maryennn1
22. okt 2018
177 

Máme doma hladošov

Dokonca troch. Ale dnes tu bude hlavne reč o tých dvoch malých. Jeden má päť a druhý sotva dva rôčky. Nikdy som nepoznala (vďaka Bohu) aké to je musieť deti do jedla nútiť,motivovať ich rozprávkou, či nedajbože naháňať po byte s lyžičkou, ako to mali niektoré moje kamarátky. Moje deti od malička dychtivo otvárali pusinky na každé sústo, ktoré k nim mierilo. Skôr mám problém dookola vymýšľať čo im dať, aby to bolo chutné, na pohľad atraktívne a v prvom rade zdravé a bez zbytočných pridaných cukrov či konzervančných látok. Chválabohu naše deti milujú zeleninu a ovocie v akejkoľvek úprave a najradšej čerstvé, preto polovicu batoha keď niekam ideme, vypĺňajú jabĺčka, banány, hrozno, hrušky, mrkva, či uhorka nakrájané na pásiky, kolieska či mesiačiky. Nikedy je ale chuť aj na nejakú mlsku, či nejaký malý snack a tak vždy mávame v zásobe aj niečo na chrumlikanie... Ako moji chlapci nazývajú chrumky. Veľmi som sa potešila, keď nás vybrali do tohto "chrumkavého" testovania, vyskúšali sme si tak nové chute a objavili nových obľúbencov.
A ako to všetko prebiehalo?
Najprv k nám dorazila veľká krabica a okrem troch testovacích balíčkov, nás v nej čakalo aj prekvapenie. Chlapcov najviac prekvapila čerstvá mrkvička, ktorú Tomáško ihneď otestoval. Nečakali ju tam rovnako, ako ja som nečakala krásny košíček a dve plátené vrecúška plné strukovín. Ako praktická matka som hneď premýšľala, ako darčeky využijem a asi sa nebudete čudovať ak vám poviem, že na večeru bola hustá šošovicová polievka, že? 🙂

Ako by to bolo, aby sme si hneď jeden balíček neotestovali a tak chlapci vybrali Šošovicové prstienky. Adamka síce chuťovo veľmi neohúrili, zato ich tvaru sa veľmi potešil a okamžite ich skúšal nastoknúť na prsty. Keď bežal po motúzik, bolo mi jasné, že z nich bude jedlý náhrdelník 🙂 Tomáško sa naopak usadil s celým sáčkom do krabice, v ktorej prišli a pustil sa do ochutnávky. Táto príchuť však nebola pre nich to pravé orechové- vôňa i chuť boli nevýrazné a vrecúško nám ostalo nedojedené asi najdlhšie zo všetkých testovaných. V závere sa rozhodol zasnežiť nám obývačku polystyrénovými kúskami z krabice.

Druhou testovanou príchuťou boli Hráškové struky, ktoré sme si zobrali zo sebou na jesenný výlet a vybalili ich počas oddychu na deke. Prekvapila nás ich príjemná hrášková vôňa a aj výrazná chuť. Tentoraz chutili viac staršiemu Adamkovi ako mladšiemu Tomáškovi. Tiež ich tvar mal úspech, keďže sú podlhovasté, dobre sa držia aj v mini rúčkach. 

Posledným testovaným balíčkom boli Mrkvové kolieska a tie mali u nás doma najväčší úspech. Pochválil ich dokonca aj náš tatko a to už je čo povedať, pretože podobné detské mlsky považuje za niečo, čo nemá žiadnu chuť. Mrkvové kolieska sú však pravdepodobne kvôli mrkvičke príjemne nasladlé a len sa tak po nich zaprášilo, keď som ich chlapcom ponúkla počas cesty v aute. O tom, že všetkým chutili svedčí aj to, že sme si ich už niekoľko krát odvtedy kúpili zas. Ponúkli nimi návštevu a dokonca niesli ako mini darček našim malým kamarátom.

Mojich malých hladošov chrumky veľmi potešili a dokonca si medzi nimi našli aj svojho favorita. Mňa zas potešili rozkošné vrecká zo šošovičkou, z ktorej vznikla šošovicová polievka a napriek tomu, že hrach u nás nemá veľký úspech využili sme ho namiesto varenia na hranie. Stačilo ho nasypať do nádoby, pridať k nemu gaštany, naberačky, zopár autíčok a takýto hrachový senzory box zabavil oboch chlapcov na poriadne dlho.

Košíček tiež neostal na ocot. Robí nám radosť na stole, kde sme si doň naukladali plody jesene a gaštany, ktoré si nosíme z výletov do prírody. 

Takže všetko je spapané a spotrebované a my sa chceme poďakovať. Za možnosť zúčastniť sa testovania. Chrumky, ktoré sme mali možnosť testovať ma milo prekvapili svojim zložením. Obsahujú málo zložiek. Vlastne len kukuričnú krupicu, zeleninku a pridaný vitamín B1. Málo kedy človek narazí na pochutinu pre deti, bez obrovského množstva pridaných farbív a cukrov či iných prísad. To, že neobsahujú ani soľ, je vyhovujúce hlavne pre tých našich menších drobcov, tomu staršiemu už v chrumkách trochu chýbala, no vynahradila ju výrazná vôňa. 
Ďakujeme a pozdravujeme. 

M+A+T

#test_sunarek #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli