maggie20
10. dec 2021
1604 

6 tipov na vianočný darček pre školáka

Vianoce sa nezadržateľne blížia. A aby na to náhodou niekto nezabudol, televízne reklamy a vyzdobené obchody nám to dôsledne pripomínajú už od polovice novembra.

Kľučkovať pri každom nákupe v supermarkete s plným vozíkom medzi stromčekmi, Mikulášmi a dekoráciami všetkých farieb ešte zvládam. Ale každý deň sa dívať v telke na tú istú vianočnú reklamu, je veru aj na mňa trochu priveľa.🙂

Neskôr sa k nim pridajú sviečky horiace na adventnom venci, vianočné koledy v rádiách a moji známi začínajúci každý rozhovor otázkou: „Máš už nakúpené všetky vianočné darčeky?“

A ja nemám.
Niežeby som nechcela, ale pre niektorých členov rodiny jednoducho neviem, aké darčeky kúpiť.

Kúpiť darček pre malé deti je pomerne jednoduché. Vždy sa nájde nejaká pekná hračka alebo knižka, ktorá ich očarí a po ktorej túžia. Vidíte to podľa iskry v ich očkách, keď o svojom želaní rozprávajú. Tipy na darčeky pre detičky vám v katalógoch ponúkne každé väčšie hračkárstvo. Prípadne ich nájdete aj na webových stránkach internetových obchodov ako napríklad Mall, Alza, Albi, atď.

Ak teda vaše deti nechcú hneď všetko alebo každý týždeň niečo iné. 🙂

Obdarovať manžela a rodičov tiež nie je zložité, často postačí aj maličkosť. Veď my dospeláci predsa vieme, že tie najkrajšie dary sa za peniaze aj tak kúpiť nedajú. Ak vám nechýba zručnosť a inšpirácia, milé darčeky vyrobené ručne potešia možno viac ako tie kúpené.

A potom sú tu teenageri. Už nie sú deťmi, ale ani dospelými. S hračkami sa už nehrajú, no v kútiku srdca aj tak stále túžia po prekvapení, ktoré ich nadchne a bude „suprové“.

Ale ako vybrať vhodný darček, ktorý túto hormónmi zmietanú dušu poteší a po jeho kúpe nebudem musieť vyhlásiť osobný bankrot?

A preto som napísala tento článok.

Aby ste mi vy, mamy starších detí, poradili aké darčeky im dávate tento rok pod stromček vy.

Na oplátku pridávam pár tipov aj ja.

Minipočítač

Korona kríza ovplyvnila vo veľkej miere aj študentov, a to najmä online vyučovaním. Nie každá domácnosť má ale pre školáka k dispozícií voľný počítač, na ktorom by mohol študovať. Tento problém sme minulý rok riešili doma aj my. Dve deti na dištančnom vzdelávaní a doma len jeden počítač.

Najprv sme sa pripájali cez tablet a mobily, ale neskôr sme kúpili staršiemu synovi k Vianociam minipočítač. Je menší ako klasický stolový počítač a nezaberá veľa miesta. V porovnaní s klasickým počítačom a notebookom je menej výkonný a preto je aj cena nižšia.

Je vhodný na surfovanie na internete, vypracovávanie školských úloh vo Worde, Exceli a podobne.

Boli sme ale prekvapení, že dokonca "utiahol" aj niektoré hry.

Mini PC Intel NUC 7CJYHN

PC mini Intel je výbornou voľbou na každý pracovný stôl aj do domácnosti. Využíva spoľahlivé a rýchle komponenty, u ktorých vychádza dobrý pomer výkonu a ceny. Bez problému zvláda základné pracovné úkony a poradí si aj s multimediálnou zábavou.

Lego®

Lego už dávno nie je len zábavka pre deti. V ponuke sú viaceré legové línie, pri ktorých stavbe sa často potrápi aj dospelý.

U nás je obľúbené LEGO® Architecture. Postavíte si miniatúry najznámenjších stavieb sveta ako sú Socha slobody, Eiffelova veža, Trafalgarské námestie, Big Ben a podobne.

Kde kúpim LEGO® Architecture 21034 Londýn?

