maggie20
11. okt 2021
2124 

Pracie prášky vhodné pre alergikov a citlivú detskú pokožku

Keď mi zdravotná sestra v pôrodnici oznámila, že môj syn má suchú kožu so sklonom k atopickému ekzému, hneď som pochopila, že starostlivosť o jeho detskú pokožku bude náročnejšia ako pri zdravých deťoch. Dermatologička nám predpísala prípravky na ošetrenie kože a odporučila aj vhodnú detskú kozmetiku. Pravidelne sme chodili na kontroly a jeho stav sa nelepšil.

Vo voľnom čase som sa teda snažila prečítať si o tomto ochorení trochu viac. Zistila som, že citlivú pokožku dokážu často dráždiť aj samotné pracie prostriedky a aviváže. Obsahujú totiž parfumy, farbivá, optické rozjasňovače a konzervanty, ktoré môžu pôsobiť agresívne nielen na jemnú pokožku bábätka, ale spôsobujú ťažkosti aj u dospelých ľudí, ktorých trápi alergia či atopický ekzém.

Persil Sensitive gél

U nás v rodine sme problémy s kožou predtým nikdy nemali. Pri kúpe pracieho prášku a aviváže som teda mala len dve kritériá – aby dobre vypral a pekne voňal.

Detská pokožka je ale oveľa tenšia ako u dospelého človeka a preto som detské oblečenie právala v Persil Sensitive. Zdravú kožu nedráždil, prádlo pekne prevoňal a vypral aj fľaky od detských príkrmov. Jeho výhodou je tiež dostupnosť v každom supermarkete alebo drogérii a cenovo výhodné veľké balenia.

Persil Sensitive gél

  6 skúseností

Prací gél Persil Sensitive s unikátnym spojením účinných látok sa postará o dokonalý vzhľad vašej bielizne s dlhotrvajúcou vôňou.

Prášok na pranie Lovela Baby na farebnú bielizeň

Značka Lovela patrí medzi mamičkami k najobľúbenejším pracím prostriedkom na detskú bielizeň. Má jemnú vôňu a prádlo bolo mäkké aj bez použitia aviváže. To bolo pre mňa dôležité, pretože pri podráždenej pokožke môjho syna som sa používaniu aviváže chcela radšej vyhnúť.

Lovela je tiež ľahko dostupná a cenovo výhodná. Môžete ju kúpiť ako prášok, prací gél alebo kapsuly. Ak máte vy alebo vaše dieťa ekzém či alergiu na prací prášok, je vhodnejšie používať gélovú formu. Ľahšie sa rozpúšťa a vymýva z prádla aj pri nízkych teplotách prania.

Prášok na pranie Lovela Baby na farebnú bielizeň

Produkty na pranie značky Lovela Baby boli špeciálne vyvinuté pre deti, a to od prvého dňa ich života. Oceňujú ich však aj ľudia, ktorí z dôvodu svojej citlivej pokožke bojujú s alergiou alebo ktorí problémom spojeným s alergiou chcú predchádzať.

Bupi BABY sensitive prací prášok

Má príjemnú, nevtieravú vôňu. Citlivá pokožka môjho syna naň reagovala dobre. Keď sme ho skúšali, nezbadala som žiadnu alergickú reakciu. Nevýhodou je, že je dostupný iba v malom balení. Keďže máme viac detí, prášok sa rýchlo míňal.

Bupi BABY sensitive prací prášok

Novorodenec má päť krát tenšiu pokožku ako my dospeláci, čiže jeho pokožka je veľmi citlivá a rýchlo sa podráždi. Rozhodne sa u malých detí nespoliehajte na bežný prací prostriedok, ktorý je agresívny k pokožke a môže spôsobiť alergie.

SONETT prací gél Sensitive

Časom som s všimla, že stav pokožky nášho syna sa počas roka mení. V lete trávi viac času na slniečku a jeho pokožka je krajšia. Sú ale obdobia, ako je vykurovacia sezóna v zime, alebo napríklad po chorobe, keď má oslabenú imunitu, kedy sa mu červené fľaky na tele a tvári zväčšujú. V týchto obdobiach je alergia na prací prášok naozaj to posledné, čo potrebujeme.

