Jednoduchých letných dezertov nie je nikdy dosť. Milujem rôzne nepečené dezerty s ovocím a keďže sa nám blíži sezóna jahôd spolu s rôznymi samozbermi, bol najvyšší čas vyprázdniť mrazničku 🍓. Okrem jahodového smoothie či jahodovo - rebarborového koláča sme si pripravili aj rôzne dezerty, ktoré pohľadia telo aj dušu. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla 🙂. Vo výsledku máme skvelý dezert, ktorý nielen lákavo vyzerá, ale aj úžasne chutí.
Teraz navyše môžete s Lipánkom vyhrať rôzne vecné ceny ako je napríklad elektrická kolobežka, tablet alebo reproduktor. Na konci článku nájdete link na súťaž.
Nepečený cheesecake s tvarohovým dezertom Lipánek a karamelovými sušienkami
Budeme potrebovať:
Postup prípravy:
Ako prvé si pripravíme jahodové coulis. Jahody si umyjeme a nakrájame na kúsky. Do rajnice si dáme dusiť jahody s trochou cukru. Do hrnčeka si dáme 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu a prilejeme k nemu trošku vody, len toľko, aby sme ten škrob v nej rozpustili. Zmes prilejeme do rajnice a minútu povaríme. Následne zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
Zatiaľ, čo nám jahodové coulis chladne, rozdrvíme si karamelové alebo maslové sušienky. Pripravíme si poháriky podľa vlastného výberu a začneme vrstviť. Na spodok pohárikov dáme rozdrvené sušienky, na sušienky tvarohový dezert Lipánek a na koniec vychladnuté coulis. Necháme v chladničke stuhnúť. Na dozdobenie pohárikov môžeme použiť mätu alebo medovku.
Lipánek tvarohový obsahuje o 30 % menej cukru, čo určite uspokojí každého, kto si chce pochutnať na dobrom dezerte.
Nepečený dezert s jahodami, s vanilkovým a kakaovým dezertom Lipánek
Budeme potrebovať:
Postup prípravy:
Príprava tohto dezertu je extrémne jednoduchá a rýchla. Ako prvé si rozdrvíme karamelové alebo maslové sušienky a začneme jednotlivé ingrediencie vrstviť. Na spodok pohárika dáme kakaový dezert Lipánek, na to vrstvu sušienok. Následne na stenu pohárika dáme prekrojenú jahodu. Ako poslednú vrstvu dáme vanilkový dezert Lipánek. Nepečený dezert ozdobíme sušienkami a trubičkami.
Lipánek je lahodný krém stvorený z najčistejších darov prírody - tvarohu a smotany. Vanilka je veľmi obľúbenou a v spojení s jemným krémom je tým pravým potešením pre malých i veľkých.
Lipánek je lahodný krém stvorený z najčistejších darov prírody - tvarohu, smotany a pravého holandského kakaa.
Nepečená panna cotta s jahodami a tvarohovo kakaovým dezertom Lipánek
Budeme potrebovať:
Postup prípravy:
Ako prvé si pripravíme panna cottu podľa návodu. Následne ju necháme chvíľu vychladnúť a prelejeme do pripravených pohárikov. Dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín alebo na celú noc. Na stuhnutú panna cottu navrstvíme kakaovo tvarohový dezert Lipánek, alebo vanilkovo tvarohový dezert Lipánek. Na vrch pridáme uvarenú zmes jahôd s cukrom a troškou vody. Môžeme ozdobiť prekrojenou jahodou.
Lipánek tvarohový kakao obsahuje o 30 % menej cukru, čo určite uspokojí každého, kto si chce pochutnať na dobrom dezerte.
Lipánek tvarohový vanilka obsahuje o 30 % menej cukru, čo určite uspokojí každého, kto si chce pochutnať na dobrom dezerte.
Zaujali vás tieto dezerty? Ak áno, ktorý z nich by ste si vybrali? 🙂 Pokojne mi to napíšte do komentára. Každý komentár rada odmením ❤️.
Link na súťaž Lipánkom: https://www.lipanek.sk/vyhraj-s-lipankem
Začni písať komentár...
To je nádhera ❤️