Zobraz ďalšie eshopy a recenzie mamičiek

Náročnejších staviteľov by mohlo zaujať LEGO® Bonsaj. Obsahuje až 878 dielikov, ale výsledok je očarujúci.

Kde kúpim LEGO® Creator Expert 10281 Bonsaj?

Zobraz ďalšie eshopy a recenzie mamičiek

Knihy

Počas mrazivých zimných dní je kniha tým najlepším spoločníkom na trávenie voľného času doma.

V kníhkupectvách je široká ponuka zaujímavých knižných titulov pre teenegerov, stačí si len vybrať.

Inklinuje vaše dieťa k romantickým dievčenským príbehom?

Kde kúpim knihu P.S. Mám ťa rada?

Zobraz ďalšie eshopy a recenzie mamičiek

Alebo skôr k napínavému sci-fi?

Kde kúpim knihu Zjazvený kráľ?

Zobraz ďalšie eshopy a recenzie mamičiek

Či k humorným sériám na pokračovanie?

Kde kúpim knihu Život Adama 4: Rebel konečne tínedžerom?

Zobraz ďalšie eshopy a recenzie mamičiek

Hry na hraciu konzolu

Pre školákov je dobrým darčekom aj nová hra na ich hraciu konzolu.

Taká FIFA vychádza pravidelne každý rok a chlapci sú z nej po každé úplne nadšení. A nielen chlapci, častokrát aj tatinovia.

Nová hra FIFA 2022 na Xbox, ako aj pre iné druhy hracích konzol, je už v predaji. S mnohými vylepšeniami prinesie tým vašim chlapom perfektný hráčsky zážitok.

Kde kúpim FIFA 22 - hru na Xbox?

Zobraz ďalšie eshopy a recenzie mamičiek

V novembri tohto roku prišla na trh aj nová hra na na Playstation 4: Lets sing 2022, ktorej súčasťou je aj mikrofón.

Je vaša dcéra speváčkou telom i dušou a sníva o tom, že aj ona raz bude stáť na pódiu Superstar? Potom je táto hra pre ňu dokonalý darček.

A prinajmenšom si s kamoškami pri spoločnom karaoke užijú kopu zábavy a smiechu.

Len potom opatrne s vianočným punčom, aby ste náhodou nedostali chuť všetkým dokázať, že to vy ste tá najlepšia speváčka široko - ďaleko! 😉

Lets Sing 2022 + 1 microphone – hra na PS4

Hra na konzolu – PS4/PS4 Pro, škatuľová verzia

Smarthodinky

Smarthodinky sme synovi kúpili viac-menej z praktických dôvodov. Nemám problém pustiť ho s kamarátmi von, dôverujem mu, ale som trochu pokojnejšia keď je telefonicky zastihnuteľný.

Po rozbitom mobile, ktorý mu pri byciklovaní vypadol z vrecka, sa nám volanie cez hodinky zdalo praktickejšie.

Taktiež sa mi páči, že si vďaka GPS viem hocikedy pozrieť, kde sa práve nachádza. Viem, že pubertiaci sú veľmi vynaliezaví a to, že sú tam hodinky nie je dôkaz, že je tam aj on, ale zatiaľ sme problém nemali.

Kde kúpim Inteligentné hodinky LAMAX WatchY2?

Zobraz ďalšie eshopy a recenzie mamičiek

Štýlový kúsok oblečenia alebo obuvi

Najmä pre dievčatá je dobrým darčekom aj pekný kúsok oblečenia alebo obuvi. Napríklad s novými teniskami určite nič nepokazíte.

Podarujte nejaké svojej dcére na Vianoce a ukážte jej, že aj Ježiško má dobrý vkus!

Adidas SUPERSTAR W

PRÍBEHY, NEZABUDNUTEĽNÉ ŠTÝLY A ŠPORTOVÉ OBLEČENIE ADIDAS. UŽ OD ROKU 1949.

Pre chlapcov sú zaujímavým darčekom aj rôzne zážitkové poukazy, napríklad na jazdu na motokárach alebo simulátor voľného pádu v Tatralandii.

A aké darčeky pre školákov by ste odporúčali vy? Máte aj vy nejaké dobré tipy?

