Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    lucinka2000
    31. mar 2021    Čítané 107x

    Prečo difuzéry?

    Stalo sa vám už niekedy, že ste prišla domov po náročnom dni a jediné čo ste - nie potrebovala - ale chcela, bolo mať chvíľu sama pre seba? Sedieť na gauči a vychutnávať si ticho a .... dýchať. 

    Po chvíli tohto ticha si uvedomíte, že by to chcelo niečo čo ho bude nerušene dopĺňať. 

    V ten okamih som začala pátrať. Obchody boli preplnené "tyčinkovými" difuzérmi, ktoré voňajú silno, vydržia krátko a "len" voňajú. Na internete, v elektronickom e-shope som objavila aromatické difuzéry, ktoré majú niekoľko benefitov. Rozhodla som sa jeden vyskúšať. Hoci potreboval filtre, ktoré som naviac, ako bol priložený - jeden - nemala, účel spĺňal. Dopĺňal "ticho" a nerušil.

    Filtre došli a tak som sa rozhodla zakúpiť si ďalší, tentokrát bez filtra. Čo vám poviem? Mám doma dva a sú neuveriteľné. Po jeho spustení sa človek ocitá "vo svojom" a ešte niečo naviac. Difuzéry dodávajú domovu akýsi šmrnc, niečo čo vám zrazu chýba u každého, kto ho nemá. Množstvo tvarov, množstvo vôní, ktoré si môžete nakombinovať podľa vlastnej potreby a fantázie. A navyše - zapadnú kdekoľvek. Do každej miestnosti a sú všestranné. Ľahko sa pri nich zaspáva, čistia vzduch a zvlhčujú ho, preto je použiteľný i bez esenciálnych olejov. Stačí pridať vodu a spustiť.

    Vône ktoré používate vám vedia dobiť potrebnú energiu, vďaka nim sa dokážete sústrediť, uvolniť a  oddychovať. Ich vôňou dokážete spríjemniť "pobyt" u vás krátkej aj dlhej návšteve. Difuzér je naozaj dobrým spoločníkom a vhodným do každého bytu, každej miestnosti, každej rodiny bez ohľadu na vek, zamestnanie. Je dokonalým spoločníkom pri štúdiu či práci z domu alebo v kancelárii. 

    Difuzér po rokoch vnímam ako súčasť bývania a skvelého spoločníka na oddych, zdravý životný štýl a dokonalú dekoráciu, ktorá zapadne kamkoľvek. 

    A navyše. Difuzéry, ktoré nepotrebujú filtre - a pokiaľ ich fyzicky nezničíte, nemajú prečo nefungovať. Vydržia naveky. 

    lucinka2000
    30. mar 2021    Čítané 90x

    Oddych a zdravý životný štýl

    "Niekedy to najproduktívnejšie, čo môžeš urobiť, je oddýchnuť si."  - Mark Black 

    Inšpiratívny a jednoduchý citát. Niekedy stačí len päť minút na získanie energie, vďaka ktorej budeš svoju pracovné povinnosti zvládať rýchlejšie a jednoducho.   

    Stres nie je tak zlý! Pri riešení zložitých situácií v našom každodennom živote je nevyhnutná určitá miera stresu. V našom tele dochádza k zmenám, čo nám umožňuje konať. Ak však zostaneme v stave vysokého stresu príliš dlho, môže to poškodiť naše zdravie. Stres môže ovplyvniť našu fyzickú, duševnú aj emočnú pohodu.

    Fyzické príznaky, ako sú bolesti hlavy, napätie v krku a ramenách, závraty, únava a zlý spánok, môžu byť dôsledkom stresového preťaženia. Stresom sa zvyšuje hladina kortizolu- hormón, ktorý ovplyvňuje funkciu mozgu. To môže mať za následok znepokojenie, zlú koncentráciu, ťažkosti s rozhodovaním a nekontrolovateľné myšlienky. A aby toho nebolo málo, emocionálne príznaky sa môžu prejavovať ako podráždenosť, pocity ohromenia, úzkosť, nízka sebaúcta, depresie alebo agresia.

    Nie vždy sa dokážeme stresu vyhnúť, ale naučiť sa zvládať stres je kľúčové! Relaxácia má zásadný význam pre zvládanie stresu. Keď relaxujeme, zvyšuje sa tok krvi a dodáva nám viac energie. Pomáha nám mať pokojnejšiu a jasnejšiu myseľ, ktorá pomáha pozitívnemu mysleniu, koncentrácii, zlepšuje pamäť a rozhodovanie. Relaxácia spomaľuje našu srdcovú frekvenciu, znižuje náš krvný tlak a uvoľňuje napätie. Pomáha tiež tráveniu, pretože pri uvoľnení efektívnejšie vstrebávame základné živiny, čo pomáha v boji proti chorobám a infekciám. 

    Relaxujte viac ako doteraz! Naplánujte si počas dňa niekoľko minút na oddych, aby ste znížili hladinu stresu a podporili príval energie. 

    Tu je niekoľko relaxačných techník, ktoré sú rýchle a jednoduché: 

    Zamerajte sa na svoje dýchanie 

    Vizualizujte - predstavte si relaxačné miesto a zamerajte sa na detaily. 

