím, že si tým veľmi zvýšite svoje šance na úspech 🙂 A o to predsa ide! 

Tento diár nie je len o značení si dôležitých termínov a schôdzok (na ktoré je, mimochodom, priestoru dosť), ale obohacuje nás o mnohé nové vedomosti. Veľmi sa mi páči, že diár je orientovaný prírodne - berie ohľad na fázy mesiaca a s tým do istej miery súvisiaci aj ženský cyklus. Dozvieme sa, aký vplyv na náš organizmus má spln a čo sa deje v našom tele počas jednotlivých fáz mesiaca. Radí, ako počúvať svoje telo i dušu.

Diár je rozdelený na mesiace a týždne. Nájdeme tu teda prehľadný plánovač na každý mesiac, či termíny prázdnin (aj v ČR). Diár je plný “nakopávacích” citátov, rôznych návodov ako byť lepším, ktoré Vás prirodzene nútia povedať - koľká pravda v niekoľkých slovách. Nečudo. Sú to citáty fitnessiek športovcov a iných inšpiratívnych ľudí. Nájdeme tu tiež zdravé alternativy niektorých potravín (biela múka, vegeta, biely cukor…).

Ako teda vyzerá 1 mesiac v diári?

Na prvej strane vždy nájdeme priestor na stanovenie si konkrétnych cieľov na konkrétny mesiac. Každý mesiac obsahuje 1-2 recepty na nejakú skvelú fitness dobrotu. To, čo spapáme, treba aj vycvičiť, je tu teda aj do detajlov vysvetlený cvik na každý mesiac. Každý týždeň na nás čaká týždenný plánovač cvičenia, no pozor - aj so spätnou väzbou. Po každom týždni nájdeme zhodnotenie, v ktorom sa môžeme tešiť nielen z úspechov, ale poučiť sa aj z prehreškov. Každý deň sa nám stane niečo pozitívne, nájdeme tu teda aj kolonku na “úspech dňa”. Okrem menného kalendára so slovenskými a českými menami nájdeme na každý deň aj odporúčania o vhodnosti či nevhodnosti jednotlivých vecí (napr. pitie kávy, štiav, atď), či úkonov (kúpeľa, nanášania pleťovej, či vlasovej masky a pod.). Oceňujem, že vďaka diáru nezabudneme na veľa zaujímavých medzinárodných dní, ktoré súvisia s fitness svetom. Diár tiež obsahuje upozornenia na začínajúce súťaže, či výzvy. Každý mesiac obsahuje tiež pár slov od ľudí z fitness brandže, ktoré pôsobia taktiež veľmi motivujúco a povzbudivo.

Niečo naviac: 

Diár obsahuje tiež sezónne tipy - ako sa popasovať s nádchou, či s inými jednoduchými zdravotnými problémami, ako naštartovať svoj organizmus po zime, čo jesť v lete, zoznam na dovolenku, ako na pitný režim, či kvalitný spánok, čo jesť na jeseň, aby sme boli fit, ako prežiť Vianoce bez kíl naviac, atď. V závere nájdeme spätnú väzbu za celým rokom, veľa zaujímavosti - napr. kolko kalórii spálime pri športe aj bežných aktivitách. Veľmi oceňujem priestor na zoznam prečítaných kníh a miesto na inspiratívne myšlienky. Taktiež je tu dostatočné miesto na dôležité kontakty.

Moje tipy na vylepšenie:

Keďže pri chudnutí ide s cvičením ruka v ruke aj strava, absentuje tu miesto na jedálniček priamo v diári. Veľkým plusom je fakt, že “zápisník jedál” ako prehľadnú pomôcku na dosahovanie svojich cieľov si každý čitateľ môže stiahnuť z internetu a vytlačiť, bolo by však praktickejšie mať to pokope v jednom diári. Ako som však spomínala, miesta na zápisky je dostatok, dá sa teda využiť aj na tento účel. Taktiež by som diár obohatila o jednoduchú tabuľku s kalórickými hodnotami jednotlivých bežne používaných surovín.

Celkové hodnotenie: 

Diár je nabitý pozitivizmom, vierou v úspech a v seba samého. Obsahuje veľa zaujímavostí, ktoré padnú vždy vhod. Diár sa dá čítať aj ako kniha (vo vlaku, v mhd) pokojne aj každý mesiac. Je to ten typ publikácie, v ktorom si vždy nájdete niečo nové, prešpikovaný do posledného detajlu. Teóriu ovládajú všetci, ale pretaviť ju do praxe je ťažšie. Tento diár je priam určený na to, aby ste vďaka nemu naplnili svoje predsavzatia. Kto ešte váha, neváhajte. Je fakt skvelý!