*Uvedené ceny produktov boli platné v čase publikovania článku. Časom sa môžu líšiť.

bYcIklovanie ? 🤦‍♀️

15. dec 2021

Ako matka dvoch teenagerov by som k tým knihám pridala aj želanie mojej dcéry Ako (ne) prežiť mladosť od Peter Popluhar, pre chlapcov na posilňovanie činky a pod., kozmetika, powerbanky, mobily, oblečenie opatrne, pretože málo čo sa páči, čo vyberiem, všetko je retro 🙂, vonné sviečky pre dievčatá a pod.

15. dec 2021

Zážitky, oblečenie s logom obľúbeného hokejového tímu, kniha alebo komix Marvel/Star wars...ak sú ponožky a boxery trošku "šialené" (Dedoles), potešia sa aj tým.
A ešte špeciálne príslušenstvo k pc - klávesnica, myš, slúchadlá.

15. dec 2021

Ja by som navrhla kúpiť merch od obľúbeného speváka alebo YouTubera. Tiež sme to tak riešili.

15. dec 2021

môj si želal vedeckú kalkulačku a slúchadlá, tak to dostane a vraj ho mám prekvapiť, že to nechá na mňa, dostane palcát (buzogáň), baví ho stredovek, vraj si raz zaobstará brnenie, tak ten buzogáň hádam ocení 🙂, dostane turistické topánky (je skaut), mám ešte kožený opasok

15. dec 2021

Práve som dočítala túto knihu https://www.buk.land/nase-knihy/
Je určená predovšetkým teenagerom, ale má čo povedať aj rodičom, ktorí sa snažia svoje dospievajúce deti pochopiť 🤪🤯🙈😅 teda, ak vaše deti majú aspoň trochu vzťah k čítaniu, odporúčam 👍👍👍

15. dec 2021

....a zo sveta sportu uz nic? 🤔🤏🤷‍♀️

15. dec 2021

Nasa puberta ma cislo 1 svojho psa a kreslenie, takze na zelanie vsetko mozne co sa tyka starostlivosti a vybavy pre psa a umelecke farbicky, a co sa sportu tyka tak lyziarsku vybavu

15. dec 2021

@eeffka ako čítam celý článok, je jasné, že autorka slovenčinu vie, tak sa asi kopla, tebe sa to nikdy nestalo, však? 🙂

15. dec 2021

@mirdze ne, dnešní mládež nesportuje 😂
...to měl být vtip-já mám sice decka 8 a 11, takže ještě ne úplně - teen, ale ono se to tak posouvá, že už je skoro k teen řadím- jeden si přál skate a druhá brýle na plavání 😉
Jinak ale high light dnešních Vánoc je vlastní Spotify. Oba miluji hudbu a já jsem radši, kdyz si ji budou pouštět ze Spotify než z YouTube.

15. dec 2021

ale k veci, odporúčam naozaj merch obľúbených youtuberov, instagramerov, ak ich chcete potešiť... Ja som v tomto "za", pokiaľ to nie je vyslovená blbosť a fakt predražená... závisí aj od toho, koho "sledujú"...

15. dec 2021

@elzu co je Spotify?

15. dec 2021

@ketrin co je merch a instagramer?

15. dec 2021

@mirdze merch sú reklamné predmety a oblečenie obľúbených youtuberov a instagramerov (taký ako na YouTube ale sledujú sa na kanáli insta) a Spotify je služba na počúvanie hudby bez cd😂

15. dec 2021

@mirdze nemáš doma teenagera? 😂

15. dec 2021

@ketrin toto nie je pripevok beznej pouzivatelky, ale v podstate reklama ,cize by mala existovat editacia pred zverejnenim.

15. dec 2021

@danaholanova moj ma len 3r ale teda snad za 10rokov sa to zas zmeni k stavaniu domcekoch na stromoch 😀 ale snazim sa ho viest k sportu a v plane karavan a cestovanie, tak snad ho zaujmu krajiny a ludia

15. dec 2021

No u nás to trocha ťažšie. Okrem freestyle kolobežky(bycikel som nechala na narodky)to bude nové drahšie príslušenstvo k hernému počítaču (mikrofón,klávesnica + stream deck, nejaké usb rozdvojky),nejake hry na ps5,oblecko a prekvapenie som vymyslela najprv som myslela že fotokniha ale kúpila som digitálny rámček čo prehráva aj videá. A trezor taký malý naozajstný od malička mal rád pokladničky,trezory.