    Urobte si krátku prechádzku a sledujte svoje okolie, sústreďte sa na rastliny, stromy, slnko, oblaky a dýchajte

    Prevezmite kontrolu a nájdite spôsob ako relaxovať! Je naozaj dôležité skúsiť odpočívať aj doma. Existuje veľa jednoduchých a lacných spôsobov, ako sa vo svojom živote trochu upokojiť - počúvať hudbu, prechádzať sa, čítať knihu, byť kreatívny, stretávať sa s priateľmi, cvičiť, dať si horúci kúpeľ alebo čokoľvek, čo vám pomôže uvoľniť stres. Svoju myseľ a telo.  

    www.shop-artdeco.info

    lucinka2000
    30. mar 2021    Čítané 56x

    Aroma difuzér. Viac než len osviežovač vzduchu

    Ide o inovatívne a originálny bytový doplnok, ktorý funguje ako osviežovač vzduchu a zároveň aj ako zvlhčovač. Táto štýlová interiérová vychytávka smelo nahradí vaše jednorazové osviežovače vzduchu, ktoré sú väčšinou neestetické a neefektívne. Vymeňte svoje nudné jednorazové osviežovače a skúste tento malý zázrak. Urobte dobre svojmu zdraviu a s touto efektívne vecičkou iste príjemne prekvapíte aj svojich blízkych. Je vhodný do domácností, kozmetických salónov, spa a jednoducho do každého interiéru.  

    Cenovo dostupné, relaxačné a zdravé olejové difuzéry si vďaka svojim rozsiahlym výhodám získavajú popularitu u ľudí po celom svete. Olejové difuzéry pracujú jednoduchým procesom difúzie oleja, ktorý pomocou tepla mení olej na paru, ktorá sa potom šíri po celom obytnom priestore. Esenciálny olej môže mať niekoľko relaxačných a zdravotných výhod, vrátane bezpečnej disperzie vôní, obrany proti komárom a plesniam, úľavy od stresu a ďalších! 

    Vône, ktoré dávajú zmysel 

    Na rozdiel od sviečok alebo osviežovačov vzduchu difuzéry uvoľňujú do vzduchu čistiace molekuly, ktoré ho čistia a nepreťažujú nezdravými chemikáliami. Elektronické difuzéry tiež nepredstavujú riziko požiaru ako sviečky. Navyše obsahujú pridanú vlastnosť zameniteľnosti, čo znamená, že meníte typy olejov pre rôzne vône a zdravotné výhody. Vonné oleje sa do ovzdušia uvoľňujú v podobe jemnej pary, ktorá vychádza z vrchnej časti aróma difúzora. Aróma difuzéry sú vybavené ultrazvukovú technológiou a jemnú atomizáciou. Fungujú tiež ako ultrazvukový zvlhčovač vzduchu. Pomocou týchto inovácií sa hmlové esencie postupne a plynule šíri po celom interiéri. Vzduch osviežujú a zároveň zvlhčujú.   

    Priemerná prevádzková doba je 5 až 9 hodín. Dĺžku prevádzky si vieme sami nastavovať pomocou príslušného časovača.. Novodobé zariadenia sú väčšinou vybavené LED diódami rôznych farieb. Pri spustenom difuzéry postupne mení farbu. Touto príjemnú pridanou hodnotou oživíte nielen vlastné domácnosť, ale určite sa hodí aj do kancelárie či wellness. 

    Úľava od stresu 

    Niekoľko laboratórnych štúdií potvrdilo, že éterické oleje, ako je levanduľa, preukázali, že znižujú stres a pomáhajú zmierňovať úzkosť. Predbežné štúdie tiež ukázali, že difuzéry môžu pomôcť zmierniť príznaky depresie. 

    Vylepšený spánok 

    Esenciálny olej má relaxačné vlastnosti, ktoré môžu ľuďom všetkých vekových skupín pomôcť rýchlejšie zaspať a zdravšie spať. Elektronické difuzéry majú nielen možnosť kombinovať rôzne olejové zmesi, ale tiež ich jemný zvuk pomáha uvoľniť rozrušenú myseľ. Mnoho z nich tiež prichádza s funkciou automatického vypnuti pri nedostatku vody.

    Ako ho používať? 

    Návod na jeho použitie nájdete priamo v balení konkrétneho elektrického zariadenia. Ten je vhodné dôsledne dodržiavať, aby nedošlo k poškodeniu prístroja.

    Kam difuzér umiestniť

    Tento úžasný pomocník si nájde miesto v každom byte, dome, pokojne aj na chalupe či v internátnej izbe. Umiestniť ho môžete všade tam, kde je potrebné, či už do kuchyne, obývačky alebo spálne. Konkrétne umiestnenie v danej izbe nie je až tak podstatné, ale je možné vybrať napríklad miesto, kde sa viac hýbe vzduch. 

    Môže to byť pri okne, tiež pri stále sa otvárajúcich a zatvárajúcich dverí či na mieste, okolo ktorého sa často chodí. Vďaka tomu sa vôňa ešte rýchlejšie roznesie po miestnosti. Výborné je ho však umiestniť aj v blízkosti chorého jedinca. Difuzér v domácnosti môžete používať prakticky počas celého dňa nepretržite.   

    www.shop-artdeco.info