Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    maminkazuzanka
    1. aug 2021    Čítané 958x

    Covidko deň 3.

    Dnes je nedeľa, tretí deň našej karantény. 

    Na úvod by som rada vysvetlila, čo sa vlastne dialo, ako reakcia na komentáre v predchádzajúcich dňoch. Celé to začalo v pondelok, ráno vyšiel svokre pozitívny AG test. Hneď sme išli na testy aj my. Pre istotu sme kontaktovali ruvz, kde nám pani potvrdila, že keďže máme na 5ty deň od kontaktu test negatívny tak sme v poriadku a môžme fungovať normalne. To ze dcérka dostala teplotu mohlo byť z čohokoľvek, ved test bol negatívny, ani nie 12 hodín sme mali po testovaní. Manžel chodil do práce, veď sme mali potvrdene z ruvz, že môže a mali sme negatívny test. Ja ako matka, vždy keď sú deti choré, tak som s tým dieťaťom doma, v karantene. Tak sme boli aj teraz, od utorka. Objednali sme na na PCR test, ten bol až v piatok, a zvyšok už viete. Úprimne, človek už nevie čomu má veriť, čo má robiť, z každej strany sú iné informácie, presne preto sa dá zavolať na ruvz kde to vedia, a podľa toho som sa riadila. Je mi ľúto, že nás všetkých nechytili priznaky hneď a dovolili sme si fungovať normálne. Verte mi, keby sme to vedeli skôr, tak sa k tomu zodpovedne postavíme hneď. Momentálne je to tak ako to je. Neprajem nikomu niečo také riešiť a rozmýšľať s kým bol, kde bol, s kým sa videl, rozprával vo výťahu, s vedomím ze je negatívny pričom to tak uz nemuselo byť. 

    A k dnešnému dňu, takže sme psíka odovzdali sestre, doniesli nám fajný kotlikovy guláš, nejakú drogériu, hlavne plienky 🙈. Počasie je aké je tak sme si dali oddychový deň 🤣 asi aby sme nevyšli z cviku sme si to tak nazvali. Pozreli sme si rozprávky, najedli sme sa, obedňajši spánok a opäť nejaké upratovanie. Co iné sa dá robiť 🤷‍♀️ Akurát sa s dcérkou chystame na spoločenské hry, vysoko na stole nech nám ich drobec neberie 🙈. 

    Čo sa týka príznakov dnes: dcérka úplne ok, drobec ráno slabý kašeľ, ja som prišla o čuch (skúška octom to potvrdila) a manžel úplne ok. Verím, že to rýchlo prejde a budeme komplet ok. 

    Krásny deň vám prajem a užívajte si, hlavne bezpečne a podla všetkého, neverte testom 🙈🤣🤣🤣 ani tetam na ruvz 🙈🤦‍♀️

    maminkazuzanka
    1. aug 2021    Čítané 579x

    Covidko deň 2.

    Dnes je Sobota, druhý deň karantény.

    Zatiaľ to u nás vyzerá dobre. Kamarátka chodi o 8, 13, 19 venčiť psíka. Stále si dám rukavice, dezinfekciu, vydenzifikujem popruhy, vôdzku a s respirátorom ho prestrčím cez  dvere. Teším sa, že máme takú skvelú kamošku, neviem si predstaviť ako by sme toto zvládli, kým pôjde k sestre. Nákup prišiel, krásne pred dvere, bez akejkoľvek možnosti nakazenia sa. A začal sa náš klasický deň, raňajky, kávička na balkóne, nejaké pranie, hry s deťmi, obedňajši spánok a varenie. Potom sme umyli posledné okno čo mi ešte zostalo. Všetko išlo tak nejak samo, hladko, prirodzene. Ani sme sa nenazdali a bolo 18hod, takže kúpať deti, večera, a nočný spánok. S manželom sme si dali pohár vínka, trošku romantiky, máme na seba čas tak prečo nie 😉 a najlepšie na tom je, že sme o 22hej už boli v posteli a išli sme spať. 