15. dec 2021

@mirdze to nič len sa smejem aj sama zo seba že mi už tým mladým nerozumieme asi už teda znak starnutia ale syn mi rád ešte prekladá 😂

15. dec 2021

@eeffka reklama čoho?

15. dec 2021

Náš synovec chce stabilizátor na telefón . Vyskladali sme sa mu a bude aj kamera. Syn 9 r tomu vôbec neviem chce tričko nejakého jutubera.

15. dec 2021

@mirdze merch je značka nejakej "celebritky" napr. Dara Rolins robí diár každý rok 🙂 to je jej merch

15. dec 2021

@danaholanova ahoj aky digitalny ramcek si kupovala? Das tip? Dakujem

16. dec 2021

@eeffka To musel byť nejaký redakčný škriatok, máme doma tretiaka, tak s bicyklom sme pri úlohách v tomto školskom roku natrápili 😉. Ospravedlňujem sa za chybu, ale super že si si to všimla. 🙂

16. dec 2021

@mirdze šport je super, len môj nemôže cvičiť zo zdravotných dôvodov, tak v tomto sme žiaľ trochu obmedzení.

16. dec 2021

Každý rok rovnaká dilema. Všaka Bohu som vybavená. Zobrala som ju nakupit si oblečko(viem nebude to prekvapko, ale ja sa jednoducho neviem trafiť so vkusu) no a ako prekvapko bude Soľná lampa, má rada minerály. Tiež som pokukovala po lavovej lampe, ale nevyzerá moc bezpečná. Ako somarinku, ktorá jednoducho ma len vyčariť úsmev a vytočiť oči do nebies 🤣 tak som kupila snaď tú najškaredšiu hračku Fuggle(funny ugly monster). Knihu, farby a štetce na malovanie, volejbalku, set na nechty s ozdobkami z oriflamu a sviečku. Snáď bude spokojná a niekomu sa hodil ako tip;)

16. dec 2021

Bezdrotove sluchadla, mobil a oblecenie anime.

16. dec 2021

@danaholanova Aj nad merchom som rozmýšľala, ale minulý rok mi to trochu nevyšlo. Syn strašne obdivoval jedného YouTubera. Tak sme nakúpili mikiny od Asimistera. Po mesiaci nejaký spolužiak povedal, že Asimister je trápny a odvtedy nemá mikiny kto nosiť. 😅

16. dec 2021
16. dec 2021

@maggie20 a mne sa Asimister páči ale tiež už je u nás minulosť teraz ide Duklock👍

16. dec 2021

Dcéra si želala paddleboard, tak ho dostane, plus pár drobností k tomu. A kedže máme obe rady zvieratá, objednala som dve veľké vrecia kvalitných granúl, jedno pre psov, druhé pre mačky a pôjdeme ich zaniesť do miestnej karanténnej stanice. Zásielku so stelivom som im poslala priamo na adresu.

16. dec 2021

@lulu4 https://www.tipa.sk/sk/fotoramcek-sencor-sdf-10.... takýto ale bol v akcii za 60 eur už pozerám že išiel hore. Ale zdalo sa mi fajn nápad album by ho už tak nezaujal tak dúfam že sa bude páčiť.

18. dec 2021

@danaholanova Toto som si aj ja všimla, že veľa takýchto vecí pred Vianocami zdraželo. Hlavne elektronika a tak. Asi netreba váhať a kúpiť aj v predstihu, v októbri - novembri

18. dec 2021

Ďakujem vám všetkým za dobré tipy, pri niektorých som si musela aj vyhľadať čo to je vlastne je, ako napríklad paddleboard alebo stablizitátor na mobil😀
Tie konkrétne produkty, ktoré odporúčate som pridala aj sem:
https://www.modrykonik.sk/recenzie/ako-ne-prezit-mladost-pribehy-prisernych-rozhodnuti/
https://www.modrykonik.sk/recenzie/biela-ako-mlieko-cervena-ako-krv/
https://www.modrykonik.sk/recenzie/fotoramik-sencor-sdf-1080-b/

18. dec 2021

Začni písať komentár...

Odošli