matus_bazant
14. jún 2018
366 

Čo ste (ne)vedeli o tmavom pive?

Mýty a fakty nás sprevádzajú odnepamäti a neobišli ani obľúbené tmavé pivo. Ako to teda je s ním naozaj? Sú to výmysly alebo pravda? Podarilo sa nám zistiť to za vás. P. S.: Dámy, nikdy nezabúdajme: dôverujme, ale preverujme! ;)

Z tmavého piva rastú prsia

Mnohé dámy, no predovšetkým páni, by sa určite potešili, ale, žiaľ, nie je to pravda. Tmavé pivo býva prevažne sladšie, s plnšou chuťou a intenzívnejšou arómou, práve preto sa teší väčšej obľube u žien. Neobsahuje však žiadnu hormonálnu látku, ktorá by spôsobovala rast pŕs.

Z tmavého piva sa viac priberá

Budete sa čudovať, ale pivo celkovo obsahuje menej kalórií ako väčšina iných nápojov. Energetická hodnota piva závisí od jeho stupňovitosti – čím viac stupňov pivo má, tým vyšší je aj obsah energie, pretože obsahuje viac cukru a alkoholu. Po žiadnom pive len tak nepriberiete. Priberiete z jedál, ktoré ním zapíjate. Dôležité je vedieť, že pivo podporuje trávenie a chuť do jedla, a v tom je pes zakopaný.

Tmavé pivo sa vraj dofarbuje

Na jeho výrobu sa zvyčajne používa kombinácia viacerých druhov sladu, u nás konkrétne štyroch – svetlého plzenského, svetlého karamelového, bavorského a farebného. Tmavá farba preto pochádza z karamelizovaných prírodných cukrov týchto jačmenných sladov. Ak by sa nejaký výrobca ulakomil a predsa len farbu použil, spoznáte to podľa toho, že dofarbené pivo má oveľa svetlejšiu až bielu penu.

Tmavé pivo sa hodí k dezertom a čokoláde

Nie je to len mýtus. Tmavé pivo má plnšiu chuť a vyšší podiel chuťovej sladkosti. Vďaka horkej karamelovo-kávovej chuti sa naozaj výborne kombinuje s varením alebo s pečením a veľmi dobre vyniká práve v kombinácii s dezertmi a čokoládou, pretože horká a sladká chuť sa harmonicky dopĺňajú.

Z plechovky nám chutí menej než zo sklenej fľaše

Opäť vás musíme vyviesť z omylu. Do plechoviek aj do fliaš sa plní vždy rovnaké pivo. Výroba plechoviek podlieha prísnym pravidlám. Vnútorný povrch plechovky sa ošetruje špeciálnym potravinárskym lakom, takže nehrozí žiadny kontakt kovu s nápojom a s ním spojená zmena chuti. Či si domov kúpite plechovku, alebo fľašu piva, najdôležitejšie je správne skladovanie, ktoré jediné môže ovplyvniť jeho chuť. Pred podávaním nezabudnite pivko správne vychladiť.

Ok, s tými lentilkami som už zmierená, že nie je žiadna možnosť, iba plastika (nieee).. ale že mi chuti viac z fľaše, ako z plechovky, to je rokmi overený fakt 😂🤩💪🏼😍

13. jún 2018

tá horkastá chuť v pive je najlepšia, a takto ochutená, proste naj, naj, naj.

13. jún 2018

Milujem tmavé pivo😉

13. jún 2018

Raz som pila tmave ked som kojila bo vraj na mlieko dobre..vtedy to bolo 1 aj posledny x..absolutne mi nechuti..ale normalne pivo je fajn 😀

14. jún 2018

Tmavé pivo je naj 😊👍👌

14. jún 2018

@nika0306 Každému chutí niečo iné 🙂 A to je super, inak by bol svet nudný 🙂

15. jún 2018

@matus_bazant ved jasne ze kazdemu chuti nieco ine 🙂

15. jún 2018

ja mám rada tmave a mne na tvorbu mlieka asi aj zabera 🙂 mením sa po nom na zviera 🙂 muuuuuu 🙂

15. jún 2018

Začni písať komentár...

Odošli