marikaheidi
10. jún 2018
226 

Ako chutí kúsok (z) raja

Som obyčajná mama troch detí, dvoch chlapcov, staršieho Brunka a mladšieho Tobiaska. A kde sa ukrýva tretie? No predsa si vegetí v brušku a čaká na vhodnú chvíľu uzrieť svetlo sveta. 

Cesta ako sme sa dostali k testovaniu Raja lakto free mliecnych vyrobkov.

Začalo to asi pred pól rokom. Bolesťami bruška synčeka Tobiaska. Bolesti silneli a silneli a stali sa pravidelnosťou. Detská lekárka mu vzala krv na podozrenie z celiakie. Medzitým som obmedzila múku a kupovala výrobky pre celiatikov. O pár týždňov boli výsledky, našťastie sa nič nepotvrdilo, ale bolesti bruška pretrvávali. Lekárka mi odporúcila na mesiac vylúčit z jedálnička laktózu. Našťastie sa dá nahradiť lakto free výrobkami, lebo synček miluje mlieko a mliečne výrobky. Niekoľko rokov späť, si to neviem predstaviť, ale dnes v dnešnej modernej dobe sa dá s ľahkosťou každý problém vyriešiť. Nakúpila som mlieko, jogurty, tvaroh, smotanu a maslo. Malý nespoznal ani len náznak rozdielu, ale naopak, s veľkou chuťou a oblubou ich začal jesť. Prišli prvé dni šťastného bruška, koooonečne, bruško spokojné a naplnené.

Ako sme začali testovať kúsok (z) raja... 

Napísala som kúsok môjho príbehu a moje terajšie skúsenosti s lakto free. O niekoľko dní si ma vybrali a poslali správu, že budeme 2 týždne testovať mliečne lakto free výrobky. Juuuuj to bolo radosti doma. Začali sme rajo lakto free používat celá rodinka, aj starši synček, ktorý je po transplantácii obličiek aj ja tehulka. Je ľahšie strávitelné, nenafukuje a nedráždi bruško.

Testovali sme: plnotučné mliečko, polotučné mliečko, smotanu na sľahanie a smotanu na varenie.

U nás sa najviac míňalo priam kozmickou rýchlosťou mliečko, či už do vločkovej kaše, pudingu, rýchle raňajky s cerealiami alebo do môjho obľúbeného kafička... Samozrejme okrem môjho manžela, pretože mu vadila sladká chuť mliečka, na ktorú nebol zvyknutý.

Ostatné výrobky som pridávala do varenia ako prisady. 

Pridávam časť nášho  testovacieho jedálnička 🍲

Kurací perkelt so smotanou na varenie lakto free a cestovinka

Tvarohový koláčik "Míša"

Recept: 

prísady: ( cesto ) 2 celé vajcia, 1 hrnček kryštál. cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkov ý cukor, 1 hrnček mlieka RAjo lakto free, kakao

(krém) 1/2 l mlieka lakto free, 2 vanilkové pudingy + cukor podľa chuti, 2 tvarohy lakto free, Amaretto podľa chuti, 1 maslo lakto free

(poleva) čokoláda na varenie 

Postup: ( cesto )Všetko zmiešame dohromady, plech vymastíme maslom lakto free a vysypeme múkou, vylejeme polovicu cesta, do druhej polovice dáme kakao a nalejeme na svetlé cesto a upečieme pri teplote 180 - 200 stupňov asi 15-20 minút.

( krém) V mlieku lakto free uvaríme puding, hneď do horúceho zašľaháme maslo a pridáme oba tvarohy a amaretto a ešte našľaháme. Krém nanesieme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec dáme polevu. Mňamka - hamka 

Tekvicová polievočka so smotanou 

Palacinky plnené tvarohom a škoricou 

Zemiaky na kyslo so šunkou a volským okom

Žemľovka s tvarohom a jabĺčkom 

Dezert: Panna Cotta s malinami a čučoriedkami

poriadne osvieženie na horúce slnečné dni. Odporúčam a prikladám aj receptík

3 polievkové lyžice cukru

1 vanilkový cukor

1 želatina v prášku

maliny, čučoriedky

postup : Smotanu privedieme do varu, pridáme k nej sušenú želatinu a cukor, zmes premiešame a nalejeme do pohárov. Maliny, čučoriedky zmiešame s vanilkou a cukrom a na vychladnutú pannu cottu v pohároch položíme 2 lyčice malín a čučoriedok.

Rýchle raňajky, keď nestíhame do školy.

Mlieko lakto free a Ciny minis

Moje zdravé raňajky pre dvoch - vločková kaša s ovocím a medom

Bezkofeinové latte s lakto free mliečkom.

Nemôžem zabudnúť ani na našu prírodu a pekne sme všetko separovali do farebných košoch.

Dokonca aj toto sme zbierali do Brunkovej školy pre mimozemšťana ALINA.

Chcela by som sa poďakovať za úžastný testovací týždeň, mne aj synčekovi poriadne pomohol, mňa tak nenafukovalo a synčeka nepobolieva bruško. Určite a dlhodobo budeme pokračovať  a verím, že Rajo lakto free rozšíria svoju ponuku aj o ďalšie výrobky, už sa na ne tešíme.

Ďalej sa chcem poďakovať úžastnej žienke tu na modrom koníkovi, čo má na starosti testovanie Laktofree, okolnosti a komplikácie s mojím tehu, ktoré nastali v 35. tt. mi dovolila bez akýchkoľvek požiadaviek odložiť napísanie mojej recenzie na neskorší termín.

ĎAKUJEM.

#test_rajo3

#recenzia

Začni písať komentár...

Odošli