Článok a oveľa viac nájdete aj na mojej fb stránke MOJE JEDLO https://www.facebook.com/MOJE-JEDLO-833897606636595/

Pekna recenzia este supnut par foto z vnutra a mas u mna 1*

9. dec 2015

Vyzera to podla vsetkeho super len skoda ze niekto neda navod na to v com zlyhava asi vacsina z nas....Ako si najst ten extra cas na cvicenie?, prisne dodrzanie stravovacieho rezimu=mat vzdy po ruke pripravenu spravnu povolenu stravu...Skusala som to (cvicit 3xtyzdenne) a spravne sa stravovat. Ked k tomu pridame chtic mat doma vsetko cerstve na pripravu jedal dalo to poriadne zabrat. a hlavne mat po ruke vzdy tie spravne suroviny. No klobuk dole kto to zvlada. nehovoriac o bikiny fitnesskach kt. to robia na profi baze. Praca, domacnost, nakupy, deti.... plus k tomu sportove aktivity deti, rozne ine akcie pre deti. a mat energiu na cvicenie popritom vsetkom...

9. dec 2015

@jeanette12 ja som cvičila dnes ráno o 5:15,dala som sprchu, oprala som a o 6:45 som vypadla z domu do práce 😉 A samozrejme som aj maľovku nahodila 😀

9. dec 2015

@jeanette12 kazdy zlyhava v niecom inom, neexistuje napisat jeden navod 🙂 ja ti poviem z mojej skusenosti - pracujem, mam dve deti, ktore maju kruzky, byvam na dedine, takze dostupnost surovin je poslabsia... Zaklad je NEKUPOVAT NEZDRAVE veci, nemat doma polotovary, sladkosti, veci, ktore nas rychlo zasytia, ale nemaju ziadnu pridanu hodnotu pre naše telo. Kolko trva uvarit ryza? a kolko trva urobit kuskus? kuskus mas dokonca rychlejsie 🙂 da sa zaliat aj v robote z horucej kanvice. kupit si v obchode biely jogurt alebo ochuteny - casovo je to to iste, cenovo biely aj lacnejsie... Ja chodim na nakup 2x do tyzdna a v pohode 🙂 Netreba hladat dovody, preco nie, ale sposoby, ako ano 🙂

9. dec 2015

@luciferova môžeš prosim pridat par fotiek z diaru?

9. dec 2015

Mne ho doniesol Mikulas

9. dec 2015

ja som dostala k narodeninam....uz sa tesim na jeho vyuzivanie

9. dec 2015

Fotky pridam, ale kon nechce spolupracovat ☹

9. dec 2015
9. dec 2015
Komentár bol odstránený

@jeanette12 ja na tom tiez vdy stroskotam.... neviem kde robim chyby.Ked sa nakopnem tak valim mesiac...dva makam kazdy druhy den top strava. Krasne vsetko vidno aj na postave a potom drb total mi prepne zacnem jest blbosti...som unavena necvicim 😩 prave som v tej faze a som sklamana a zufala. Nenavidm svoje hnusne mlandrave brucho a roztrasenu prdel!!!

10. dec 2015

@zuzzulka Mne sa stalo to ze mala si zlomilo rucicku, a to zlomilo mna. a bolo mi fuk cvicenie, aj strava... Nespala som prvy tyzden, zle to vyzeralo, naskor aj na operaciu, na prasky som bola z toho uplne. ano, viem stavaju sa aj horsie veci.... Jedinacik moj jediny!!!!!

11. dec 2015

@zuzzulka Po troch uspesnych mesiacoch, som sa na to vtedy vykaslala. my byvame same, takze rano u mna nehrozi pretoze ju nema kto postrazit. a vecer jedine keby ide somnou do fitka a to teda nie je bohvie co lebo tam len vymysla alebo chce cvicit a to sa niekedy pri skupinovom cv. jednoducho neda. tak hladame nieco spolocne, napr. koniky, aspon sa pri nej prejdem... a dala som ju korculovanie, tak aj to budeme moct spolu. ALE JASNE ZE AKO NA POTVORU UZ TENTO ROK NEUCIA DOSPELYCH....

11. dec 2015

fotky pridane 🙂

11. dec 2015

Kde ho kupim? Dakujem

11. dec 2015

@nekonecna urcite v internetovych knihkupectvach 🙂

11. dec 2015
11. dec 2015

@jeanette12 uplne ta chapem aj dovody. Ja mám idealne podmienky ale !!!! Ja to proste mam v povahe ani to neviem definovat co sa to deje ...ked sa pre nico nadchnem vidím výsledok a bááác potom mi prepne som rýchlo demotivovaná. Som si vsetkeho vedoma ale neviem s tým nič urobiť žial ...hadam raz prídem na to ako sama zo sebou vybabrem

12. dec 2015

skus znova, a znova. mat (idealne) podmienky je velke plus.byt sama s deckom, nemat pre seba jediny vecer, nemoct odist rano si zabehat, byt vecer vystavena, bez zostavajucej energie.... ale dala som tri mesiace! uspesne! ale vtedy tu mala otca, byval s nami a mohla som si to casovo dovolit!a to je presne to o com hovorim!!!

