misinka0611
14. máj 2025
1437 

Nepečené jahodové pokušenie s dezertmi Lipánek 🍓

Jednoduchých letných dezertov nie je nikdy dosť. Milujem rôzne nepečené dezerty s ovocím a keďže sa nám blíži sezóna jahôd spolu s rôznymi samozbermi, bol najvyšší čas vyprázdniť mrazničku 🍓. Okrem jahodového smoothie či jahodovo - rebarborového koláča sme si pripravili aj rôzne dezerty, ktoré pohľadia telo aj dušu. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla 🙂. Vo výsledku máme skvelý dezert, ktorý nielen lákavo vyzerá, ale aj úžasne chutí. 

Teraz navyše môžete s Lipánkom vyhrať rôzne vecné ceny ako je napríklad elektrická kolobežka, tablet alebo reproduktor. Na konci článku nájdete link na súťaž.

Nepečený cheesecake s tvarohovým dezertom Lipánek a karamelovými sušienkami

Budeme potrebovať:

  • 100 gramov karamelových alebo maslových sušienok
  • 2x tvarohový Lipánek
  • 200 gramov jahôd
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 PL vody
  • mäta alebo medovka na dozdobenie

Postup prípravy:

Ako prvé si pripravíme jahodové coulis. Jahody si umyjeme a nakrájame na kúsky. Do rajnice si dáme dusiť jahody s trochou cukru. Do hrnčeka si dáme 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu a prilejeme k nemu trošku vody, len toľko, aby sme ten škrob v nej rozpustili. Zmes prilejeme do rajnice a minútu povaríme. Následne zmes odstavíme a necháme vychladnúť.

Zatiaľ, čo nám jahodové coulis chladne, rozdrvíme si karamelové alebo maslové sušienky. Pripravíme si poháriky podľa vlastného výberu a začneme vrstviť. Na spodok pohárikov dáme rozdrvené sušienky, na sušienky tvarohový dezert Lipánek a na koniec vychladnuté coulis. Necháme v chladničke stuhnúť. Na dozdobenie pohárikov môžeme použiť mätu alebo medovku.

MADETA Lipánek tvarohový

  1 skúsenosť

Lipánek tvarohový obsahuje o 30 % menej cukru, čo určite uspokojí každého, kto si chce pochutnať na dobrom dezerte.

Nepečený dezert s jahodami, s vanilkovým a kakaovým dezertom Lipánek

Budeme potrebovať:

  • 100 gramov karamelových alebo maslových sušienok
  • 2x vanilkový dezert Lipánek
  • 2x kakaový dezert Lipánek
  • 4 ks. jahôd
  • trubičky na zdobenie

Postup prípravy:

Príprava tohto dezertu je extrémne jednoduchá a rýchla. Ako prvé si rozdrvíme karamelové alebo maslové sušienky a začneme jednotlivé ingrediencie vrstviť. Na spodok pohárika dáme kakaový dezert Lipánek, na to vrstvu sušienok. Následne na stenu pohárika dáme prekrojenú jahodu. Ako poslednú vrstvu dáme vanilkový dezert Lipánek. Nepečený dezert ozdobíme sušienkami a trubičkami.

MADETA Lipánek vanilkový krém

Lipánek je lahodný krém stvorený z najčistejších darov prírody - tvarohu a smotany. Vanilka je veľmi obľúbenou a v spojení s jemným krémom je tým pravým potešením pre malých i veľkých.

MADETA Lipánek kakaový

  1 skúsenosť

Lipánek je lahodný krém stvorený z najčistejších darov prírody - tvarohu, smotany a pravého holandského kakaa.

Nepečená panna cotta s jahodami a tvarohovo kakaovým dezertom Lipánek

Budeme potrebovať: 

  • 1 balíček panna cotty
  • 6 ks. jahôd
  • kakaovo tvarohový, alebo vanilkovo tvarohový dezert Lipánek
  • kryštálový cukor

Postup prípravy:

Ako prvé si pripravíme panna cottu podľa návodu. Následne ju necháme chvíľu vychladnúť a prelejeme do pripravených pohárikov. Dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín alebo na celú noc. Na stuhnutú panna cottu navrstvíme kakaovo tvarohový dezert Lipánek, alebo vanilkovo tvarohový dezert Lipánek. Na vrch pridáme uvarenú zmes jahôd s cukrom a troškou vody. Môžeme ozdobiť prekrojenou jahodou.

MADETA Lipánek tvarohový kakao

  1 skúsenosť

Lipánek tvarohový kakao obsahuje o 30 % menej cukru, čo určite uspokojí každého, kto si chce pochutnať na dobrom dezerte.

MADETA Lipánek tvarohový vanilka

Lipánek tvarohový vanilka obsahuje o 30 % menej cukru, čo určite uspokojí každého, kto si chce pochutnať na dobrom dezerte.

Zaujali vás tieto dezerty? Ak áno, ktorý z nich by ste si vybrali? 🙂 Pokojne mi to napíšte do komentára. Každý komentár rada odmením ❤️.

Link na súťaž Lipánkom: https://www.lipanek.sk/vyhraj-s-lipankem

#madeta #lipanek #lipaneksk #modrykonikmadeta

To je nádhera ❤️

Odpovedz
14. máj 2025
misinka0611
autorAMBASÁDORKA

@nikelca Veľmi ma tvoj komentár potešil 🙂 Ďakujem ti 🙂.

Odpovedz
14. máj 2025

Ďakujem pekne za recept. Už len sa pustiť do toho a pripraviť dobrotu 🙂

Odpovedz
23. máj 2025
misinka0611
autorAMBASÁDORKA

@sarencek Za málo 🙂.

Odpovedz
24. máj 2025

Začni písať komentár...

Odošli