Milujem bezmäsité a chutné recepty, ktorých príprava nezaberie veľa času. Takýmto receptom sú aj zapečené gnocchi v paradajkovej omáčke s juhočenskou 45% nivou od Madety. Navyše príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju každý - aj úplný začiatočník. Tak poďme na to !
Ingrediencie potrebné na prípravu jedla:
Tento recept som urobila s dvojnásobnou porciou ingrediencií. Na ozdobenie jedla môžete použiť aj čerstvé lístky bazalky.
Návod na prípravu:
Zemiakové gnocchi si uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Následne si na panvici rozohrejeme malé množstvo olivového oleja a pridáme strúčiky cesnaku. Neskôr ich z panvice vyberieme a pridáme do nej paradajkovú omáčku. Pridáme soľ, korenie a uvarené scedené gnocchi. Premiešame.
Následne zmes vložíme do zapekacej misy alebo formy a začneme vrstviť. Najprv na spodok dáme gnocchi s paradajkovou omáčkou, na to rozdrobíme juhočeskú nivu, potom opäť vrstvu gnocchi v paradajkovej omáčke a na vrch juhočeskú nivu. Necháme zapiecť.
Lahodný syr typu rokfort s ušľachtilou modrozelenou plesňou, zrejúci v modrených nadzemných skladoch. Vyniká slanou pikantnou chuťou po ušľachtilej plesni Penicillium rocqueforti. Táto výborná poctivá niva je nepostrádateľným pomocníkom v studenej i teplej kuchyni.
Nakoniec zmes vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 200 °C približne 15 minút.
Tento recept si môžete pripraviť aj s juhočeskou nivou 60%, ktorá dodá ešte jemnejšiu a krémovejšiu chuť.
Lahodný syr typu rokfort s ušľachtilou modrozelenou plesňou, zrejúci v modrených nadzemných skladoch. Vďaka vysokému obsahu tuku v sušine má jemnejšiu a krémovitejšiu chuť ako klasická juhočeská niva 45%.
Prajem dobrú chuť ! 🍽️
@given Opravené, stáva sa 🙂
mnam! robievam, ale bez nivy, s mozarelou navrchu. ale milujem nivu! musim vyskusat tuto juhocesku, lebo vacsinou kupujem tatransku, lebo ma jemnejsiu chut.
@1111sandra1111 Určite vyskúšaj, táto má tiež jemnú chuť 🙂 Ja som z nej robila aj nivovú pomazánku a bola výborná 🙂
Začni písať komentár...
Ktorých príprava zaberie veľa času?