    Čo za týka príznakov, tak dcérka sa sťažovala,  že ju bolia nohy, aj keď to môže byť tým,  že nechcela upratovať hracky 🙈 synček mal iba kašeľ, aj to iba ráno keď vstal si asi tri krát odkašľal a bolo dobre. Mne sa večer pustila nádcha, upchane dutiny trošku. Manžel nič. 

    Druhý deň za nami, už len 12 🤦‍♀️

    maminkazuzanka
    1. aug 2021    Čítané 700x

    Covidko - deň 1.

    Podľa informácií na korona.gov sa karanténa začína dňom odberu vzorky, u nás teda v piatok. Manžel bol po nočnej, takže pol dňa prespal. Ja som študovala všetky podmienky a povinnosti osoby pozitívne testovanej. Termín sme mali o 16tej, takže dovtedy sme sa snažili vybaviť všetko potrebné na 14 dní izolácie. Nemuseli sme čakať na výsledok PCR keďže testy z lekárne vyšli pozitívne. Ako prvé sme zavolali všetkým známym, s ktorými sme boli posledný týždeň. Vraj stačí dva dni, no ale nevieme odkedy sme covidka mali, takže radšej celý týždeň. Objednali sme si potraviny domov, s poznámkou karanténa. To bol asi taký základ. Keď sme sa vrátili z testu PCR, vybavili sme si venčenie psíka. V nedeľu ho zoberie sestra k sebe, dovtedy bude chodiť kamarátka. Našťastie máme super priateľov a susedov. 

    Večer sme si s manželom sadli a začali sme riešiť čo budeme robiť 14 dní doma s dvoma deťmi. Hlavne ma zaujímalo, čo sa bude variť 🤦‍♀️ každodenný boj a hlavne keď si neviem odbehnúť do obchodu. Keď nad tým tak uvažujem, je to pre nás taky malý sociálny experiment. Uvidíme čo to spraví s naším vzťahom, s deťmi, s každým z nás. Verím nám a verím, že to zvládneme na 1*. 

    Prvý deň karantény je za nami. Už len 13 🙈

    maminkazuzanka
    1. aug 2021    Čítané 935x

    Navštívil nas "covidko"

    Aj keď sme sa snažili a maximálne sme si dávali pozor, covidko bol šikovnejší a prišiel k nám🤦‍♀️ Celá táto situácia začala u nás obyčajným obedom. Tak ako vždy pravidelne chodíme, isli sme aj teraz k babke (mojej svokre) na obed, deti sme zobrali na ihrisko, užívali sme si pekné počasie. Na druhý deň dostala babka teplotu, nevedela sa dostať k doktorovi, keďže nevládala robiť nič. Na štvrtý deň, keď chcela ísť k doktorovi, keď už vládala chodiť, vlastne vstať vôbec, isla najprv na AG test. Ten jej vyšiel pozitívny. 🥺Po jej telefonáte sme sa aj my štyria išli otestovať s negatívnym výsledkom. Potešilo nás to. Fungovali sme normálne, negatívny test na piaty deň od návštevy, tak sme sa spoliehali, že sme ok. V deň testu, vlastne v noci dostala dcérka (7r) vysoké teploty, ktoré pretrvávali tri dni. Maximálne mala 39,1 inak okolo 37,6. Hneď, keď začali teploty som nám nasadila dobrovoľnú karanténu. Jedine manžel chodil do práce, veď sme negatívny. Keďže nám to nedalo, kúpila som testy v lekárni a objednali sme sa na PCR test. Testy z lekárne vyšli pozitívne a aj PCR vyšiel pozitívny. Traja zo štyroch máme na návšteve covidka a náš najmenší je bez neho. Takto sa nejak začala naša karanténa. Tu som sa rozhodla opisovať naše dní, niečo ako denník. Držím nám palce a snáď sa nezbláznime 🙈

    maminkazuzanka