Ako stratiť detstvo
    * Majte svoj telefón po celý deň zapnutý. Povoľte zvoneniam, pípaniam a bzučaniam, aby prerušili vaše dieťa v polovici vety, ktorú hovorí; vždy dajte prednosť volajúcemu.

    * Noste svoj telefón so sebou všade, aby v prípade, že by ste ho nechali v jednej miestnosti, vaše dieťa s ním pribehne hrdo ho nesúc v ruke, starajúc sa oň ho viac ako o veľmi potrebný dýchací prístroj, a nie ako o zariadenie na komunikáciu.

    *Rozhodnite sa tak, že aplikácia, s ktorou sa hráte, je dôležitejšia než to, aby ste si hádzali loptu so svojím dieťaťom na dvore. A ešte lepšie je, zakričte na dieťa, aby vás nechalo samých, kým sa hráte svoju hru.

    *Vezmite svoje deti do zoologickej záhrady a strávte pri tom veľa času na svojom telefóne, až sa vaše dieťa bude túžobne pozerať na matku a želať si, aby bolo radšej s ňou.

    *Kým čakáte na čašníka, že vám prinesie vaše jedlo alebo na to, aby sa začal film v kine, vyberte si svoj mobil a pozerajte naň napriek tomu, že vaše dieťa sedí na svojich rukách, túžiac po tom, aby ste sa s ním rozprávali.

    *Choďte na športové podujatie svojho dieťaťa a v pravidelných intervaloch sa pozrite hore od telefónu mysliac si, že vaša dcéra si nevšimne, ako nie ste plne sústredená na jej hru.

    *Ráno ako prvé skontrolujte svoj telefón… dokonca predtým, než sa pobozkáte, objímete alebo pozdravíte ľudí svojej rodiny.

    *Zanedbávajte denné rituály, akými je uloženie vášho dieťaťa do postele alebo večerné rozhovory, pretože ste príliš zaneprázdnená svojimi on-line aktivitami.

    *Nezdvihnite zrak od svojho telefónu, keď k vám vaše dieťa hovorí, alebo odpovedajte len s „hm“, aby si myslelo, že ste ho počúvali.

    *Straťte nervy zo svojho dieťaťa, keď vás „obťažuje“, kým ste v interakcii s vaším ručným elektronickým zariadením.

    *Vydajte podráždený vzdych, keď vás vaše dieťa požiada o to, aby ste potlačili jeho hojdačku. Ono nevidí, že ste zaneprázdnená?

    *Využite čas počas jazdy na to, aby ste zavolali iným ľuďom, bez ohľadu na to, že by ste mohli hovoriť so svojimi deťmi o tom, aký mali deň, alebo o ich obavách, o ich strachu, alebo o ich snoch.

    *Čítajte email a textové správy, kým stojíte na semaforoch. Potom si povedzte, že keď vaše deti budú dostatočne staré na to, aby šoférovali, že si nebudú pamätať, ako ste to robili celý čas.

    *Majte svoj telefón pri uchu, keď vaša dcéra vstúpi, alebo vystúpi z auta. Presvedčte sa, že milujúci pozdrav Ahoj, alebo Zbohom bol vysoko afektovaný.

    Postupujte podľa tohoto receptu a budete mať:

    *Zmeškané príležitosti na ľudské spojenie sa.