Aby sme jej predišli, používam vtedy na pranie jeho vecí prací prostriedok pre alergikov - SONETT Sensitive. Je síce bez vôňe, ale naozaj neobsahuje žiadny alergén, ktorý by mu škodil. Je univerzálny na biele aj farebné prádlo.

SONETT prací gél Sensitive

Tekutý prostriedok na pranie Sensitive Sonett je vhodný pre alergikov a citlivú pokožku.

Gélový prací prostriedok sensitive Souldrops - Clouddrop

Tento prací gél je tiež univerzálny, takže som nepotrebovala prostriedok zvlášť na biele a farebné prádlo. Je ekologický a neobsahuje žiadne biologicky nerozložiteľné látky. Vôňu síce má, no iba jemnú. Niekoľko krát som ho použila aj na ručné pranie a škvrny od jedla vypral.

Gélový prací prostriedok sensitive Souldrops - Clouddrop

Ak vám záleží na ekológii a zároveň si potrpíte aj na efektívnosť čistiacich prípravkov, gélový prací prostriedok od značky Souldrops je pre vás ten pravý.

Na našom trhu sú rôzne značky ktoré majú v ponuke pracie prostriedky s označením Sensitiv. Ale každý alergik alebo človek s citlivou pokožkou môže na jednotlivé zložky v pracom prášku reagovať inak. Preto je zrejme najlepšie nájsť si ten svoj, ktorý nám najviac vyhovuje.

Ja používam na bežné pranie najčastejšie Lovelu a ak je stav ekzému u môjho syna zhoršený, siahnem po Sonette.

Máte aj vy tie svoje obľúbené, na ktoré nedáte dopustiť? Ktorý je podľa vás najlepší? Podeľte sa s nami o svoje skúsenosti. 🙂

Uvedené ceny produktov boli platné v čase publikovania článku. Časom sa môžu líšiť.

Frosch Baby 🙂

11. okt 2021

@misinka0611 Vďaka za tvoj tip!🙂 Doplnila som ho do nášho Centra recenzií, ak chceš môžeš ho ohodnotiť, akú s ním máš súsenosť.🙂
https://www.modrykonik.sk/recenzie/praci-prostriedok-na-dojcensku-bielizen-frosch-baby/

12. okt 2021

Denkmit ultra sensitive, tiez neparfumovany, ale jediny dcere nevadil. Inak na parfumacie pozor, prave tie zhorsuju ekzem.

21. okt 2021

Látka methylisothialinone je veľmi iritujuca a vyskytuje sa takmer vo všetkých pracích prostriedkoch / avivazach / prostriedkoch na riad. Jediný denkmit ultra sensitive vysie spomenutý ju neobsahuje

21. okt 2021

ja pouzivam dlhodobo FeelEco Feel Eco Prací gel BABY. Lovela dcére vadila.

21. okt 2021

tierra verde alebo jelen obidva su uplne natur.tierra verde kupit v dm ,vyraba sa na svk.je to cesky i slov.vyrobok.jelen je cesky.jelen obsahuje zlcove mydlo zabera i na najtazsie flaky prirodne.su aj na velmi citlivu pokozku.potom i frosch je ok.fakt su uplne prirodne bez rozjasnovacov............

21. okt 2021

Najcistejsi je sonett praci gel👍

22. okt 2021

...a mozem odporucit aj praci prasok Jelen. Bez parfumov, nicim nedrazdi pokozku a este k tomu ekologicky ;)

22. okt 2021

@ajn Ahoj, z Tierra verde máš ktorý odskúšaný, prosím ťa?🙂
Rada by som ho pridala sem na stránku do Centra recenzií

22. okt 2021

@maggie20 tierra verde gel bez vone,i levandulovy.zlcove mydlo tierra verde na flaky.

22. okt 2021

@ajn teraz mam momentalne prach jelen.

22. okt 2021
22. okt 2021

@gumbelanik ten sonett nepoznam kde ho kupujete prosim?

22. okt 2021
22. okt 2021

U nas v KE v bio shope, da sa aj doplnat do povodneho obalu.Skuste pozriet kde vsade maju predaj ich produktov
Maju vyborny napr.aj tekuty prasok, aj praskovy, gel na umyvanie riadu, bublifuk🙂

22. okt 2021

@maggie20 pre babetka od narodenia je vhodny jelinek mimi.

25. okt 2021
26. okt 2021

Začni písať komentár...

Odošli