13. dec 2015

@zuzzulka skus znova, a znova. mat (idealne) podmienky je velke plus.byt sama s deckom, nemat pre seba jediny vecer, nemoct odist rano si zabehat, byt vecer vystavena, bez zostavajucej energie.... ale dala som tri mesiace! uspesne! ale vtedy tu mala otca, byval s nami a mohla som si to casovo dovolit!a to je presne to o com hovorim!!!

13. dec 2015

ja som mala aj trenera, skveleho, najlepsieho akeho si moze niekto priat! nie osobneho, ale na skupinove cvicenia som chodila. v lete nas tam bolo dokopy 3ks, takze sa mohol venovat viac.fitko super, cistucke, novucke, perfektny personal!!!chodievala som 3xtyzdenne a cez vikendy turistika, al. nieco podobne uz aj s malou.. A teraz casovo proste by sa dalo 1xtyzdenne....

13. dec 2015

ja by som si ho vedela predstaviť neviem či to napíšem správne, ale v strunovom viazaní

14. dec 2015

Aktualne prebieha na mojej stranke sutaz o tento diar 🙂 kuk na fb MOJE JEDLO 🙂

14. dec 2015

@luciferova ano sledujem dlho tvoju stranku uz som sa zapojila👍

15. dec 2015

@zuzzulka
@jeanette12 ale babyyyy...ved nik nema idealne podmienky! Ono to trosku treba zmenit v hlavicke...nehovorit si ako nenavidim svoje brucho, ale mat sa rada aj s tym bruchom...treba byt trosinku egoista, vyhradit si cas len a len pre seba...a nie je ho treba vela....
Ked sa moj zivot uberal chaotickym stylom, ze sama s dcerou, byvala som na jednom konci mesta a ona v skolke na druhom konci mesta, ja v praci v centre a tak, ze od rana do vecera /v skolke priplatok, aby mi ju o hodinu dlhsie postrazili/..nasla som si kalanetiku...a cvicila som 5 minut rano, kym mala ranajkovala, 5 minut v praci, cez obednu prestavku, a 15 minut vecer, ked som u ulozila spat...
..a nielen pre stihlu liniu, ale, aby som sa odreagovala a zmiernila stres...

...na to vsetko netreba trenera, netreba fitko a ani kopec casu..tak, ze jaj, nudim sa, co by som.nuz hadam skusim trochu pocvicit...na to treba trochen logistiky a pevnej vole...a chciet, samozrejme...

15. dec 2015

Uplne s tebou suhlasim!!! Zial ja mam podmienky ale nemam ine veci.... viem ze je to omne a o mojom chceni ...potrebovala by som to v hlave zme it v 1 rade! Dakujem za tvoj nazor

15. dec 2015

@zuzzulka drzim palce, nech aj to pride..🙂

16. dec 2015

@victory1 Skor to nie su umna vyhovorky pretoze tri mesiace ked mi ju mal kto postrazit som cvicila 3x tyzdenne, takze to nebolo o nicom inom len o tom ze ma mal kto zastupit. a fitko preco nie ked je na desat minut od mojho domu? a je tam super atmosfera. viac ma to tam bavi nez doma sama cvicit.

16. dec 2015

@1mirka1 ahoj takze si snim spokojna?

19. dec 2015

drzala som ho v rukach, ale vobec ma neuputal. kto chce byt fit, urcite to dosiahne i bez tohot diara. net je plny navodov, receptov, cvicebnych spotov, fittnes guruov je tu tiez dost, aj navody na pozicie bojovnikov. avsak co clovek nikde nenajde, co musi mat v sebe je to povestne odhodlanie, vydrz, tempo, pevna vola chciet... 🙂

25. dec 2015

@jeanette12 hovoris mi z duse ale tak velmi by som to vsetko chcela stihat

28. dec 2015

@zuzzulka boze zena!ty minhovoris z duse!!!!!!uplne presne tento problem mam aj ja!!!! :(

7. jan 2016

Chcem sa opytat ci je to denný diár. Potrebujem na jeden den si dosť toho pozapisovat a plus s tréningami by bol pre mna naozaj vhodnou voľbou

14. jan 2016

@mikaysophie neviem, ci by ti toto stacilo. Na dvojstrane je 6 dni

14. jan 2016

@mikaysophie na dalsej strane je nedela a feedback za predosly tyzden. Dalsia strana je zas na zapisovabie cvicenia

14. jan 2016

mam ho aj ja, je skvely, zacala som si zapisovat uz od decembra, co tak cvicim, a je fajn vidiet spätne, ze clovek nieco pre seba robi...

15. jan 2016

je brutalny, silno motivačný!!! niečo také mi už dávno chýbalo 🙂

19. jan 2016

Začni písať komentár...

Odošli