miri_1
3. mar 2017
126 

Disneyland Paris autom

My sme cestovali z UK, takze nasa cesta bola zaujimava, bo sme sli aj trajektom.

Nebudem vam vypisovat ako dlho trva cesta a podobne, kazda z vas urcite vie ako sa vam najlepsie cestuje, ako casto musite stat, ci vam treba po ceste niekde prespat.

Ziadne dialnice po ceste do francuzska by nemali byt spoplatene (naposledy sme tak sli minuly rok, mozno sa nieco zmenilo, opytam sa muza), jedine niektore useky vo Francuzsku.

Niektore francuzske dialnice su spoplatnene, takze funguju systemom mytneho. (ten kusok dialnice z Davy croccet ranch do disneylandu je zdarma) Pri vstupe na spoplatnenu dialnicu vam pri barierach vypluje masina listok a ked vychdzate z dialnice, tak zase strcite listok do masiny a zaplatite.

Ak neviete po francuzsky, nebojte sa, na tych masinach (vyzeraju ako velke bankomaty) sa da zvolit jazyk, je tam nemcina a anglictina. Mytne sa da zaplatit kesom alebo kartou, ak platite kesom – da sa zaplatit papierovymi bankovkami a dostanete aj vydane.

Povinne vybanie auta vo francuzsku je velmi podobne ako slovenske, musite ma trojuholnik, vesty, nahradne ziarovky a testovacie zariadenie na alcohol (dvojbalenie- vid foto), ktore dostanete kupit na benzinkach.

Parkovanie v Disneylande je 20e/den, ak byvate v urcitych Disney hoteloch, kde sa da parkovat napr. Santa Fe, Davy crocett ranch, parkovanie v Disneylande je zdarma, ak im pri vstupena parkovisko ukazete svoju hotelovu kartu.

Z Davy croccet ranchu do disneylandu je to asi 10 minut autom, takisto asi 10 minut autom odtial je Val de Europe, obrovske nakupne centrum, s parkovanim zdarma, ktore ma velky supermarket Auchan, na nakup potravin (supermarket sa nachadza na pod schopping centrom v prizemi).

je to pravda s tymi prazdninami, ale ak mas skolopovinne deti, zial, nevyberies si.

4. mar 2017

Začni písať komentár...

Odošli